AEK: Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τη μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ (ΦΩΤΟ)

AEK: Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τη μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πάντοτε ρίχνει ματιές στην αγορά για θέσεις στις οποίες θα χρειαστεί περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερη πληρότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πάντοτε ρίχνει ματιές στην αγορά για θέσεις στις οποίες θα χρειαστεί περισσότερη ποιότητα και μεγαλύτερη πληρότητα. Για τις πτέρυγες, πολλά εξαρτώνται από την πορεία των Άμραμπατ, Φερνάντες και Πισάρο.

Υπήρξε σοφία στις μεταγραφικές προσθήκες της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2022 κι αυτό αποδεικνύεται τώρα. Υπήρχαν περίοδοι που η ομάδα εγκλωβιζόταν σε μακροχρόνιες σχέσεις με ποδοσφαιριστές τους οποίους δεν είχε μετρήσει σωστά, ψάχνοντας μετά εναγωνίως τον τρόπο για να τους βγάλει από το μισθολόγιό της.

Τρία πολύ κοντινά παραδείγματα είναι ο Αργεντινός μπακ Εμάνουελ Ινσούα, ο Γάλλος μέσος Νταμιάν Λε Ταλέκ και ο Σουηδός εξτρέμ Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Θα μπορούσαν να αναφερθούν αρκετές ακόμα υποθέσεις που δεν πήγαν καλά. Συμβόλαια μεγάλα, χρήματα ατελείωτα τα οποία δαπανήθηκαν χωρίς αντίκρισμα και συν τοις άλλοις, έβαλαν πολύ γρήγορα την ομάδα στη διαδικασία και τον πονοκέφαλο για το πως θα τους απομακρύνει με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Προφανώς και συμβαίνουν αυτά με τις μεταγραφές, δεν θα σου βγουν όλες. Βέβαια ήταν μία τετραετία (2018-2022) στη διάρκεια της οποίας στην ΑΕΚ δεν έβγαινε σχεδόν τίποτα. Προφανώς δεν έφταιγαν μόνο οι ποδοσφαιριστές αλλά και το γενικότερο κλίμα, η διοικητική ανημποριά των συνεργατών του, όσο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αφοσιωθεί στο γήπεδο και μόνο, η παροιμιώδης αστοχία στην εύρεση προπονητών.

Όλα αυτά μαζί οδηγούσαν σε άστοχες επιλογές αλλά ταυτόχρονα δυσχέραιναν την ύπαρξη ομαλής κατάστασης ώστε κάποιοι ποδοσφαιριστές που είχαν να δώσουν περισσότερα πράγματα από αυτά που έδειξαν, να παρουσιάσουν τον καλό εαυτό τους. Αποδείχθηκε αυτό περίτρανα από τον τρόπο με τον οποίον ο Ματίας Αλμέιδα κατάφερε να αναδείξει παίκτες που πριν από τη δική του έλευση, είχαν ομολογουμένως προβληματική πορεία φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ. Κάποιοι είχαν βαλτώσει.

Όμως αυτό που πραγματικά βοήθησε την ομάδα να απογειωθεί αγωνιστικά, ήταν η τρομερή ευστοχία στις θερινές μεταγραφές του 2022. Με τον προπονητή και το αρμόδιο επιτελείο να εγκρίνουν πολύχρονες συνεργασίες με ποδοσφαιριστές που όλοι σήμερα καμαρώνουν. Από τη διαρκή απαξίωση, στην απόλυτη επιτυχία.

AEK: Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τη μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ (ΦΩΤΟ)

Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον τα φωτεινά παραδείγματα

Ο πρώτος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026, ο δεύτερος έως αυτό του 2027. Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ έχει ήσυχο το κεφάλι της για (τουλάχιστον) ακόμα μία διετία, κοιτώντας πλέον το πως θα τους πλαισιώσει κατάλληλα ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη πληρότητα και περισσότερη ποιότητα στις πτέρυγες. Υπάρχουν βέβαια τρεις επιπλέον περιπτώσεις παικτών της ομάδας που πρέπει να αξιολογηθούν σωστά και από τις οποίες εν πολλοίς εξαρτάται το πως η Ένωση θα κινηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι:

1. Θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ ο Άμραμπατ και μετά το τέλος της σεζόν; Θα έχει κλείσει τα 37 χρόνια του τον ερχόμενο Μάρτιο, αν και το πως αγωνίζεται και όσα προσφέρει στην ομάδα, δεν αμφισβητούνται. Ούτε ασφαλώς είναι τυχαίο γεγονός η χρησιμοποίησή του στα ευρωπαϊκά ματς, σε σεζόν που ο Ελίασον κάνει εξαιρετικά πράγματα.

Ο Νορντίν Άμραμπατ της ΑΕΚ

2.Θα καταφέρει ο Ροδόλφο Πισάρο να δικαιώσει τον Αλμέιδα; Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής -αυτός που περίπου μια τετραετία πριν, υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού κόουτς που τον έφερε στην ΑΕΚ, αντιμετωπιζόταν ως ένας από τους παίκτες που θα αφήσουν εποχή στο ποδόσφαιρο της χώρας- δεν έχει δώσει αυτά που ο κόουτς περιμένει. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και με ισχυρούς ανταγωνιστές σε καθημερινή βάση, είναι πιο πίσω στην ιεραρχία. Όμως στην Ένωση πιστεύουν σε ένα δυνατό τετράμηνο από τον Ιανουάριο και μετά. Οψόμεθα!

3. Θα επιστρέψει ο άτυχος Πάολο Φερνάντες στην κατάσταση που ήταν πριν από τον τραυματισμό του και πόσος χρόνος θα χρειαστεί γι’ αυτό; Οι ευχές όλων ταξιδεύουν στο πλευρό του πολυτάλαντου Ισπανού που αν αφήσει πίσω του έναν από τους πιο δύσκολους τραυματισμούς που μπορούν να τύχουν σε αθλητή, θα δώσει μεγάλο boost στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

AEK: Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τη μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ (ΦΩΤΟ)

Όλα αυτά θα απαντηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι. Η λογική λέει ότι δύσκολα θα παραμείνει ατόφια η ίδια εξάδα -Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Φερνάντες, Άμραμπατ, Πισάρο και ο πάντα συμπληρωματικός Πινέδα στις πτέρυγες, να μην ξεχνάμε δε και τους εκ περιτροπής πλάγιους, Ζίνι και Τσούμπερ- όμως δεν είναι και σενάριο απίθανο.

Αρκεί οι τρεις προαναφερθέντες (Άμραμπατ, Πισάρο, Φερνάντες) να πείσουν τον προπονητή και την ομάδα ότι θα γίνουν δυνατοί κρίκοι στη δύσκολη πράξη Πρωτάθλημα+Κύπελλο+Ευρώπη.

Πηγή:Sport24.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X