Μπαλέρντι: «Θυμίζουν Αργεντινή οι φίλοι της ΑΕΚ, ξεχωριστός ο Γκατούζο»

Μπαλέρντι: «Θυμίζουν Αργεντινή οι φίλοι της ΑΕΚ, ξεχωριστός ο Γκατούζο»

Ο Λεονάρντο Μπαλέρντι ηγήθηκε της άμυνας της Μαρσέιγ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ και αποθέωσε στον sport-fm τους φίλους της Ένωσης, αλλά και τον προπονητη του.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχασε για δεύτερη φορά από τη Μαρσέιγ στον όμιλο του Europa League και η κατάληψη μία εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης δυσκόλεψε αρκετά. Οι προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων» σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Λόπεθ, που ξεχώρισε από πλευράς Μασσαλών. Ο Ισπανός τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την εστία του, με τη συμβολή φυσικά των κεντρικών αμυντικών. Εκ των διακριθέντων ήταν και ο Λεονάρντο Μπαλέρντι.

Ο Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός τα πήγε περίφημα στο τακτικό κομμάτι με εξαιρετικές τοποθετήσεις και δεν επέτρεψε στον Λιβάι Γκαρσία τις γνωστές του επελάσεις. Ιδιαίτερα αθλητικός, γνωστός για το δυναμικό του παιχνίδι, όπως ορίζει η σχολή της Λατινικής Αμερικής, είχε 12 στις 15 κερδισμένες μονομαχίες σε αέρα και έδαφος απέναντι στον επιθετικό από το Τρίνιντατ και Τομπάγκο, αλλά και τον συμπατριώτη του Έκι Πόνσε.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λεονάρντο Μπαλέρντι μίλησε στο sport-fm.gr και τον Θανάση Κρητικό, αφενός εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα της «ΟΠΑΠ Αρένα», αφετέρου ικανοποιημένος από το «τρίποντο» της ομάδας του.

Η νίκη επί της ΑΕΚ φέρνει τη Μαρσέιγ πιο κοντά στην επόμενη φάση του Europa League. Έχει «κλειδώσει» αυτός ο στόχος;

«Όλα είναι υπέρ μας τώρα. Είμαστε πρώτοι στον όμιλο, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλαρώσουμε. Γνωρίζαμε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο καλά στα επόμενα δυο παιχνίδια με Άγιαξ και Μπράιτον. Έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θέλουμε να προκριθούμε ως πρώτοι».

Πώς έζησες το παιχνίδι και ποια στοιχεία κρατάς από την ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας για να κερδίσουμε. Όσο αφορά τους οπαδούς της, πραγματικά είναι απίστευτοι. Μου θυμίζουν αυτούς στην Αργεντινή. Σίγουρα η ομάδα παίρνει ώθηση από την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Το ίδιο συμβαίνει και με τους δικούς μας. Με τη βοήθειά τους θα φτάσουμε στο στόχο μας».

Με τον Τζενάρο Γκατούζο στον πάγκο η Μαρσέιγ είναι πιο συμπαγής και κυνική. Τι έχει αλλάξει στην ομάδα;

«Έχουμε πλέον διαφορετική νοοτροπία. Βελτιωνόμαστε αγώνα με τον αγώνα και παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Ο Γκατούζο είναι ξεχωριστός, έχει μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο και με τον τρόπο του, βάζει νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X