Με φορ 30 εκατομμυρίων και τέτοια επιθετική λειτουργία, παράλογο να λείπει το γκολ

Με φορ 30 εκατομμυρίων και τέτοια επιθετική λειτουργία, παράλογο να λείπει το γκολ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ψάχνει και βάζει στο τραπέζι την αιτία που η ΑΕΚ πέταξε βαθμούς με Κηφισιά και Σέρρες και κάνει προβολή στη συνέχεια της σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καταρχάς επειδή δεν θεωρώ πως έχει νόημα να μπαίνουμε στην διαδικασία όλοι μας, που οι απόψεις συγκλίνουν προς μια κατεύθυνση, να γράφουμε το ίδιο πράγμα. Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα μ’ όσα έγραψε στο τελευταίο του μπλογκ εδώ στο enwsi.gr, ο Γιώργος Τσακίρης. Και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω τα ίδια.

Θα σημειώσω μόνο πως είναι εκτός πραγματικότητας, να μπαίνει τώρα οποιαδήποτε συζήτηση περί του τι δίνει ή τι παίρνει από την ΑΕΚ το rotation. Προφανώς και τα περισσότερα στο ποδόσφαιρο κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά συγγνώμη κιόλας, η δουλειά και η φιλοσοφία του Αλμέιδα έχει ήδη κριθεί. Και αυτή η διαδικασία του rotation είναι βασικός άξονας αυτής της φιλοσοφίας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε.

Καθ’ όλη την διάρκεια της περυσινής σεζόν, χωρίς να υπάρχει καν Ευρώπη, δεν θα βρεις ούτε μια φορά, δυο συνεχόμενα παιχνίδια, στα οποία ο Αλμέιδα να πήγε ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα. Αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία του Πελάδο, όπως την περιέγραψε ο Τσακίρης. Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί, μόνο ένα ρόστερ που έχει φτιαχτεί για να είναι ετοιμοπόλεμο.

Για να είμαστε και καθαροί, δεν θεωρώ επουδενί, πως το rotation ήταν αυτός που κόστισε τους χαμένους βαθμούς, είτε στο ματς με τον Πανσερραϊκό, είτε σ’ αυτό με την Κηφισιά. Συνολικά 52 τελικές έκανε στα δυο παιχνίδια, τις περισσότερες μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Αν δεν το είχε κάνει αυτό το rotation στις πόσες θα έφτανε, στις 102; Και εδώ νομίζω φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Δεν γίνεται να χρειάζεται 102 τελικές προσπάθειες, για να πάρει τα γκολ που χρειάζεται για να κερδίσει την Κηφισιά και τον Πανσερραϊκό. Είναι ποδοσφαιρικά παράλογη μια τέτοια κουβέντα.

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει την πιο παραγωγική επιθετική λειτουργία απ’ όλες στο πρωτάθλημα. Είναι μακράν η πρώτη σε τελικές προσπάθειες. Η πρώτη σε ενέργειες μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Δεν κάνει δηλαδή σκοτωμένα σουτ από παντού και όποιον πάρει ο χάρος και έτσι καταγράφει τελικές. Οργανωμένες, καλά δομημένες επιθέσεις που καταλήγουν σε τελική. Με ανάπτυξη γρήγορα από τα πλάγια ή με κάθετο παιχνίδι από τον άξονα. Έτσι μετρά τις πιο πολλές τελικές της, απ’ όλους τους υπόλοιπους στο πρωτάθλημα.

Επίσης η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει δυο σέντερ φορ, με αξία που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πως το υπολογίζω αυτό; Θα σας απαντήσω. Το περασμένο καλοκαίρι οι Γάλλοι της Λανς, έστειλαν αποδεδειγμένα πρόταση για τον Γκαρσία στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τα γαλλικά ΜΜΕ, έφτασαν και μέχρι τα 27. Άρα οι Γάλλοι, όχι η ΑΕΚ, κοστολογούν τον Λιβάι κάπου σ’ αυτά τα ποσά. Επίσης η ΑΕΚ έδωσε πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον Πόνσε. Κάντε την σούμα.

Αυτή είναι η χρηματιστηριακή αξία των δυο φορ της ΑΕΚ. Και αυτή είναι και η ποδοσφαιρική τους αξία, διότι μιλάμε για δυο εξαιρετικά ποιοτικούς επιθετικούς. Όταν ο Γκαρσία μπήκε στο γήπεδο το περασμένο Σάββατο, ανέβασε την ταχύτητα του παιχνιδιού της ΑΕΚ, δέκα σκάλες. Το κοντρόλ και το κατέβασμα που κάνει ο Πόνσε για να φέρει μπροστά του την μπάλα στην ευκαιρία που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο, είναι μαγικό. Αλλά απ’ αυτούς τους δυο εξαιρετικά ποιοτικούς από κάθε άποψη επιθετικούς, η ΑΕΚ έχει πάρει συνολικά δυο γκολ. Και αυτά μόνο από τον Πόνσε.

Ναι, προφανώς υπάρχει η παράμετρος πως ο Γκαρσία έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τραυματισμούς και έχει παίξει λίγα ματς. Αλλά σ’ αυτά που έχει παίξει, έχει χάσει γκολ σε φάσεις που για την ποιότητά του, θα έπρεπε να τελειώσουν με κλειστά μάτια. Σκεφτείτε αυτό που χάνει στην Καισαριανή, από την μικρή περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για τον Πόνσε. Ήταν και άτυχος, για παράδειγμα με το δοκάρι με τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει χάσει φάσεις που για τον τρόπο που ξέρουμε πως έχει τα τελειώματα, είναι παράλογες.

Γενικώς είναι ποδοσφαιρικά παράλογο, με τέτοιους φορ που έχει η ΑΕΚ αλλά και με τόσο καλή και κυρίως τόσο παραγωγική σε φάσεις επιθετική λειτουργία, να συζητά πως ψάχνει το γκολ. Η πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα και μάλιστα μακράν θα έπρεπε να είναι. Βεβαίως από την άλλη μεριά, αυτό είναι και το αισιόδοξο της υπόθεσης. Υπό την έννοια πως αν δεν είχε ποιοτικούς φορ ή αν έβγαζε φάσεις με το σταγονόμετρο, τότε προφανώς και η ποδοσφαιρική επιστήμη θα σήκωνε τα χέρια ψηλά. Εδώ δεν υπάρχει αυτό.

Εδώ υπάρχει μια ομάδα που βγάζει φάσεις με την… σέσουλα γιατί είναι καλά δουλεμένη και έχει δυο φορ βαρέων βαρών. Είναι ποδοσφαιρικά παράλογο μεν να μην έχει βάλει μέχρι τώρα τα γκολ που χρειαζόταν, αλλά είναι και ακόμα πιο παράδοξο και κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική, όλο αυτό να πάει για πολύ ακόμα. Είναι άλλωστε αυτό που λέει πολλές φορές ο Αλμέιδα, πως όσο η ομάδα κάνει τόσο πολλές φάσεις, δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί. Και τους δυο φορ του, τον Γκαρσία και τον Πόνσε τους πιστεύει και τους εμπιστεύεται. Τους το περνάει αυτό. Καταλαβαίνει πρώτος άλλωστε ο κόουτς, πως η κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική, δεν κρατάει για πολύ.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X