Η ΑΕΚ με σοβαρότητα και συγκέντρωση για το σερί της, κόντρα στην Κηφισιά στην Καισαριανή (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ με σοβαρότητα και συγκέντρωση για το σερί της, κόντρα στην Κηφισιά στην Καισαριανή (20:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Με απουσίες, αλλά ξεκάθαρο στόχο το τρίποντο στην Καισαριανή στο ματς της 10ης αγωνιστικής με την Κηφισιά η ΑΕΚ του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο στόχος απόψε για την ΑΕΚ στο «Μιχάλης Κρητικόπουλος» της Καισαιριανής κόντρα στην Κηφισιά (20:00, Cosmote Sport 2, LIVE μετάδοση enwsi.gr) είναι ξεκάθαρος.

Η αγέλη του Αλμέιδα παρά τις απουσίες, προφανώς και για λόγους ροτέισον ενόψει Μαρσέιγ την προσεχή Πέμπτη για το Europa League, θέλει τη νίκη που θα την κρατήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και θα της επιτρέψει γιατί όχι να εκμεταλλευτεί τυχόν «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού στη Λαμία για να πατήσει κορυφή, αλλά και απώλειες βαθμών του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα απόψε για την ΑΕΚ. Η Ένωση θέλει το τρίποντο, αν είναι εφικτό με το λιγότερο δυνατό κόστος ενέργειας, όσο το δυνατόν να «καθαρίσει» πιο γρήγορα δηλαδή, για να στρέψει στη συνέχεια την προσοχή της στο ευρωπαϊκό ματς με την Μαρσέιγ. Ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στον «ανανεωμένο» χλοοτάπητα του «Μιχάλης Κρητικόπουλος», μετά τις εργασίες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Να σημειωθεί ότι για το ματς, όπως και για τις υπόλοιπες εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας των Βορείων Προαστίων κόντρα στο «Big-4», δεν έχουν διατεθεί εισιτήρια στους φιλοξενούμενους, με τον «δικέφαλο» να εφιστά την προσοχή στους φίλους του για να μην βρεθούν στο γήπεδο.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-0), όπου συνδύασε τη νίκη με εξαιρετική εμφάνιση και απόψε στην Καισαριανή θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί και να κάνει το «4 στα 4», αφού έχουν προηγηθεί οι νίκες επί των Παναιτωλικού (2-0), Αστέρα Τρίπολης (0-3) και ΠΑΟΚ (2-0).

Όπως προαναφέραμε η ΑΕΚ πάει στην Καισαριανή με αρκετές απουσίες για διάφορους λόγους. Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας, Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι, στους τραυματίες Αραούχο, Χατζισαφί και Ζίνι αλλά και στον Ρότα που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, ενώ εκτός έμεινε και ο Μουκουντί για να λόγους ξεκούρασης.

Αντίθετα, όπως αναμενόταν, στην αποστολή επέστρεψε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ενόψει του αγώνα με τους Μασσαλούς. Συνυπολογίστε δε πως είναι 100 % έτοιμος και ο Περουβιανός στόπερ Κάλενς. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό ο Κάλενς να παίξει και βασικός, με δεδομένο πως απουσιάζει ο Μουκουντί, ενώ για όσους το αγνοούν ο ίδιος δεν θα είναι διαθέσιμος την Πέμπτη καθώς δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα.

Τώρα τι ισχύει με την ενδεκάδα; Ολα δείχνουν ότι ο Αθανασιάδης θα πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια για να πάρει χρόνο μιας και θα παίξει και κόντρα στην Μαρσέιγ την Πέμπτη (τιμωρημένος ο Στάνκοβιτς), με τον Κάλενς να είναι ο ένας στόπερ με τον Αλμέιδα να μην αποκλείεται να πάει σε επιλογή Μήτογλου αντί Βίντα για να δώσει ανάσες στον Κροάτη στόπερ με τον Σιντιμπέ δεξιά και τον Μοχαμάντι αριστερά.

Στον άξονα ο Γιόνσον εν απουσία Σιμάνσκι αναμένεται να είναι ο ένας εκ των δύο χαφ, με τον Γαλανόπουλο ή τον Πινέδα να είναι οι δύο επικρατέστεροι για παρτενέρ του. Ελίασον ή Άμραμπατ θα καλύψουν τη θέση δεξιά στην επίθεση, ο Πισάρο αναμένεται να ξεκινήσει στην άλλη πλευρά (εκτός και αν παίξει ο Πινέδα) και στη γραμμή κρούσης ο Πόνσε θα πάρει φανέλα βασικού και μαζί του πίσω σε ελεύθερο ρόλο θα ξεκινήσει είτε ο Τσούμπερ, είτε ο Μάνταλος, είτε ακόμα και ο Πινέδα.

ΑΕΚ: Με Γκαρσία η αποστολή για Κηφισιά, εκτός οι Μουκουντί, Αραούχο, Σιμάνσκι, Ρότα, Χατζισαφί και Γκατσίνοβιτς (ΦΩΤΟ)

Αναλυτικά η αποστολή: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Πήλιος, Καλένς, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Ραντόνια, Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Πόνσε, Ελίασον και Πισάρο.

Το πλάνο της Κηφισιάς

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα (2-1) από τον Βόλο, η οποία έδωσε τη σειρά της στις τρεις σερί ισοπαλίες που είχαν, απέναντι σε Λαμία (1-1), Άρη (1-1) και ΟΦΗ (0-0). Το έργο της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου είναι δεδομένα πολύ δύσκολο στον σημερινό αγώνα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα σύνολο που έχει δείξει αρκετά καλά δείγματα γραφής μέχρι στιγμής.

Πολλές και σημαντικές απουσίες και για την Κηφισιά. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Μποτία, Παπασάββας, Κρισιούμα και Τσάπας, καθώς και ο τραυματίας Ίλιεφ. Από την άλλη, επιστρέφει ο Ιπαλίμπο, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία που είχε λόγω της κόκκινης κάρτας στο ματς με τον ΟΦΗ.

Έτσι με δεδομένες αυτές τις απουσίες, ο Αναστασίου προσανατολίζεται σε ένα 4-2-3-1 με τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα δοκάρια, οι Γκόμπελιτς, Βαφέας, Λαντρ, Μασούρας στην άμυνα. Οι Πέιος και Σνάιντερλεν θα είναι οι δύο χαφ. Οι Μπιφούμα, Τετέι, Αντερέγκεν σε τριάδα πίσω από τον Οζέγκοβιτς.

Οι διαιτητές του Κηφισιά-ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης
  • Α’ βοθός: Δημήτρης Σαμοΐλης
  • B’ βοηθός: Άγγελος Κολλιακός
  • 4ος διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης
  • VAR: Βασίλειος Φωτιάς
  • AVAR: Βεργέτης

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X