ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει δείξει την πολιτική του στις χειμερινές μεταγραφές

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έχει δείξει την πολιτική του στις χειμερινές μεταγραφές
Photo Credits: INTIME

Ο Αλμέιδα έδειξε από πέρυσι τον Ιανουάριο στην ΑΕΚ ποιον δρόμο ακολουθεί στις χειμερινές μεταγραφές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν θα κινηθεί για μαζικές προσθήκες τον Ιανουάριο και ίσως αποκτήσει αριστερό μπακ, αν είναι αυτός που θα έχει ήδη επιλέξει για τις επόμενες σεζόν.

Είναι συχνή η ερώτηση, πολλών φίλων της ΑΕΚ, για το αν, πόσες και ποιες προσθήκες θα μπορούσαν να γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ας ξεκινήσουμε από πέρυσι, τέτοια εποχή… Η Ένωση εισερχόταν στη διακοπή για το Μουντιάλ, ευρισκόμενη στο -8 από τον Παναθηναϊκό.

Χαμός γινόταν στα Social Media για την -επιτακτική για πολλούς!- ανάγκη ενίσχυσης λόγω ελλείμματος (όπως ισχυρίζονταν) ποιότητας κι ενώ είχε χάσει έναν σωρό παίκτες με τραυματισμούς, με πιο σοβαρή όλων την περίπτωση του Νίκλας Ελίασον ο οποίος είχε σπάσει το πόδι του και θα επέστρεφε τον Φεβρουάριο του 2023.

Τι έκανε ο Ματίας Αλμέιδα; Προτίμησε να περιμένει την ανάκαμψη των τραυματιών Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς -που επίσης είχαν υποβληθεί σε επεμβάσεις, αλλά με πιο σύντομο ορίζοντα επιστροφής- και δέχθηκε μόνο την προσθήκη του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος βέβαια είχε αποκτηθεί από το καλοκαίρι και απλώς παρέμενε στον Βόλο ως δανεικός, για ένα τετράμηνο.

Πέραν του ότι ο Ιανουάριος είναι πάντοτε ένας δύσκολος μήνας για να βρει μια ομάδα αυτό που θα της δώσει την ουσία που ψάχνει -καθώς ακόμα κι αν εντοπίσει παίκτη καλό, αυτός δύσκολα θα παραχωρείται εφόσον παίζει σε σύλλογο που τον υπολογίζει-, η φιλοσοφία του Αλμέιδα είναι να στηρίζει το γκρουπ παικτών που έχει, παρά να ενδίδει σε ημίμετρα.

Ο αριστερός μπακ και οι ανανεώσεις

Πολλή συζήτηση γίνεται για την απουσία των δύο Ιρανών αριστερών μπακ, καθώς οι Χατζισαφί και Μοχαμάντι θα απουσιάσουν για κάμποσο διάστημα μεταξύ Γενάρη και Φλεβάρη, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας της χώρας τους, στο Κύπελλο Ασίας. Η ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι κινείται εδώ και καιρό στην αγορά για να βρει έναν ποιοτικό αριστερό μπακ, με σκεπτικό όμως ότι αυτός θα ενταχθεί στην ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκτός εάν είναι διαθέσιμος τον Ιανουάριο.

Ο Πήλιος είναι ο επόμενος στη σειρά. Ο προπονητής τον ετοιμάζει εδώ και καιρό, σε αυτόν θέλει να δώσει την ευκαιρία για να μπει στα παπούτσια των δύο προαναφερθέντων. Θεωρεί επίσης ότι υπάρχει αρκετή ασφάλεια με επιλογές εκ των έσω. Τη μεγαλύτερη σιγουριά παρέχει ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που έχει παίξει σε περίπου 100 επίσημα παιχνίδια στη θέση αυτή, ενώ αυτό συνέβη και πέρυσι, όποτε χρειάστηκε. Έπονται ο Κάλενς που επίσης έχει χρησιμοποιηθεί ως αριστερός μπακ και οι κατ’ ανάγκην λύσεις που μπορούν να προσφέρουν οι Ελίασον και Πινέδα.

Γενικότερα, ο Αλμέιδα δεν είναι ο προπονητής των αλλαγών, εν μέσω μιας αγωνιστικής διαδικασίας. Προτιμά να λύνει τα προβλήματα εκ των έσω και να κοιτάζει πιο μακριά, στην επόμενη ημέρα όσον αφορά στην ενίσχυση της ομάδας. Ήδη έχει εντοπίσει τις ανάγκες και τις αλλαγές που θα πρέπει μακροπρόθεσμα να γίνουν, κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα καταλάβουμε από την εξέλιξη που θα υπάρξει με τα συμβόλαια των παικτών που οδεύουν προς τη λήξη τους, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή:Sport24.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X