Europa League: Έχασε (3-2) από την Τουλούζ η Λίβερπουλ - Ήττα και για τη Ρόμα (2-0) από τη Σλάβια Πράγας

Europa League: Έχασε (3-2) από την Τουλούζ η Λίβερπουλ - Ήττα και για τη Ρόμα (2-0) από τη Σλάβια Πράγας
Photo Credits: INTIME

Ήττα για την Ρόμα στην Πράγα απέναντι στην Σλάβια (2-0), ενώ η Λίβερπουλ έχασε από την Τουλούζ στην Γαλλία με 3-2

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Λίβερπουλ γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό Εuropa League κόντρα στην Τουλούζ εκτός έδρας, ενώ σφαλιάρα έφαγε και η Ρόμα στην Πράγα από την Σλάβια, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Ενώ η Βιγιαρεάλ έκανε την ανατροπή και πήρε την νίκη με 2-1 απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα.

Η Τουλούζ έκανε το «μπαμ» στο πρώτο πιάτο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League με το 3-2 επί της μέχρι και πριν την έναρξη του αγώνα αήττητης Λίβερπουλ, στη «Φόρτουνα Αρένα» της Πράγας η Σλάβια νίκησε με 2-0 την Ρόμα (με το ίδιο σκορ είχε ηττηθεί πριν από 15 ημέρες στην Ρώμη), στο Αμστερνταμ, η Μπράιτον δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Άγιαξ (2-0), ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν με το «διπλό» (1-0) επί της Καραμπάχ έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16».

Με στόχο να «σφραγίσει» από σήμερα την πρόκριση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης πήγε στο «Μιουνισιπάλ» η Λίβερπουλ, αλλά η Τουλούζ την προσγείωσε… ανώμαλα. Η γαλλική ομάδα επικράτησε με 3-2 και μπήκε γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ενώ οι «κόκκινοι» θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρωτιά την επόμενη αγωνιστική όταν θα υποδεχθούν την Λίντσερ.

Ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της Λίβερπουλ, αλλά αντικαστάθηκε στο 46΄ από τον Σομποσλάι.

Πριν από δύο εβδομάδες η Ρόμα νικούσε στο «Ολίμπικο» με 2-0 την Σλάβια Πράγας και απόψε ήθελε το «διπλό» στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για να βρεθεί δύο στροφές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων στα νοκ άουτ του θεσμού. Οι γηπεδούχοι, όμως, «απάντησαν» με τον ίδιο τρόπο και με το τελικό 2-0 ισοβαθμούν με την ιταλική ομάδα στην κορυφή του 7ου γκρουπ και, πλέον, τα πάντα είναι ανοιχτά για την πρωτιά.

Το γκολ του Νιγηριανού, Βίκτορ Μπονιφέις, στο 90΄+3 χάρισε τη νίκη στη Λεβερκούζεν επί της Καραμπάγκ (1-0) και με το 4 στα 4 στον 8ο όμιλο οι «ασπιρίνες» εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «16» του Europa League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την 2η θέση στον όμιλο του Παναθηναϊκού (6ο). Την ώρα που οι «πράσινοι» γνώριζαν τη δεύτερη διαδοχική τους ήττα από την Ρεν, σήμερα επί γαλλικού εδάφους με 3-1, στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ το η Βιγιαρεάλ με μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο 10λεπτο επικράτησε με 2-1 της Μακάμπι Χάιφα και, πλέον, οι «νυχτερίδες» ανέβηκαν στην 2η θέση με 6 βαθμούς (και με ματς λιγότερο), δύο περισσότερους από το «τριφύλλι» κι ενώ στις 30/11 ακολουθεί το μεταξύ τους ματς στο «Κεράμικα».

«Αφεντικό» για την πρόκριση στον 2ο όμιλο, όπου συμμετέχει και η ΑΕΚ, έγινε η Μπράιτον μετά την αποψινή εκτός έδρας νίκη επί του Άγιαξ με 2-0. Η ολλανδική ομάδα προερχόταν από μικρό σερί δύο νικών στο πρωτάθλημα από τότε που ανέλαβε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ, ωστόσο, η Ευρώπη είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.

Οι Άγγλοι επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και πήραν το «διπλό» που προσωρινά τους έφερε στην κορυφή του γκρουπ (εκκρεμεί το βραδινό ματς ΑΕΚ-Μαρσέιγ), ενώ ο «Αίαντας» παρέμεινε χωρίς νίκη μετά από 4 ματς (2 ήττες, ισάριθμες ισοπαλίες).

Η ΛΑΣΚ Λίντσερ έκανε την έκπληξη πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στον 5ο όμιλο επί της πρωτοπόρου του βελγικού πρωταθλήματος, Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ, με 2-0 και, πλέον, ελπίζει ότι θα συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 4ης αγωνιστικής: 

1ος Όμιλος

Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα 22:00
Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός      22:00

2ος Όμιλος

Άγιαξ-Μπράιτον              0-2
(15΄ Φάτι, 53΄ Αντίνγκρα)

ΑΕΚ-Μαρσέιγ                22:00

3ος όμιλος

Μπέτις-Άρης Λεμεσού        22:00
Ρέιντζερς-Σπάρτα Πράγας    22:00

4ος Όμιλος

Αταλάντα-Στουρμ Γκρατς     22:00
Σπόρτινγκ Λ.-Ρακόβ Τσ.     22:00

5ος Όμιλος

Λίντσερ-Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 3-0
(24΄ Χόρβατ, 45΄+4 Ταλοβιέροφ, 77΄ Ζούλι)

Τουλούζ-Λίβερπουλ           3-2
(36΄ Ντόνουμ, 58΄ Νταλίνγκα, 76΄ Μάγκρι – 74΄ αυτ. Κάσερες, 89΄ Ζότα)

6ος Όμιλος

Ρεν-Παναθηναϊκός            3-1
(9΄ Ρίντερ, 65΄ Σαλάχ, 70΄ πεν. Μπλας – 34΄ πεν. Ιωαννίδης)

Μακάμπι Χ.-Βιγιαρεάλ        1-2
(32΄ Σεκ – 83΄ Μπαένα, 87΄ Σόρλοτ)

7ος Όμιλος

Σερβέτ-Σερίφ Τιράσπολ       2-1
(84΄ Ρούϊλερ, 90΄+3 Μπεντία – 12΄ αυτ. Σεβερίν)

Σλάβια Πράγας-Ρόμα          2-0
(50΄ Γιουρέτσκα, 74΄ Μάσοπουστ)

8ος Όμιλος

Καραμπάγκ-Λεβερκούζεν       0-1
(90΄+3 Μπονιφέις)

Χάκεν-Μόλντε               22:00

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X