Οι μάχες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: Τι ισχύει για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σχετικά με τις προκρίσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Οι μάχες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη: Τι ισχύει για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σχετικά με τις προκρίσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Photo Credits: INTIME

Αναλυτικά τι ισχύει για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σχετικά με τις προκρίσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμη μία ευρωπαϊκή πρόκληση έχουν απόψε (9/11) μπροστά τους ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, αφού θα παίξουν για την 4η αγωνιστική των ομίλων τους σε Europa League – οι τρεις πρώτοι – και Conference League αντίστοιχα.

Πλέον στην «καθημερινότητά» τους θα αρχίσουν να μπαίνουν και τα… κομπιουτεράκια, αφού όσο πλησιάζουμε στο φινάλε του group stage όλο και περισσότερο θα γίνονται υπολογισμοί για το «τι χρειάζονται» ώστε να συνεχίσουν μίνιμουμ και τον Φλεβάρη την εκτός των συνόρων παρουσία τους.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ενδέχεται το βράδυ να έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά πως θα βρίσκονται σε νοκ-άουτ φάση (ανεξαρτήτως διοργάνωσης), ανάλογα φυσικά και με τα αποτελέσματα ορισμένων αντιπάλων τους.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ στο «καλό σενάριο» θα είναι με το 1,5 (και κάτι) πόδι σε ανάλογη θέση, ενώ για τον Παναθηναϊκό ναι μεν το τοπίο είναι θολό επειδή στον όμιλό του εκκρεμούν αγωνιστικές υποχρεώσεις άρα υπάρχουν πολλά «αν», ωστόσο εφόσον κερδίσει στη Γαλλία τότε θα «αγκαλιάσει» τουλάχιστον την 3η θέση του ομίλου του.

Ας δούμε λοιπόν πώς οι εκπρόσωποί μας θα εξασφαλίσουν από σήμερα (9/11) ότι και οι αρχές του 2024 θα τους βρουν στις διοργανώσεις της UEFA ή έστω με τι συνδυασμό αποτελεσμάτων θα αναρριχηθούν σε θέση ισχύος.

*Ο Ολυμπιακός ενδέχεται να «κλειδώσει» ουσιαστικά σε λίγες ώρες το ότι θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, τουλάχιστον μέσω του Conference League, να εξασφαλίσει δηλαδή την 3η θέση του ομίλου του. Αυτό θα συμβεί εάν κερδίσει στο Λονδίνο τη Γουέστ Χαμ και η Μπάτσκα Τόπολα χάσει από τη Φράιμπουργκ, γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να γίνουν ακραία πράγματα για να καταλήξει τέταρτος.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί κάτι. Οι «ερυθρόλευκοι» ορίζουν την τύχη τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη (να συνεχίσουν δηλαδή στο Conference) ακόμη και αν κάνουν δύο κολλητές ήττες σε Αγγλία, Γερμανία και η Μπάτσκα μετρήσει στο αντίστοιχο διάστημα το απόλυτο (2χ2), αφού θα τους αρκεί να την κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο για να είναι εκείνοι 3οι.

*Η ΑΕΚ δεν μπορεί έτσι όπως έχει κυλήσει ο όμιλός της να εξασφαλίσει κάτι από απόψε, αφού ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα group «βουνό». Ομως σε ενδεχόμενη νίκη της αλλά και της Μπράιτον επί του Αγιαξ θα συνεχίσει, κατά πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, την ευρωπαϊκή της πορεία τουλάχιστον στο Conference League. Σε αυτή την περίπτωση για να μείνει 4η θα πρέπει μέχρι το φινάλε να υπάρξει ο απόλυτος συνδυασμός αποτελεσμάτων που θα προϋποθέτει ξέχωρα από δικά της ανεπιτυχή (μόνο ήττες), το απόλυτο του Αίαντα και νίκη της Μαρσέιγ στην Αγγλία ή να προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στους 8 και να υστερεί από όλους στα γκολ!

*Στον όμιλο του Παναθηναϊκού επειδή Βιγιαρεάλ και Μακάμπι Χάιφα έχουν από ένα ματς λιγότερο, δεν μπορεί να προκύψουν «τελειωτικά» συμπεράσματα από τα αποψινά ματς. Εάν όμως οι «πράσινοι» κερδίσουν στη Γαλλία και η Βιγιαρεάλ την Μακάμπι, τότε στο «τριφύλλι» θα «αγκαλιάσουν» έστω την 3η θέση του group. Για να μείνουν εκτός θα πρέπει να έρθουν τα…πάνω-κάτω.

-Εδώ θα πρέπει να πούμε κάτι και για τους τρεις εκπροσώπους μας στο Europa. Εννοείται πως με θετικά τους, ίσως και μη, αποτελέσματα, θα παραμείνουν στο «κόλπο» για να πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων τους και να συνεχίσουν στην ίδια διοργάνωση. Απλά στεκόμαστε στο πώς θα εξασφαλίσουν από απόψε ότι θα είναι και τον Φλεβάρη στην Ευρώπη, υπό οποιοδήποτε συνθήκες.

*Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του στο Conference League θα προκριθεί στη φάση των νοκ-άουτ εφόσον δεν χάσει εκείνος από την Αμπερντίν και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης από την Ελσίνκι στη Φιλανδία (εφόσον ο δικός του αγώνας έρθει ισόπαλος και η Ελσίνκι κερδίσει δεν θα εξασφαλιστεί μαθηματικά επειδή ενδέχεται να υπάρξει στο φινάλε τριπλή ισοβαθμία στους 10 και ανάλογα τα σκορ των αγώνων που έπωνται να μένει εκτός, ενώ θα «κινδυνεύει» τυπικά και από ενδεχόμενη διπλή του ισοβαθμία με τους Φιλανδούς στους ίδιους πόντους). Η θέση πάντως που θα τερματίσει και έχει πολύ μεγάλη σημασία (οι 2οι των group παίζουν play-offs με τους 3ους εκείνων του Europa, οι πρώτοι πάνε απευθείας στους «16»), δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει από απόψε.

Πηγή: gazzetta.gr

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X