Πλησιάζει ο καιρός που ο Πήλιος θα κληθεί να ζήσει το όνειρό του στο maximum και η ΑΕΚ να μάθει τι έχει

Πλησιάζει ο καιρός που ο Πήλιος θα κληθεί να ζήσει το όνειρό του στο maximum και η ΑΕΚ να μάθει τι έχει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευκαιρία που είναι μπροστά στα πόδια του Σταύρου Πήλιου και το μήνυμα που του έστειλε ο Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Tο περασμένο καλοκαίρι, ο Σταύρος Πήλιος προτίμησε την ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό. Ταγμένο τον είχαν εκεί, ο ίδιος όμως δεν ήθελε. Παρακολουθώντας τη δουλειά του Ματίας Αλμείδα στην Ένωση κι έχοντας γνώση για το πώς, τόσοι και τόσοι ταλαντούχοι Έλληνες παίκτες απαξιώθηκαν στο λιμάνι κατά καιρούς, έγινε ο Μάνταλος της νέας εποχής. Βέβαια εκείνο που έκανε ο Πετράν το 2013, υπογράφοντας από τη Γ’ Εθνική για να παίξει ένα χρόνο μετά στη Β’, είναι κάτι μοναδικό, μνημειώδες.

Ο Μπακασέτας, επίσης, δεν ήθελε Ολυμπιακό, παρά μόνο ΑΕΚ. Δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, στο ίδιο ευελπιστεί και ο Πήλιος. Ο ίδιος ο Ματίας του έδειξε άλλωστε το δρόμο, επιλέγοντάς τον. Προσφάτως όμως, εκτιμώντας τη δουλειά, την ταπεινότητα και την προσπάθεια του 24χρονου αριστεροπόδαρου μπακ σε καθημερινή βάση, άνοιξε και την πόρτα των συμμετοχών. Και δεν το έκανε απλά για να το κάνει, έγινε με τρόπο που του έδειχνε ποιο θα (πρέπει να) είναι το επόμενο βήμα:

«Πιστεύω ότι είναι έτοιμος. Θα μπορούσε να είναι (σ.σ πρώτη επιλογή). Δεν χαρίζω θέσεις. Θέλω να τις κερδίζουν. Αυτή τη στιγμή μάχεται. Προτιμώ να τον βάζω όταν η ομάδα κερδίζει για να γίνουν νικητές. Του έχω πει ότι επειδή είναι Έλληνας, πρέπει να δώσει μάχη για τη θέση, γιατί είναι και στο σπίτι του! Αυτή τη σκέψη προσπαθώ να του τη μεταφέρω. Και είμαι και ξένος. Έχει καλά προσόντα: είναι νεαρός και πρέπει σιγά – σιγά να παίρνει παιχνίδια».

Για όλους όσοι βρισκόμαστε απέξω, είναι εύκολο -ίσως και λογικό για την ελλιπή γνώση μας όσον αφορά στην καθημερινότητα των προπονήσεων και το επίπεδο δουλειάς και ανταπόκρισης του καθενός σ’ αυτές- ν’ αναρωτιόμαστε πολύ απλοϊκά πόσο χειρότερος θα μπορούσε να ήταν ο Πήλιος από τον Μοχαμάντι ή τον Χατζισαφί, όταν αυτοί κάνουν έχουν προβληματικές εμφανίσεις. Όμως το πως κρίνει ο οπαδός (και ο δημοσιογράφος) επειδή ο Μοχαμάντι υστερεί στις σέντρες ή ο Χατζισαφί στις επιστροφές, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ο προπονητής διαπιστώνει με το δικό του μάτι και πάντοτε σε άμεση συνάρτηση με την επιρροή που κάθε απόφαση ενός ποδοσφαιριστή, καλή ή κακή, έχει για το σύνολο.

Υπάρχει και ο αντίλογος που δημιουργεί το εξής ερώτημα: αν ο Πήλιος δεν είναι ακόμα σε θέση να πάρει από την αρχή, ως βασικός, τα παιχνίδια με τη Λαμία, τον Πανσερραϊκό και την Κηφισιά ύστερα από μία ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη -που ήταν και το εφαλτήριο για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ- σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τότε πότε θα παίξει; Κι εδώ η απάντηση είναι απλή: όταν ο Ματίας Αλμέιδα θα κρίνει ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο να ανταποκριθεί τακτικά σε όσα εκείνος εφαρμόζει, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για την ομάδα.

Διαφορετικά τα δεδομένα, άλλες οι απαιτήσεις και βασική ανάγκη είναι μία και μοναδική: να μπει ο ποδοσφαιριστής ιδανικά στην εξίσωση, έτοιμος για λιγότερα λάθη, απ’ όσα θα έκανε όντας ανέτοιμος και όχι απόλυτα εναρμονισμένος. Διότι σε πρώτη φάση, για να μπεις στη διαδικασία παιχνιδιού του Αλμέιδα, θα πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν πιο καταρτισμένος για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις σε απλά ζητήματα και όχι να ξεχωρίσεις στα περίπλοκα του ποδοσφαίρου.

Ξέρει ο Ματίας πότε θα πρέπει να εμφανίσει τον Πήλιο στο αρχικό σχήμα με την προοπτική της μονιμότητας και δεν θα λαθέψει όταν θα τον ρίξει στη βαθιά πραγματικότητα των μεγάλων απαιτήσεων της ΑΕΚ.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X