Ο τρόπος σκέψης του Αλμέιδα για τις μεταγραφές, είναι και σωστός και πετυχημένος

Ο τρόπος σκέψης του Αλμέιδα για τις μεταγραφές, είναι και σωστός και πετυχημένος
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για μια συζήτηση, για την οποία θα έπρεπε να έχουμε γίνει σοφότεροι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διακοπή πρωταθλήματος μέσα Νοεμβρίου λόγω Εθνικών ομάδων σημαίνει εκτός από ξενέρωμα, ότι ο φίλαθλος κόσμος κάθε ομάδας σε ρωτάει αν θα γίνει κάποια μεταγραφή τον Γενάρη. Όσο πλήρες κι αν είναι ενδεχομένως ένα ρόστερ, δεν υπάρχει περίπτωση για τον οπαδό μιας ομάδας να μην εντοπίσει κενό που… «πρέπει να γίνει μεταγραφή οπωσδήποτε».

Κι αν για παράδειγμα του απαντήσεις όταν σε ρωτήσει αν βλέπεις κάποια μεταγραφή, ότι «ίσως γίνει κάποια κίνηση στην τάδε θέση», το ενδεχόμενο ανταπάντησης τύπου «Γιατί δηλαδή στη δείνα είμαστε καλυμμένοι;», πληρώνει με απόδοση… 1.05!

Δεν θεωρούσα ποτέ τη μεταγραφική ενίσχυση μιας ομάδας, ως πανάκεια για να λύσει όλα της τα προβλήματα, αλλά προφανώς δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από την παραπάνω διαδικασία μεταγραφικών σκέψεων, αναζητήσεων, ακόμα και πιέσεων στο παρελθόν. Νομίζω όμως ότι ύστερα από τρεις μεταγραφικές περιόδους (δύο θερινές και μια χειμερινή) επί ημερών Αλμέιδα, θα έπρεπε να είχαμε γίνει όλοι μας, λίγο πιο σοφοί.

Το παράδειγμα του Πήλιου

Και να κατανοούμε περισσότερο, τον τρόπο σκέψης του Ματίας. Ή μάλλον για να ακριβολογώ, τον σωστό και επιτυχημένο τρόπο σκέψης του Ματίας. Αποδεδειγμένα επιτυχημένο. Ο Αλμέιδα δεν θέλει μεταγραφή, ούτε επειδή του έχει τραυματιστεί κάποιος παίκτης και θα του λείψει για μερικούς μήνες, ούτε επειδή θα απουσιάσουν ποδοσφαιριστές του για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Κι όταν θα συμβεί αυτό, θα σου έχει προετοιμάσει ήδη λύση, όπως κάνει τώρα με τον Σταύρο Πήλιο. Θυμίζω εδώ τα λεγόμενα του Αλμέιδα, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με την Λαμία: «Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Θα μπορούσε να είναι πρώτη επιλογή. Δεν χαρίζω θέσεις. Θέλω να τις κερδίζουν. Αυτή τη στιγμή μάχεται. Προτιμώ να τον βάζω όταν η ομάδα κερδίζει για να γίνουν νικητές. Του έχω πει ότι επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και στο σπίτι του! Αυτή τη σκέψη προσπαθώ να του τη μεταφέρω. Και είμαι και ξένος. Έχει καλά προσόντα, είναι νεαρός και πρέπει σιγά σιγά να παίρνει παιχνίδια».

Ενώ λοιπόν στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, τον κάθε οπαδό μπορεί να τον απασχολεί περισσότερο το αν θα κάνει η ομάδα κάποια μεταγραφή τον προσεχή Γενάρη, τον Αλμέιδα, τον απασχολούν περισσότερο, άλλα πράγματα. Όπως, το πώς θα βελτιώσει η ομάδα του, την αποτελεσματικότητά της, που της έχει στοιχίσει απώλεια βαθμών, σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Χωρίς Έλληνα στην ενδεκάδα

Όπως, το πώς θα βάλει ακόμα περισσότερο στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ, τον Πήλιο. Που για να ξέρουμε και τι λέμε, η ΑΕΚ τον πήρε, για να τον χρησιμοποιήσει όταν θα κριθεί αναγκαίο, και όχι για να τρέξει να φέρει κάποιον άλλον, όταν θα έρθει η σειρά του να παίξει!

Και είπε και κάτι άλλο ο Αλμέιδα, που είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, πιο σημαντικό θέμα από μια μεταγραφή. «Επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και σπίτι του. Αυτή τη σκέψη, προσπαθώ να του μεταφέρω. Και είμαι και ξένος».

Το ότι η ΑΕΚ δηλαδή, ξεκίνησε στο ματς με την Λαμία, χωρίς Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα, αν μη τι άλλο, είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας προβληματίζει περισσότερο από μία μεταγραφή. Κι απασχολεί τον Αλμέιδα κι ας… είναι και ξένος, όπως είπε, γιατί θέλει να αφήσει και έργο μακροπρόθεσμα στην ΑΕΚ.

Υ.Γ.: Δέχτηκα αρκετά μηνύματα στο messenger, για την αρθρογραφία μου στο φύλλο της «ΩΡΑΣ» της Τετάρτης. Αλλά και προτροπές να το αναδημοσιεύσω και στο «Enwsi.gr». Ως εκ τούτου, το αναδημοσιεύω αυτούσιο…

Το μεθύσι της χαράς και το ξεκλείδωμα της Ιστορίας εκεί που του αρμόζει 

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει μια απαραίτητη ανάσα σε όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ, ανεξαρτήτως αν δεκατρείς παίκτες της, όχι απλά δεν θα ξεκουραστούν αλλά θα ταλαιπωρηθούν ακόμα περισσότερο με τα ταξίδια και τις υποχρεώσεις των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων. Ο Ματίας θα δουλέψει, έστω και με τους μισούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, εποικοδομητικά.

Το μυαλό θα καθαρίσει γενικώς, κι εμείς έχουμε κάποιες μέρες χρόνο να σχολιάσουμε χωρίς πίεση και πιο χαλαρά, θέματα και καταστάσεις που αφορούν στην ΑΕΚ μας. Βλέπετε ότι δυστυχώς, ο γύρω κόσμος, τα γεγονότα παγκοσμίως και οι ειδήσεις, είναι η απόλυτη παρακμή και η απόλυτη θλίψη. Όχι τώρα, πάντα ήταν, αλλά δυστυχώς γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Και η ΑΕΚ, πέρα από πάθος, αγάπη και τρόπος ζωής, είναι για όλους μας, και μια διαφυγή από αυτή την πάρα πολύ σκληρή και θλιβερή πραγματικότητα. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω φυσικά αδιαφορία, αλλά εκεί που με όλα όσα παρακολουθούμε, σπάει το στομάχι μας από τη στεναχώρια, υπάρχει το πάθος και όλα τα θετικά συναισθήματα που μας γεννά η ενασχόληση με την ΑΕΚ, για να μας κρατάει όρθιους και να γαληνεύει και η ψυχή μας.

Πραγματικότητα είναι επίσης ότι το όλο κλίμα έχει αλλάξει άρδην, από τη στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της. Τη μιζέρια, την τοξικότητα, την αρνητική ψυχολογία, τα έχει «καταπιεί» η Νέα Φιλαδέλφεια. Και το σύνθημα που έχει βρει εδώ και ένα χρόνο, τέλεια εφαρμογή είναι αυτό που λέει: 

«Σαν βρεθείς στης Φιλαδέλφειας τα μέρη κι αντικρίσεις κιτρινόμαυρη φανέλα, θα σε πιάσει αμέσως τρέλα, το μεθύσι της χαράς, και θα λες όπου βρεθείς κι όπου κι αν πας… ΑΕΚΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΙΑ».

Προσωπικά, δεν θεωρώ και διόλου τυχαίο, ότι η μακράν πιο καλή επιλογή προπονητή που έχει κάνει η ΑΕΚ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έγινε πριν μπει η ομάδα στο σπίτι της, στον Ναό όλων μας. Το… πνεύμα του Ναού, οδήγησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε αυτή την επιλογή, είναι σίγουρο!

Το μεθύσι της χαράς όλων των Ενωσιτών, χάρη σε αυτή την επιστροφή, που όποιος δεν το βιώνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν μπορεί και να το καταλάβει σε όλο του το μεγαλείο και στην πραγματική του διάσταση, είναι κάτι που ενόχλησε παρά πολύ και που το ζήλεψαν ακόμα περισσότερο. 

Και η δολοφονική επιδρομή, το σοκ με τη δολοφονία του Μιχάλη που μας πάγωσε όλους, αλλά και η επικοινωνιακή αλητεία που ακολούθησε και δυστυχώς εξακολουθεί να υφίσταται χωρίς ίχνος σεβασμού, ούτε καν στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ως στόχο να πλήξουν τη Νέα Φιλαδέλφεια και να μετριάσουν αυτό το μεθύσι της χαράς που επικρατεί στην πόλη μας, όχι μόνο όταν παίζει η ΑΕΚ, αλλά σε καθημερινή βάση.

Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ όμως, έχει δώσει την αποστομωτική απάντησή του. Κι όταν στο γήπεδο πάνε σε αγώνα με την Λαμία, 30.000 ΑΕΚτζήδες, κι ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν γυρίσει στα σπίτια τους στην Επαρχία, μόλις δύο μέρες νωρίτερα αφού υπήρχε ευρωπαϊκό ματς το βράδυ της Πέμπτης, αυτό είναι κάτι που προκαλεί πόνο ατελείωτο στους ανταγωνιστές της ΑΕΚ.

Η Πλατεία του Αετού είναι κάθε μέρα γεμάτη, οι οικογένειες με τα παιδιά τους απολαμβάνουν τη χαρά και το παιχνίδι εκεί, ο φόβος που νόμιζαν ότι θα επιβάλλουν, δεν υφίσταται και το μεθύσι της χαράς είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και από το ερχόμενο Σάββατο, εκτός από το ομορφότερο γήπεδο του κόσμου, στο οποίο αποτυπώνεται και η ιστορία της ΑΕΚ, θα προστεθεί και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού. 

Και μαζί με τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια, θα «γεννήσει» και αυτό, νέους και πολλούς ΑΕΚτζήδες. Και επιπλέον πόνο φυσικά σε όσους δεν μπορούν, γιατί πολύ απλά δεν γίνεται, να διηγηθούν τέτοια ιστορία σαν της ΑΕΚ. Και πού αλλού; Μα στη Νέα Φιλαδέλφεια, φυσικά… Γιατί μόνο εκεί θα μπορούσε να «ξεκλειδωθεί» η ιστορία της ΑΕΚ, η ιστορία του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X