Πώς θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ 16 διεθνείς!

Πώς θα μπορούσε να έχει η ΑΕΚ 16 διεθνείς!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αποτελεί «αιμοδότη» Εθνικών ομάδων, πώς θα μπορούσε η Ένωση να έχει ακόμη και 16 διεθνείς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήδη ο αριθμός των διεθνών ποδοσφαιριστών που έχει η ΑΕΚ στο ρόστερ της είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη ομάδα και θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Δεν είναι και το καλύτερο για τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει κάθε φορά που υπάρχει διακοπή για τις εθνικές ομάδες, να αδειάζει το προπονητικό κέντρο των Σπάτων και κυρίως να χάνει τον ύπνο του μέχρι να επιστρέψουν όλοι υγιείς. Από την άλλη μεριά, ο αριθμός των διεθνών κλήσεων, είναι και μια επιβράβευση εκτός από της ατομικής και της συνολικής δουλειάς που γίνεται στην ΑΕΚ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός των διεθνών που έχει η Ένωση, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στις διεθνείς αγωνιστικές υποχρεώσεις για τώρα το Νοέμβρη, η ΑΕΚ έδωσε συνολικά 12 ποδοσφαιριστές της. Μέσα σ’ αυτούς ήταν και ο Αρόλντ Μουκουντί, που όμως λόγω ενοχλήσεων, έμεινε την τελευταία στιγμή στην Αθήνα, όπως διαβάσατε στο Sportal.gr. Λογίζεται όμως, στους παίκτες που πήραν κλήση για την εθνική τους. Όπως ο Πινέδα, ο Γκαρσία, ο Σιμάνσκι, ο Βίντα, ο Κάλενς, ο Αθανασιάδης, ο Μάνταλος, ο Ρότα, ο Γαλανόπουλος, ο Μοχαμάντι, ο Χατζισαφί και Χρυσόπουλος. Συνολικά 13 διεθνείς. Περισσότεροι από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Το εντυπωσιακό είναι πως καθαρά συγκυριακά, αυτός ο αριθμός δεν έφτασε στους 16. Και αυτό διότι ο Ζίνι που είναι σταθερά διεθνής με την Ανγκόλα, ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις και δεν θα μπορούσε να παίξει. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που ήταν στις κλήσεις της Σερβίας τον Οκτώβρη, αυτή την φορά δεν κλήθηκε, πιθανότατα διότι προέρχεται από τραυματισμό. Ενώ υποψήφιος για επιστροφή στην εθνική Αυστρίας ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Αυτό έλεγαν όλα τα ρεπορτάζ από την Αυστρία. Ωστόσο η αποβολή του στο ματς στο Βελοντρόμ και η απουσία του στη συνέχεια από τα παιχνίδια με Κηφισιά για το πρωτάθλημα και Μαρσέιγ για την Ευρώπη, φρέναραν την κλήση του. Όμως ο Στάνκοβιτς φλερτάρει με την επιστροφή στην εθνική.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως δυνητικά μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ ακόμα και τους 18 διεθνείς. Υπό την έννοια πως τόσο ο Γενς Γιόνσον όσο κυρίως ο Νίκλας Ελίασον, κάνουν φέτος μια εξαιρετική σεζόν. Κάτι που έχει περάσει απαρατήρητο από τους Δανούς και τους Σουηδούς. Άλλωστε ο Γιόνσον έχει υπάρξει κατά το παρελθόν διεθνείς. Επομένως αν συνεχίσουν έτσι και οι δυο, σίγουρα μέσα στη σεζόν θα “φλερτάρουν” και αυτοί με την κλήση τους στην εθνική ομάδα.

Φυσικά για όλο αυτό έχει κάθε λόγο να κομπορρημονεί ποδοσφαιρικά ο Αλμέιδα. Είναι εν πολλοίς η δική του δουλειά και η επιτυχία του δικού του αγωνιστικού μοντέλου, που έχει “στείλει” τόσο πολλούς παίκτες της ΑΕΚ στις εθνικές τους ομάδες. Άλλωστε είναι πολλοί, ενδεχομένως οι περισσότεροι, που μέσα από την Ένωση, κέρδισαν είτε την πρώτη τους κλήση, είτε την επιστροφή τους στις εθνικές.

Πηγή: Sportal.gr

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X