Euroleague: Πήρε το θρίλερ ο Παναθηναϊκός - Νίκησε με 73-71 την Ζαλγκίρις

Euroleague: Πήρε το θρίλερ ο Παναθηναϊκός - Νίκησε με 73-71 την Ζαλγκίρις
Photo Credits: INTIME

Σε ματς θρίλερ και λεπτομερειών, ο Παναθηναϊκός - μπροστά σε 15.000 κόσμο - έμεινε όρθιος από την άμυνά του και νίκησε στη… μία κατοχή την Ζαλγκίρις (73-71)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα λάθος του Κίναν Έβανς στα 3,4΄΄ για τη λήξη χάρισε στον κάκιστο Παναθηναϊκό τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη Euroleague και τέταρτη στο σύνολο (4-4). Οι «πράσινοι», οι οποίοι «φλέρταραν» με την τρίτη εντός έδρας ήττα τους, επικράτησαν με 73-71 της Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 8η αγωνιστική, διευρύνοντας στο 4-0 το αρνητικό σερί των Λιθουανών (ρεκόρ 3-5).

«Έσπασαν καρδιές» στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε μια νίκη – χαρακτήρα απέναντι στη σκληρή Ζαλγκίρις. Οι «πράσινοι» δεν είχαν επιθετική συνέπεια σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης, αλλά δεν έχασαν λεπτό την αμυντική τους προσήλωση. Άλλωστε, ο Εργκίν Αταμάν είχε ξεκαθαρίσει πως η άμυνα θα πρέπει να είναι το «κλειδί» της ομάδας του στη «διαβολοβδομάδα».

Σε ένα ματς – θρίλερ, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι γηπεδούχοι έδειξαν… μέταλλο στην τελική ευθεία, «έβγαλαν» μεγάλες άμυνες και ανέβηκαν στο 4-4 της βαθμολογίας της Euroleague. Αντιθέτως, η «μαχητική» ομάδα του Κάζις Μακσβίτις υποχώρησε στο 3-5.

Ο Ντίνος Μήτολου ήταν και πάλι ο πρώτος σκόρερ των νικητών, βάζοντας 19 πόντους με 3/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα. Παράλληλα, ήταν και ο πρώτος ριμπάουντερ του «τριφυλλιού» (6ρ.). Ωστόσο, μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Σλούκας, που έδωσε πολύτιμο σκορ στην τελική ευθεία (16 πόντοι, 3 ασίστ). «Αφανής ήρωας» για ακόμα μία φορά ο Τζέριαν Γκραντ (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα).

Από την άλλη πλευρά, οι Λιθουανοί είχαν +9 ριμπάουντ, αλλά μέτρησαν 23 λάθη, εκ των οποίων δύο έγιναν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις ήταν ο Ρόλαντ Σμιτς (15π.), με τον Κίναν Έβανς να «εξουδετερώνεται» από την άμυνα των γηπεδούχων (6π. με 2/5 σουτ και 5 λάθη ο Αμερικανός).

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 36-39, 53-52, 73-71

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X