Τσιγκρίνσκι: «Ήταν δύσκολο όταν ήμουν στην Ελλάδα και ήξερα ότι οι δικοί μου κινδύνευαν στην Ουκρανία - Φανταστική η σχέση μου με τον Γκουαρντιόλα»

Τσιγκρίνσκι: «Ήταν δύσκολο όταν ήμουν στην Ελλάδα και ήξερα ότι οι δικοί μου κινδύνευαν στην Ουκρανία - Φανταστική η σχέση μου με τον Γκουαρντιόλα»
Photo Credits: INTIME

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε για τις Σαχτάρ και Μπαρτσελόνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ουκρανός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε για τα χρόνια του στην Μπαρτσελόνα, αλλά και για τη μεγάλη βοήθεια που έλαβε από τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά:

Για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα: «Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν ότι έφτασα την τελευταία μέρα της μεταγραφικής αγοράς, οπότε η σεζόν είχε ήδη ξεκινήσει και δεν είχα χρόνο να προσαρμοστώ. Έπρεπε να ενσωματωθώ απευθείας στην ομάδα και αυτό ήταν το δύσκολο μέρος γιατί χωρίς να γνωρίζω τη γλώσσα, χωρίς να γνωρίζω τις ιδέες του Γκουαρδιόλα… ήταν δύσκολο να αρχίσω να παίζω».

Για τον Γκουαρδιόλα και το πόσο τον βοήθησε: «Σχεδόν από την πρώτη μέρα είχε ξεκινήσει να με βοηθάει με μαθήματα ισπανικών, για παράδειγμα. Αλλά για να πω την αλήθεια, είχα λίγο άγχος. Θυμάμαι ότι μιλούσα με τον Γκουαρδιόλα και μου είπε “Ντμίτρο, βλέπω ότι είσαι λίγο μπερδεμένος, οπότε μην προσπαθήσεις να υπερφορτώσεις τον εαυτό σου. Ξέρω ότι κάνεις πάντα επιπλέον πράγματα στο ξενοδοχείο όπου μένεις, πηγαίνεις και κάνεις γυμναστήριο εκεί, αλλά άκου. θέλω να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτά που σου λέω”. Η σχέση μου με τον Πεπ ήταν φανταστική. Προσπάθησε να με βοηθήσει όταν είχα κάποια επιπλέον πίεση. Ακόμα και αργότερα, όταν σταμάτησα να παίζω πολύ, ήμουν πάντα σε επαφή μαζί του. Πάντα ένιωθα υποστήριξη από αυτόν. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη που μου έδωσε, που πίστεψε σε μένα».

Για το αν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα: «Μάλλον δεν είχα αρκετή εμπειρία ή ηρεμία για να δω τα πράγματα καθαρά. Ήμουν 22 ετών, νέος ακόμα και άπειρος. Δεν μπορείς να είσαι εξαιρετικά ισορροπημένος ψυχικά. Ίσως έχασα ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου, αλλά είμαι σίγουρος ότι κέρδισα επίσης πολλά πράγματα ψυχικά και ψυχολογικά που ήταν χρήσιμα, όχι μόνο για το ποδόσφαιρό μου αλλά και για τη ζωή μου».

Για το ματς της Σαχτάρ με την Μπαρτσελόνα: «Είναι δύσκολο να παίζεις εκτός έδρας όταν ξέρεις ότι η χώρα σου, η οικογένεια και οι φίλοι σου βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Είναι πρόκληση για εμάς γιατί τελικά τα πράγματα δεν είναι εύκολα και αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Είμαστε η Ουκρανία. Είναι σαν να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας, την ανεξαρτησία μας».

Όσο για την περίοδο του πολέμου που ήταν στο εξωτερικό, εξήγησε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνον να βρίσκεται μακριά από τους δικούς του, οι οποίοι κινδύνευαν και βίωναν τον εφιάλτη του πολέμου: «Είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι στο εξωτερικό, όταν ξέρεις ότι η χώρα σου, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα κινδυνέουν. Υπέφεραν από πυραύλους, επιθέσεις, βομβαρδισμούς και άλλους εφιάλτες πολέμου.Ξέρω ότι είμαι ποδοσφαιριστής, αλλά η ψυχική υποστήριξη και το ψυχολογικό κομμάτι είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά τώρα. Οπότε είναι καλό για μένα να βρίσκομαι στην Ουκρανία, να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου και στους φίλους μου. Μόνο η παρουσία μου στην Ουκρανία είναι ένα στήριγμα».

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X