Αυτονόητα δεν υπάρχουν αν δεν βάζεις γκολ

Αυτονόητα δεν υπάρχουν αν δεν βάζεις γκολ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την μεγάλη φετινή «πληγή» της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την οικονομία της κουβέντας μας εδώ, θεωρώ ότι η ΑΕΚ δύσκολα θα έπαιρνε κάτι κόντρα στην Μαρσέιγ με βάση ότι είδα στο χορτάρι.

Η γαλλική ομάδα κατάφερε μέσα σε μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια που έκανε περισσότερο καλό σε αυτήν και καθόλου στην ΑΕΚ, να διαχειριστεί το ματς όπως (θα) ήθελε ο Γκατούζο. Ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν θα μπορούσε να πάρει έστω την ισοπαλία-χρυσάφι στον όμιλο. Όπως έγινε και με τον Άγιαξ πάνω-κάτω. Εκεί βρήκε το γκολ με τον Βίντα, εδώ ο Γκαρσία σε μία τεράστια ευκαιρία αστόχησε και βρήκε… τερματοφύλακα, ενώ ο πορτιέρε των Γάλλων έκανε όλα όσα έπρεπε κάτω από τα δοκάρια του και στη δύσκολη φάση του Γκατσίνοβιτς και σε αυτή του Τσούμπερ και ενέπνεε γενικότερα σιγουριά όταν πιέστηκαν οι Μασσαλοί.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ δεν είχε αυτή την σιγουριά κάτω από τα δοκάρια για αυτό το επίπεδο και ο Αθανασιάδης δεν είχε καθόλου καλή αντίδραση στην φάση του 0-1. Του γκολ που ήταν και το σημείο κλειδί στο ματς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς.

Το κακό έγινε, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορούσε να αντιδράσει μετά. Γιατί αδυνατούσε να σκοράρει. Οι αλλαγές του Αλμέιδα μετά το 60’ δεν έδωσαν κάτι επιθετικά (άλλαξαν και οι 4!), ο Πινέδα ήταν εκτός αγώνα και γενικότερα οι πρώτοι 11 δεν ήταν σε καλή μέρα για να δώσουν στην ομάδα αυτό που της έλειπε.

Η ΑΕΚ πρέπει να σκοράρει έστω 1/3 ευκαιρίες

Οι παίκτες με την συμπεριφορά τους στο χορτάρι και η εξέδρα, δεν βοήθησαν την ΑΕΚ να πάρει… κάτι από ένα ματς στο οποίο δεν ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους. Βεβαίως η ΑΕΚ φέτος αδυνατεί πολλές φορές να κερδίσει και τα ματς στα οποία είναι καλύτερη. Γιατί κυρίως επιθετικά εμφανίζεται ακραία αναποτελεσματική και αν δεν σκοράρεις 1/2 ή 1/3 ευκαιρίες με τέτοια ποιότητα στην επίθεση σου, υπάρχει (μεγάλο) πρόβλημα.

Αυτονόητα δεν υπάρχουν αν δεν βάζεις γκολ

Ευτυχώς για την ΑΕΚ η απόσταση με την κορυφή στο πρωτάθλημα δεν είναι μεγάλη για την ακραία αναποτελεσματικότητα της μέχρι σήμερα . Ευτυχώς για την ΑΕΚ συνολικά ως ομάδα, εμφανίζεται να είναι πολύ δυνατή στα μεγάλα ματς και δύσκολα χάνει. Ευτυχώς για την ΑΕΚ μπήκε σε ένα όμιλο-φωτιά που ήταν φαβορί για 4η και τώρα ακόμη κρατά την τύχη στα χέρια της με εντός την Μπράιτον και εκτός τον τελευταίο Αγιαξ. Και στο τέλος πιστεύω ότι στο Άμστερνταμ στις 14/12 θα χαμογελά.

Το τι θα πετύχει ακριβώς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, δεν είμαστε μάντεις. Το σίγουρο είναι ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους. Και για το Πρωτάθλημα, και για το Κύπελλο, και για να προκριθεί στην Ευρώπη. Τέτοια ΑΕΚ έφτιαξε ο Αλμέιδα, σε σχέση με το ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2022. Και αυτό δεν του το αφαιρεί κανείς, μα κανείς.

Και επειδή μόνο οι νίκες… τρέφουν τις μεγάλες ομάδες, στόχος είναι η νίκη με τη Λαμία την Κυριακή. Μην μου μιλάτε για αυτονόητα στο ποδόσφαιρο. Ειδικά στην Ελλάδα. Ειδικά αν δεν σκοράρεις με βάση τις (πάρα πολλές) ευκαιρίες που δημιουργείς. Ημουν στην Καισαριανή, ήμουν και με τον Παναιτωλικό και το έζησα.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X