Η αναγνώριση και η επιβεβαίωση του κόσμου...

ΑΕΚ: Τεράστια η ζήτηση για συνέδρια στην «Αγιά Σοφιά - OPAP Arena»
Photo Credits: INTIME

Ο Γ. Τσακίρης υπογραμμίζει τη στήριξη των φίλων της ΑΕΚ στους νταμπλούχους και τη σημασία έπειτα από στραβές από τις πολλές χαρές το τελευταίο ενάμιση χρόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν ήταν ένα δεδομένο που θα το συντούσαμε σε άλλες ομάδες, τα Μέσα τούτης της χώρας, τηλεοράσεις, ράδια, site, εφημερίδες και παντού στα social media, θα μας το έδειχναν ανά …ώρα, θα το ακούγαμε ανά λεπτό, θα το διαβάζαμε κάθε μέρα σε άρθρα και ρεπορτάζ. Ζητώ συγγνώμη σας πήρα απ’ τα μούτρα. Αναφέρομαι στο θέμα της στήριξης του κόσμου της ΑΕΚ, την παρουσία του στα ματς των νταμπλούχων και την αγάπη στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα (και στον ίδιο φυσικά). Κάθε φορά σε κάποια στραβή της Ένωσης, ειδικά τώρα πριν από τα ευρωπαϊκά ματς, στη λυσσαλέα αναζήτηση που κάνουν να βρουν κάτι το αρνητικό να πουν για την Ένωση, να το αναδείξουν ως πρόβλημα και να θάψουν το θετικό πρόσημο στην ίδια περίπτωση, οι αντίπαλοί μας (μέσω των ΜΜΕ) έχουν προβάλει δήθεν δυσαρέσκεια που εκφράζεται στα social media.

Αναμενόμενο αφού δεν βολεύει το δάσος, εξυπηρετεί το δέντρο, αντιστρέφοντας το κλασικό «μη κοιτάς το δέντρο, έτσι χάνεις το δάσος»! Έτσι γράφουν και λένε βασισμένοι στους λίγους, στο ούτε 5% και δεν ασχολούνται καν με το 80% που είναι εκεί και στηρίζει, φυσικά δεν βολεύει να αναδειχθεί το θετικό όπως προαναφέρω. Όπως στην Ευρώπη και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει εντός ακόμη στον όμιλο της (και προκριματικά) τη στιγμή που αφήνουν πίσω τους τις ομάδες που αντιμετώπισε εντός και δη συγκριτικά με τις δικές τους ομάδες. Αυτό που σημείωνα παραπάνω: ψάχνουν με λύσσα οι άνθρωποι να βρουν κάτι να προκαλέσουν εσωστρέφεια, λίγο πρόβλημα, ζημιά…

Ας είναι όμως, δεν πειράζει, διότι στο τέλος της …κουβέντας και ημέρας αυτό που μένει είναι ένα, η παρουσία του κόσμου στο πλευρό της ΑΕΚ και η γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε παίζει με την Μαρσέιγ, είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με την Λαμία… Η στήριξη και αγάπη του κόσμου της ομάδας σε αυτό που του παρουσιάζουν οι κιτρινόμαυροι του Ματίας Αλμέιδα. Διότι αυτό ακριβώς είναι και σημαίνει αυτή η παρουσία του κόσμου: συνιστά για την ακρίβεια την αναγνώριση σε όσα βλέπει και του αρέσουν και την επιβεβαίωση ότι σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν και δεδομένα – αποδεδειγμένα με τον κόσμο στο πλευρό της!

Η αναγνώριση και η επιβεβαίωση του κόσμου...

Η μοναδική ΑΕΚ που δεν βγάζει φόβο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο!

Εντυπωσιασμένοι και άφωνοι έμειναν όλοι όσοι πληροφορήθηκαν ότι η ΑΕΚ παίζει με την Λαμία στην Νέα Φιλαδέλφεια και έχει 30.000 κόσμου! Δεν το περίμεναν… Προφανώς διότι δεν γνωρίζουν καλά την Ένωση όσο και να προσπάθησαν να την χτυπήσουν ακόμη και με στημένες δημοσκοπήσεις για πολλά… Τώρα, εδώ και ενάμιση χρόνο, μα κυρίως τούτη τη περίοδο, έχουν πάθει το ΣΟΚ. Προδόθηκαν κάποιοι ορισμένοι και το έκαναν σημείο αναφοράς και σε αθλητική σατυρική εκπομπή όπου εστίασαν στην παρουσία του κόσμου και εξήγησαν πόσο βοήθησε την ΑΕΚ να είναι οι παίκτες της συγκεντρωμένοι και άρα να φτάσουν στη νίκη, αλλά και σε τι βαθμό επηρέασε και την αντίπαλο ομάδα, που έχει καλές βάσεις αλλά δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί και τέτοια δύναμη έδρας, αφού δεν είναι συνηθισμένη η κάθε Λαμία να το κάνει!

Αυτό το τελευταίο ας το κρατήσουμε… Η ΑΕΚ είναι αλήθεια ότι έχει τεράστια δυναμική όσο έχει το γήπεδο της γεμάτο και με τέτοιο παλμό και διάθεση όπως με την Λαμία (και τα υπόλοιπα εντός έδρας ματς). Όντως επηρεάζονται οι αντίπαλοι σε τέτοια έδρα, είναι γεγονός ότι δεν συνηθίζουν να παίζουν έστω σε μισά γεμάτα γήπεδα και δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά, όταν χρειάζεται θα χαθεί και η συγκέντρωση, θα παίξει μπάλα και η εξέδρα, θα σε βάλει στην εστία σου. Το θέμα είναι να είσαι αποτελεσματικός διότι αυτό συνέβη στην Ένωση και με τις Σέρρες, από το 10′ έως το 95′ ήταν ισοπεδωτική σε παραγωγή φάσεων και η έδρα καυτή, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ… Συμβαίνει και αυτό στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει όμως και πιο σημαντικό και ουσιαστικό συμπέρασμα, πολύ πιο απλό, για το κοινό της ΑΕΚ και τη συμπαράστασή του στην ομάδα: γουστάρει αυτό που του δίνει στο χορτάρι… Στη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ομάδας, ακόμη και σε εκείνους που θα εκδηλώσουν μεγάλη γκρίνια στη στραβή, κυριαρχεί το συμπέρασμα και η σκέψη: είναι ακριβώς η ΑΕΚ που θέλουμε να βλέπουμε: ένα με το dna της και απολαυστική στα 9 από τα 10 παιχνίδια που θα δώσει! Η μοναδική έκδοσή της που δεν βγάζει φόβο ανεξαρτήτου αντιπάλου απέναντί της, εντός κι εκτός συνόρων, αυτό δεν το είχε η Ένωση ούτε επί Μπάγεβιτς στον βαθμό που το ‘βγαλε πέρυσι και το απογείωσε φέτος στα απαιτητικά ματς και ακόμη περισσότερο στα ντέρμπι!

Έχει σημασία το γεγονός ότι πάντα γεμίζει, ειδικά φέτος, διότι το γήπεδο είναι φουλ έπειτα κι από στραβές, όπως συνέβη με την Λαμία μετά την ισοπαλία σε Καισαριανή με την Κηφισιά, και ήττα εντός από Μαρσέιγ, γι’ αυτό και τους έκανε τεράστια εντύπωση!

 

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X