Αταμάν: «Ήθελε και ο Ολυμπιακός τον Ναν»

Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο Αταμάν
Photo Credits: INTIME

Η νίκη επί του Ολυμπιακού έβαλε τέλος στο ψυχολογικό τους πλεονέκτημα, είπε ο Αταμάν.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν, μίλησε στο Πρακτορείο Αναντολού για το μεγάλο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στην Α1 Ανδρών/Basket League, υπογραμμίζοντας ότι με αυτή τη νίκη οι «πράσινοι» έβαλαν «τέλος στο ψυχολογικό πλεονέκτημα» των Πειραιωτών.

Παράλληλα, ο Τούρκος προπονητής αναφέρθηκε στην πρόσφατη προσθήκη του Κέντρικ Ναν, τον οποίο «κυνήγησε» και ο Ολυμπιακός, τονίζοντας ότι «κάναμε μία μεγάλη αλλαγή στην ομάδα» και αποθεώνοντας τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τα αντανακλαστικά του, επισημαίνοντας ότι «όταν ο ιδιοκτήτης βάζει κάτι στο μυαλό του το κάνει πάντα».

Aναλυτικά:

Για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια και δεν είχε ηττηθεί στην έδρα του από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία εφτά ντέρμπι. Πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα. Ήταν φιναλίστ στην Euroleague την περασμένη χρονιά, χάνοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εμείς είμαστε νέα ομάδα. Δεν ήμαστε έτοιμοι στο Super Cup κι ηττηθήκαμε βαριά.

Στο παιχνίδι για την Euroleague είχαμε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά ηττηθήκαμε στην παράταση. Ήταν πολύ δύσκολη η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. Παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο με διάφορα τρικ. Νικήσαμε δίκαια. Η νίκη έκανε χαρούμενους όλους στον Παναθηναϊκό. Βάλαμε ‘τέλος’ στο ψυχολογικό τους πλεονέκτημα.

Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, είπα πως θα βάλουμε ‘τέλος’ στην κυριαρχία του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ καλή αυτή η νίκη. Οι φίλαθλοι της ομάδας μού δείχνουν μεγάλη αγάπη κι ενθουσιασμό από την πρώτη ημέρα. Πολλοί με ευχαριστούν που ήρθα.

Έχουν μπροστά τους έναν προπονητή με πέντε ευρωπαϊκούς τίτλους και δύο διαδοχικές Euroleague. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για εμένα. Αυτή για εμένα είναι απλώς μία νίκη σε ένα ντέρμπι. Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα κι ο Παναθηναϊκός να επανέλθει στις μεγάλες του δόξες.

Οι φίλαθλοι απολαμβάνουν να βλέπουν έναν ενθουσιώδη προπονητή που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός όταν έκανα την κλασική μου κίνηση με τις υψωμένες γροθιές στον πρώτο ντέρμπι. Δυστυχώς, ηττηθήκαμε πότε. Τώρα, όταν επιστρέψαμε από τον Πειραιά στην Αθήνα, ήταν 01:00 το βράδυ.

Χιλιάδες φίλαθλοι μας υποδέχτηκαν με φωτοβολίδες. Σταμάτησαν το λεωφορείο και δεν μπορούσαμε να κινηθούμε για μισή ώρα. Τραγουδούσαν το όνομά μου και περίμεναν να υψώσω ξανά τις γροθιές μου. Το έκανα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει τέτοια σχέση. Ο ενθουσιασμός είχε εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Τον επαναφέραμε. Ήταν απίστευτο. Δυσκολεύτηκα να μπω στο γήπεδο και να φτάσω στο γραφείο μου.

Στις 03:00 τα ξημερώματα μπόρεσα να φύγω. Απίστευτο. Ως Τούρκος προπονητής, το να σε υποδέχονται με ανοιχτές αγκάλες και να σε λατρεύουν έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό όσον αφορά τη φιλία των ανθρώπων των δύο χωρών και την παγκόσμια ακεραιότητα. Οι προσδοκίες θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο».

Για την απόκτηση του Ναν:

«Κάναμε μία μεγάλη αλλαγή στην ομάδα. Ο πρόεδρος μού έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Σε κάθε δήλωση λέει «Έχουμε τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη και θα πετύχουμε μαζί του». Πέφτει μεγάλη ευθύνη πάνω μου. Λόγω της τελευταίας θέσης στην Euroleague την περασμένη χρονιά ήταν δύσκολο να υπογράψουμε μεγάλα ονόματα.

Δε δημιουργήσαμε ομάδα με αστρονομικό μπάτζετ. Ο μόνος παίκτης με εμπειρία στο Final Four είναι ο Κώστας Σλούκας (σ.σ. κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αλλά πιθανότατα εννοεί ο μόνος που έχει κερδίσει κιόλας την Euroleague). Χρειαζόμαστε έναν σκόρερ και πλεϊμέικερ, αισθανθήκαμε πως είναι αυτός.

Ο Ναν έχει μία αξιοσημείωτη καριέρα στο ΝΒΑ. Είχε 15 πόντους τις πρώτες δύο χρονιές (σ.σ. 15,3 το 2020 και 14,6 το 2021 ως Χιτ). Έχει παίξει στην ομάδα του ΛεΜπρον Τζέιμς (σ.σ. Λέικερς 2022-23). Όταν προέκυψε αυτό το ενδεχόμενο, ολοκληρώσαμε αμέσως τη μεταγραφή. Τον ήθελαν πολλές ομάδες, ιδίως ο Ολυμπιακός.

Όταν ο ιδιοκτήτης βάζει κάτι στο μυαλό του το κάνει πάντα. Θα δυναμώσει την ομάδα. Πρόκειται για μεγάλη μεταγραφική επιτυχία. Ο ιδιοκτήτης γύρισε το διακόπτη με αυτή τη μεγάλη κίνηση, όπως είχε κάνει και με τον Σλούκα. Μίλησα με τον Ναν στο τηλέφωνο τρεις μέρες πριν από τη μεταγραφή. Είχε πάρει την απόφαση να έρθει σε εμάς».

Για την Euroleague:

«Κάναμε δύο ήττες στην παράταση στην Euroleague. Η Euroleague είναι ένας ‘Μαραθώνιος’. Εκτός από την αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης, οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους στην κατάταξη. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Ο πρώτος στόχος είναι να φτάσουμε στα playoffs μετά από πολλά χρόνια. Πιστεύω πως η ομάδα θα δέσει κι οι παίκτες θα αφομοιώσουν το σύστημα. Τότε θα πάμε για μεγάλα πράγματα».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X