Το γήπεδο δίνει όλη την αλήθεια για την ΑΕΚ, κόντρα στην προπαγάνδα!

Το γήπεδο δίνει όλη την αλήθεια για την ΑΕΚ, κόντρα στην προπαγάνδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βάζει κάτω τους αριθμούς που τα λένε όλα για την ΑΕΚ και την εικονική πραγματικότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πάντα η περίοδος της διακοπής του πρωταθλήματος είναι μια ευκαιρία να δεις με πιο καθαρή ματιά τα πράγματα. Ειδικά φέτος, που για την ΑΕΚ έχει ξεκινήσει ένα τρελό γαϊτανάκι συνεχόμενων σημαντικών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι σημαντικό να δεις τα πράγματα με την αποστασιοποίηση του χρόνου. Να δεις ποια είναι η πραγματικότητα, γιατί αν περιμένεις να έχεις ενημέρωση από άλλες πηγές, φέξε μου και… γλίστρησα.

Για να κατανοήσετε σε ποια εικονική πραγματικότητα ζούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκλεισε μια Κυριακή με φοβερές ομορφιές. Αλλά στο επίκεντρο της στοχευμένης προπαγάνδας, βρέθηκε ξανά η ΑΕΚ. Πρώτα με το πανό που δεν κατάλαβε κανείς στην Τρίπολη και έπειτα με την ανακίνηση νέας διαιτητοκουβέντας γύρω από το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και ένα υποτιθέμενο επιθετικό φάουλ του Αραούχο. Ενώ την ίδια στιγμή, χάθηκε στη… διαδρομή η ανατροπή του Τετέι από τον Γεντβάι, έδωσε ρεσιτάλ ο Παπαδόπουλος στην Τρίπολη.

Βέβαια, ακόμα και εάν εκεί βιώνουμε τις συνθήκες μιας μιντιακής επικράτησης συγκεκριμένων μερών του ελληνικού αθλητισμού (πόσο πιο κομψά να το πει κανείς), εκεί που χάνεσαι είναι για το πανό. Διαμαρτύρονται οι φίλοι του Ολυμπιακού επειδή τους αφαιρέθηκαν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό και βάλουν κατά της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη. Εχουν στο στόχαστρο πρόεδρο επιτροπής, που πέρυσι πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο με τα κοντά δοκάρια του Περιστερίου! Παρντόν; Πως είπατε; Οποιος καταλάβει τι παίζει, κερδίζει ολόχρυσο ωρολόγιο.

Η αλήθεια των αριθμών

Ας αφήσω αυτά που έτσι κι αλλιώς τεντώνουν τη λογική και ας πάμε σε αυτά που κατανοούμε και εμείς με το φτωχό μυαλό. Εδώ και εβδομάδες, γύρω από την ΑΕΚ υπάρχει μια ακατάσχετη κουβέντα περί της επιλογής ανάμεσα σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, για τους χαμένους βαθμούς που κοστίζουν, για τις διαφορές που εμφανίζει η ομάδα του Αλμέιδα συγκριτικά με την περυσινή σεζόν. Εκφράζεται δε τόση σιγουριά, που γίνεται πεποίθηση σε κάποιους.

Είναι έτσι όμως; Κάποιες φορές, δεν αρκεί η αίσθηση γιατί αυτή επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε λίγο τα παιχνίδια που έχει δώσει η ΑΕΚ μέχρι τώρα ένα προς ένα, συγκρίνοντας με τα αντίστοιχα της περυσινής σεζόν. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι ξεκάθαρος:

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΕΡΥΣΙ/ΦΕΤΟΣ

Παναιτωλικός 4-1/3-0
Λεβαδειακός/Πανσερραϊκός 3-0/1-1
Βόλος 0-4/2-3
Ολυμπιακός 1-3/1-1
Παναθηναϊκός 2-1/1-2
Ατρόμητος 1-0/2-1
ΟΦΗ 0-3/2-0
Αστέρας Τρίπολης 1-1/0-3
ΠΑΟΚ 2-0/2-0
Ιωνικός/Κηφισιά 1-2/1-1
Λαμία 3-0/3-0

Η απόλυτη σύγκριση

Τι μας δείχνουν, λοιπόν, ξεκάθαρα αυτές οι 11 πρώτες αγωνιστικές; Μα πως η ΑΕΚ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Η αντιστοίχιση των αγώνων – με την αναγκαστική αναπλήρωση των ομάδων που υποβιβάστηκαν με εκείνες που ανέβηκαν – εμφανίζει την Ενωση να έχει συγκεντρώσει 24 βαθμούς. Μόλις ένα λιγότερο από τα αντίστοιχα περυσινά παιχνίδια. Γιατί μπορεί εύκολα να έρχονται στα μυαλό οι γκέλες με Πανσερραϊκό, Κηφισιά και η «μαχαιριά» με τον ΟΦΗ, αλλά και πέρυσι η ΑΕΚ είχε αφήσει βαθμούς στην Τρίπολη, όπου είχε χάσει και τον Ελίασον.

Εντυπωσιακή είναι η ομοιότητα και στα τέρματα. Πέρυσι η ΑΕΚ είχε σκοράρει σε αυτά τα παιχνίδια 25 φορές, φέτος το έχει πράξει 21 στα αντίστοιχα ματς. Επίσης, στην άμυνα είχε δεχθεί 8 τέρματα και φέτος 9. Σαφέστατα, υπάρχει μια ελαφρά υποχώρηση των αριθμών, αλλά κάπου είναι και λογικό εάν αναλογιστεί κάποιος πως υπάρχουν παράλληλα ματς στην Ευρώπη, με ομάδες υψηλότατου επιπέδου που απαιτούν μεγάλη πνευματική και σωματική προσπάθεια από τους «κιτρινόμαυρους».

Τα μεγάλα ματς κρίνουν τον τίτλο και ευνοούν την ΑΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X