Πιο σημαντικές από την Μαρσέιγ για την ΑΕΚ, οι τιμωρίες για την Κηφισιά!

Πιο σημαντικές από την Μαρσέιγ για την ΑΕΚ, οι τιμωρίες για την Κηφισιά!

Ο Insider έχει όλο το ζουμί για τις τιμωρίες Τσαγκαράκη-Φωτιά από την ΚΕΔ, αλλά και όσα πραγματικά συμβαίνουν εντός ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε σχέση με αυτό που σωστά ανέδειξε και σήμερα το enwsi.gr, δηλαδή τις παρανοϊκές φωνές του Μαρινακιστάν για την ενδεχόμενη τιμωρία των Τσαγκαράκη, Φωτιά για το Κηφισιά-ΑΕΚ να πούμε το εξής: Αυτοί βέβαια κάνουν την προπαγάνδα τους, καμιά σχέση με την αλήθεια.

Μόνο που η τελευταία είναι πως ο ρόλος του Μάνταλου στην συγκεκριμένη περίπτωση περιορίζεται στο ότι ήταν παρατηρητής στο συγκεκριμένο ματς και ορθά παραπέμπει διαιτητή και VARίστα για την προκλητική τους απόφαση στην φάση του πέναλτι στον Γκαρσία.


Το πλέον σημαντικό

Το θέμα της «τιμωρίας» τους ή όχι, δηλαδή της διαχείρισης από πλευράς ΚΕΔ, είναι ένα άλλο θέμα που αφορά όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων στην ΚΕΔ. Δηλαδή τον πρόεδρο της τον Σουηδό Φρόιντφελντ. Και γι΄αυτό η ΑΕΚ παρά την παραπεμπτική βαθμολογία συνεχίζει να φωνάζει και ορθώς. Καθώς το θέμα είναι να υπάρξει τιμωρία που να ανταποκρίνεται στην σημασία αυτού που έκαναν. Που αλλοίωσαν δηλαδή το αποτέλεσμα.

Κατά την άποψη της στήλης αυτό το θέμα συνεχίζει να είναι το κύριο που πρέπει να απασχολεί την ΑΕΚ. Περισσότερο κι από την Μαρσέιγ κι από οτιδήποτε άλλο. Τον μηχανισμό της ΑΕΚ εννοούμε γιατί καθώς φαίνεται την ομάδα της την απασχολούσε η Μαρσέιγ και πηγαίνοντας στη Καισαριανή…


Η λανθασμένη νοοτροπία

Για να πιάσουμε εδώ αυτό το θέμα που τόσες συζητήσεις έχει ανοίξει. Τα δεδομένα ευνοούν όσους υποστηρίζουν πως η ομάδα δεν είναι σοβαρή στα ματς με μικρομεσαίους πριν από τα ευρωπαϊκά. Καθώς έχουμε χάσει συνολικά 7 βαθμούς πριν από ευρωπαϊκά ματς με Πανσερραϊκό, ΟΦΗ και Κηφισιά. Κάθε ματς βέβαια έχει την δική του ιστορία αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή.

Και σαφώς είναι πιθανό να κάνει με έλλειψη σοβαρότητας από κάποιους παίκτες. Οι οποίοι λόγω του rotation προφανώς θεωρούν πως όταν επιλέγονται γι΄αυτά τα ματς δεν θα παίξουν στο ευρωπαϊκό. Κι αυτό έχει ως -απαράδεκτο-αποτέλεσμα να εμφανίζονται με νοοτροπία που δεν πρέπει να υπάρχει στην ΑΕΚ. Είναι μια πιθανότητα που τα αποτελέσματα σε κάνουν να την σκέφτεσαι.

Ο ξεχωριστός Αλμέιδα

Αυτό όμως που είναι μη αποδεκτό είναι ακόμη και στα καφενεία των social media να μπαίνει ζήτημα συμμετοχής του Αλμέιδα σε όλο αυτό. Για έναν προπονητή που το λέει από πέρσι πως βλέπει όλους τους παίκτες το ίδιο και στο ρόστερ του βλέπει ποδοσφαιριστές στους οποίους θέλει να υπολογίζει για όλα τα ματς, είναι απαράδεκτο και σε καφενειακό επίπεδο ακόμη να λέγονται τέτοια πράγματα.

Η ΑΕΚ δεν έπαιζε στην Ευρώπη όταν ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, το πρώτο με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στην OPAP Arena, με τους πάντες διψασμένους για επικράτησε, επέλεξε την ενδεκάδα που είχε επιλέξει. Για τους άσχετους και τους καφενόβιους που λένε ότι τον ενδιαφέρει μόνο η Ευρώπη, τι ίσχυε τότε; Γιατί είχε παρουσιάσει εκείνη την ενδεκάδα και γιατί είχε αφήσει θεωρούμενους ως βασικότατους παίκτες ακόμη κι εκτός αποστολής; Πόσο άσχετοι, κομπλεξικοί και εμπαθείς μπορεί να είναι κάποιοι;

Τα συμπεράσματα του Ματίας

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο γελοίο είναι να βάζεις τον Αλμέιδα σε μια τέτοια κουβέντα, ακόμη και – επαναλαμβάνουμε- στο επίπεδο των άσχετων καφενειακών που κοπανάνε τα πληκτρολόγια στα social;

Ο προπονητής δείχνει στην πράξη πως υπολογίζει τους πάντες και το δείχνει από την πρώτη στιγμή. Πως θέλει να υπολογίζει τους πάντες και να ξέρει πως μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή. Το θέμα είναι μετά αν οι παίκτες όλοι έχουν την ανταπόκριση που πρέπει να έχουν ή όχι. Κι ο Αλμέιδα δεν είναι κάποιος που δεν βλέπει, δεν μετράει και δεν βγάζει συμπεράσματα. Ήδη έχει βγάλει, είμαστε σίγουροι. Και οποιοσδήποτε του έχει δείξει πως δεν ανταποκρίνεται στο σκεπτικό του, σίγουρα θα το βρει μπροστά του.

Ο Insider

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X