ΑΕΚ: Η ισορροπία στην ψυχή του Νο1 Στάνκοβιτς και η ώρα της επιστροφής για τον Αθανασιάδη

ΑΕΚ: Η ισορροπία στην ψυχή του Νο1 Στάνκοβιτς και η ώρα της επιστροφής για τον Αθανασιάδη
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον Στάνκοβιτς που ένιωσε με πράξεις την στήριξη της ΑΕΚ σε εκείνον, την ώρα που ο Αθανασιάδης ετοιμάζει τα γάντια του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την παραμικρή ιδέα δεν είχε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς για τη δράση στήριξης που είχε αποφασίσει η ΑΕΚ πριν από την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Παραδέχθηκε άλλωστε και ο ίδιος δημόσια ότι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης δεν είχε το μυαλό του στη μπάλα, αλλά στο βίντεο που παιζόταν στα matrix του γηπέδου. Άλλωστε αυτό ήταν και το νόημα… Να σταματήσει για λίγο αυτό που έκανε και να διαπιστώσει εμπράκτως ότι όλοι ήταν στο πλευρό του.

Το διπλό λάθος στη Μασσαλία, τον είχε στοιχειώσει. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Δεν ήταν τόσο ότι είχε δώσει τη μπάλα σε αντίπαλο, αυτό κάλλιστα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Αυτό που ακολούθησε, η απερίσκεπτη ενέργειά του να ανατρέψει τον Βιτίνια και να αποβληθεί αφήνοντας την ομάδα με 10 ποδοσφαιριστές, τον έκανε να αισθάνεται ακόμα πιο ένοχος.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε κατά κάποιο τρόπο προϊδεάσει για τη στήριξη που ο ίδιος θα παρείχε στον διεθνή Αυστριακό τερματοφύλακα, το έδειξε και εμπράκτως δίνοντάς του εκ νέου θέση βασικού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο Στάνκοβιτς είχε κάποιες ”μουδιασμένες” μεταβιβάσεις της μπάλας αρχικά, όμως γρήγορα το ξεπέρασε και το άφησε πίσω του.

Όσα είχαν προηγηθεί, με το βίντεο των σπουδαίων εφετινών στιγμών του και την πολύ θερμή υποστήριξη από τον κόσμο, κλείδωσαν τη φάση της Μασσαλίας στο χρονοντούλαπο με ”περασμένα – ξεχασμένα”. Το παιχνίδι βοήθησε ακόμα περισσότερο να επιστρέψει στο σπίτι του γεμάτος αυτοπεποίθηση, πλήρως ανακουφισμένος και με ”clean sheet”. Η ψυχική ισορροπία ανακτήθηκε πολύ γρήγορα.

Η υπομονή του Αθανασιάδη

Αυτές οι καταστάσεις ενισχύουν το κοινό αίσθημα ότι για όλους υπάρχει δικαιοσύνη. Ακόμα και ο ίδιος ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος στο κάτω κάτω της γραφής έχει το δικό του λόγο να νιώθει ότι θα μπορούσε να είναι εκείνος ο βασικός μετά από μία πρωταθληματική σεζόν ως η κολόνα της ομάδας κάτω από τα γκολπόστ, δεν θα έβλεπε σωστό να παίξει εκείνος αντί του Στάνκοβιτς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τα ατομικά λάθη δεν πρέπει να ισοπεδώνουν τους παίκτες, ειδικά όταν πηγαίνουν καλά.

Άλλωστε και εκείνος πέρυσι, είδε την πόρτα της μονιμότητας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος να ανοίγει όταν ο Στάνκοβιτς ήταν ασθενής και έχασε έδαφος, ενώ ήταν βασικός. Ο Έλληνας γκολκίπερ πήρε τα ηνία, τα πήγε αρκετά καλά και έμεινε στη θέση του έως το τέλος. Ο Αυστριακός ίσως περίμενε ότι όταν πλέον είχε αναρρώσει θα βρισκόταν ξανά στη θέση που είχε νωρίτερα, όμως αυτό δεν συνέβη. Ακριβώς επειδή ο Αλμέιδα και ο Ρόα δικαίωναν τον Αθανασιάδη για την ετοιμότητά του, στηρίζοντας τα όποια δικά του -όχι τόσο κραυγαλέα όσο αυτό στη Γαλλία βέβαια- λάθη.

Η σκυτάλη θα αλλάξει ξανά χέρια, άμεσα, προφανώς εξ ανάγκης. Η λογική λέει ότι αυτό θα συμβεί στο αποψινό παιχνίδι με την Κηφισιά. Ο Αθανασιάδης θα είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη κόντρα στη Μαρσέιγ, οπότε ίσως είναι και το ορθό να πάρει ένα παιχνίδι πρωταθλήματος νωρίτερα ώστε να είναι πιο ενεργός και πιο έτοιμος ενόψει της πιο κρίσιμης ευρωπαϊκής αναμέτρησης που έχει δώσει η ΑΕΚ φέτος.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Στάνκοβιτς θα τιμωρηθεί με ποινή μίας αγωνιστικής για την αποβολή του στον αγώνα του «Βελοντρόμ», άρα θα είναι διαθέσιμος για τα δύο επόμενα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa League, με την Μπράιτον στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ. Φέτος, ο Στάνκοβιτς μετρά 14 συμμετοχές, ενώ ο Αθανασιάδης τρεις, η μία εκ των οποίων ήταν η ολιγόλεπτη στη Μασσαλία.

Πηγή: sport24.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X