Δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη για τον Παναθηναϊκό

Δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη για τον Παναθηναϊκό
Photo Credits: INTIME

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, στη Βαρκελώνη, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή περιμένει τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη, όπου αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (3/11, 21:30 Novasports Prime), για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» είναι στο 2-3, ενώ στον αντίποδα οι «μπλαουγκράνα» έχουν ξεκινήσει δυναμικά τη σεζόν με ρεκόρ 4-1.

Από ‘κει και πέρα, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήγε «λαβωμένη» και με σημαντικές απουσίες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, αλλά με την ψυχολογία στα… ύψη μετά τη νίκη (66-54) στο ΣΕΦ, στο «αιώνιο» ντέρμπι της Stoiximan Basket League απέναντι κόντρα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχει χτίσει ένα καλό μομέντουμ το τελευταίο διάστημα, μετρώντας τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όπου μέσα σ’ αυτές είναι και κόντρα στην Μπασκόνια, στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, θα στερηθούν δύο εξαιρετικά σημαντικούς παίκτες στην περιφέρειά τους, καθώς στην Αθήνα έμειναν οι Κώστας Σλούκας και Λούκα Βιλντόσα.

Ο διεθνής γκαρντ ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα, ενώ ο Αργεντινός δεν έχει ξεπεράσει την τενοντίτιδα στον αχίλλειο, που τον άφησε εκτός και από το ντέρμπι πρωταθλήματος. Άρα, αυτό σημαίνει ότι αναμένονται… υπερωρίες για τον Τζέριαν Γκραντ. Φυσικά, δεν υπολογίζεται και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπως επίσης και ο νεοαποκτηθείς, Κέντρικ Ναν, αφού δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα δεν περιμένει και με τις καλύτερες προϋποθέσεις τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί έρχεται από δύο σερί μέτριες εμφανίσεις, που της κόστισαν ισάριθμες ήττες. Η πρώτη ήταν και πιο… σκληρή, καθώς ήρθε με σκορ 65-64 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico της περασμένης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Η φτωχή επιθετική συγκομιδή κόστισε στους «μπλαουγκράνα» και την επόμενη ήττα. Αυτή ήταν για το πρωτάθλημα στην έδρα της Βαλένθια, όπου έχασε με σκορ 71-68.

Πάντως, κοινός παρονομαστής των δύο τελευταίων εμφανίσεών των Καταλανών ήταν η κομβική απουσία του Νικολάς Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός γκαρντ ταλαιπωρείται από έναν μυϊκό τραυματισμό και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρότζερ Γκριμάου δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε κόντρα στους «πράσινους», με τον κόουτς της Μπαρτσελόνα να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Κατά 90% δεν θα αγωνιστεί ούτε κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Τέλος, η αναμέτρηση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» θα έχει ξεχωριστή… οικογενειακή σημασία. Ο λόγος φυσικά για τα αδέρφια Ερνανγκόμεθ που θα τεθούν αντιμέτωποι, αφού ο Γουίλι θα φορά τα μπλαουγκράνα και ο Χουάντσο τα πράσινα.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία).

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X