Χάρι Κέιν… on fire: Το μεγάλο ρεκόρ που κυνηγάει στην Bundesliga

Χάρι Κέιν… on fire: Το μεγάλο ρεκόρ που κυνηγάει στην Bundesliga
Photo Credits: INTIME

Για 50 χρόνια, το ακατόρθωτο μέχρι πρότινος ρεκόρ με τα 40 γκολ που είχε πετύχει ο Γκερντ Μίλερ με την Μπάγερν τη σεζόν 1971/72, αποτελούσε σημείο αναφοράς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με 17 γκολ σε 11 αγώνες, ο Χάρι Κέιν σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Η μεγάλη, όμως, πρόκληση για τον Άγγλο επιθετικό δεν είναι άλλη από το ρεκόρ που είχε κάνει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στους Βαυαρούς.

Για 50 χρόνια, το ακατόρθωτο μέχρι πρότινος ρεκόρ με τα 40 γκολ που είχε πετύχει ο Γκερντ Μίλερ με την Μπάγερν τη σεζόν 1971/72, αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους φίλους του γερμανικού πρωταθλήματος.

Αυτό, μέχρι να εμφανιστεί ο Πολωνός επιθετικός, ο οποίος στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, το 2020/21, κατάφερε να πετύχει το 41ο γκολ, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης (νίκη με 5-2) με την Άουγκσμπουργκ.

Τότε, πολλοί θα σκέφτηκαν πως αυτό το επίτευγμα δύσκολα θα καταρριφθεί σύντομα από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή!

Την επόμενη χρονιά, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε «μόνο» 35 γκολ, ενώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, πετυχαίνοντας 27 και 22 γκολ σε δύο γεμάτες σεζόν με την Ντόρτμουντ.

Το ξεκίνημα, όμως, που πραγματοποιεί ο Κέιν στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα και ένα χατ-τρικ στο «Klassiker» κόντρα στην Μπορούσια και το Σαββατοκύριακο κατάφερε, με άλλα δύο γκολ, να φτάσει τα 17 τέρματα σε 11 ματς με τη φανέλα του συλλόγου του Μονάχου.

Ο τελευταίος παίκτης που είχε back-to-back χατ-τρικ ήταν ο Μάριο Γκόμες και ο Κέιν έχει ήδη τρία χατ-τρικ στην Bundesliga, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Κρίστιαν Μίλερ της Κολωνίας τη σεζόν 1964/65!

Η «έκρηξη» του Κέιν επί γερμανικού εδάφους έχει καταφέρει να τον φέρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Bundesliga, αφού έχει φτάσει τα 17 τέρματα, δύο παραπάνω από τον Σερού Γκιρασί της Στουτγκάρδης που είναι τραυματίας αυτή την περίοδο. Ο μόνος παίκτης στην 60χρονη ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που είχε 15 γκολ μετά από 10 αγωνιστικές ήταν ο Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε κάνει κάτι ανάλογο τη σεζόν 1968/69.

Ο «Bomber» δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σκοραρίσματος και είχε πετύχει άλλα 15 γκολ στο υπόλοιπο της σεζόν, τελειώνοντας εκείνη τη χρονιά με 30 γκολ στο ενεργητικό του.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X