Γκατούζο: «Χρειάζονται αυστηροί νόμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Γκατούζο: «Χρειάζονται αυστηροί νόμοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
Photo Credits: INTIME

Τη αγανάκτησή του εξέφρασε για τον τραυματισμό του Φάμπιο Γκρόσο ο Τζενάρο Γκατούζο, ενώ έθεσε το θέμα της θέσπισης νόμων σε ευρωπαΪκό επίπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επίθεση στο πούλμαν της αποστολής της Λυών και ο τραυματισμός του Φάμπιο Γκρόσο πρόσθεσαν μια ακόμα μαύρη σελίδα βίας στο ποδόσφαιρο . Την ματαίωση του ντέρμπι είχε ως αποτέλεσμα η επίθεση ενώ ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Τζενάρο Γκατούζο έσπευσε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον συνάδελφό του και συμπατριώτη του για να του εκφράσει την λύπη του για τα όσα συνέβησαν και να του εκφράσει την αλληλεγγύη του, με τον προπονητή των Μαρσεγέζων να τονίζει με δηλώσεις του πως θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση.

«Τα είπαμε την Δευτέρα, ο Φάμπιο πήγαινε εκείνη την ώρα στην προπόνηση. Στενοχωριέμαι για αυτό που συνέβη επειδή έχω μαζί του μία εκπληκτική σχέση, μοιραστήκαμε κάτι το μοναδικό ως ποδοσφαιριστές αλλά και την Κυριακή θα έπρεπε να ήταν μία απίστευτη βραδιά.

Μίλησα με τον Φάμπιο και για την τύχη που είχε, επειδή αν η πέτρα τον είχε βρει πιο γεμάτα στο μάτι, θα μπορούσε ακόμη και να το χάσει», τόνισε ο «Ρίνγκιο», για να συμπληρώσει με νόημα: «Στο στάδιο ήταν 65 χιλιάδες άτομα, υπήρχαν οικογένειες, κόσμος που είχε έρθει ακόμα και από το Βέλγιο.

Είδα μικρά παιδιά να κλαίνε και η πλειονότητα των οπαδών μας ήταν θυμωμένοι. Ουδείς από αυτούς εκπροσωπείται από τρία, τέσσερα άτομα που τα κατέστρεψαν όλα.

Στην αρχή δεν είχα δει πως ο Φάμπιο ήταν ματωμένος, φαινόταν πως είχε γίνει καλά με 3-4 ράμματα και πως δεν ήταν κάτι το σοβαρό.

Μετά από αυτά που είδα, ήταν σωστό που δεν έγινε το ματς. Δεν θέλω να δώσω μαθήματα, δεν είμαι ούτε δήμαρχος ούτε νομάρχης, αλλά το ξενοδοχείο της Λιόν ήταν πέντε λεπτά μακριά από το γήπεδο.

Με δεδομένο πως το ματς ήταν υψηλού κινδύνου, θα έπρεπε να κλείσει ο δρόμος για εκείνα τα πέντε λεπτά. Ίσως αυτό που λέω να είναι εύκολο στα λόγια και να μη γίνεται στην πράξη αλλά αυτό νομίζω.»

Ο Γκατούζο δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά κλήθηκε να αναφερθεί στα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας, με τον Γκατούζο να δηλώνει τα εξής: «Μιλάμε πάντα για την Μάργκαρετ Θάτσερ που εξάλειψε τον χουλιγκανισμό στην Αγγλία.

Αυτό σημαίνει πως χρειάζονται αυστηροί νόμοι. Θα πρέπει να υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όχι όμως αφού συμβούν κάποια πράγματα αλλά πριν. Έχω ζήσει και εγώ παρόμοιες καταστάσεις ως παίκτης».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X