Πόλεμος στο Ισραήλ: Εισροή προσφύγων στην Ελλάδα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Εισροή προσφύγων στην Ελλάδα

Μεγάλη εισροή προσφύγων αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να πλήξει όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα μετά από την έναρξη του σφοδρού πολέμου του Ισραήλ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ίδια στιγμή που οι πολεμικές επιθέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της χαμάς συνεχίζονται χωρίς καμία παύση πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα εδάφη του Ισραήλ για να γλιτώσουν από την κόλαση του πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες παίρνουν τις τελευταίες μέρες τα σύνορά του Ισραήλ και κατευθύνονται προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για να προστατέψουν την ζωή τους αλλά και να διαφυλάξουν το μέλλον και τις ζωές των παιδιών τους. 

Οι τελευταίες πληροφορίες που φτάνουν από το μέτωπο του πολέμου λένε ότι κανείς δεν είναι ασφαλείς στο Ισραήλ καθώς ο πόλεμος έχει πάρει μια πολύ άσχημη τροπή. Επιπλέον ακούγονται και πολλά για εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο όπου αυτό θα είχε πολλές επιπτώσεις για το Ισραήλ αν όντως γίνει πραγματικότητα.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν δημιουργήσει μεγάλο φόβο και πολλές αμφιβολίες σε πολλούς ισραηλινούς αλλά και Παλαιστίνιους άμαχους πολίτες. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φύγουν από την χώρα του Ισραήλ πάνω από 100 χιλιάδες ισραηλινοί με πτήσεις προς όλες τις χώρες της Ευρώπης.

 Μεγάλο ρεύμα προσφύγων αναμένεται και στην Ελλάδα

Η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί πολλές χιλιάδες πρόσφυγες από το Ισραήλ οι οποίοι θα ξεκινήσουν να φτάνουν τις επόμενες ώρες. Υπάρχουν και μερικοί πρόσφυγες που ήδη έχουν φτάσει στα ελληνικά εδάφη και πιο συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Οι τυχεροί του πολέμου βρίσκουν πλέον καταφύγιο στα αγαπημένα τους πρόσωπα από την Ελλάδα και επιθυμούν να αφήσουν πίσω τους την φρίκη και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή.

Εντωμεταξύ εν αναμονή του κύματος των προσφύγων οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει την δημιουργία ενός αποτελεσματικού επιχειρηματικού σχεδίου για την είσοδο αλλά και την αποτελεσματική εγκατάσταση των ταλαιπωρημένων προσφύγων στην Ελλάδα.

Πολλοί πρόσφυγες θα θελήσουν να μείνουν στην Ελλάδα και να ξεκινήσουν να διαμορφώνουν την κοινωνική αλλά και επαγγελματική τους ζωή εκεί. Ήδη από τώρα πολλοί από τους πρόσφυγες του Ισραήλ που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν τα βιογραφικά τους μέσα από ηλεκτρονικές πλατφόρμες δημιουργίας βιογραφικών όπως είναι το βιογραφικό.com

Ο βασικός σκοπός αυτών των προσφύγων είναι να ξεκινήσουν να εργάζονται έτσι ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες αλλά και να πάρουν πίσω τις ζωές που τους στέρησαν τα συμφέροντα του πολέμου.

Η εκεχειρία των λίγων ωρών

Σήμερα στις 16 Οκτωβρίου, 6 μέρα του πολέμου οι Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής σε συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ αποφάσισαν την επιβολή εκεχειρίας λίγων ωρών για να γίνει ανασύνταξη των δυνάμεων. 

Οι ώρες που θα διαρκέσει αυτή η μικρή διακοπή της φρίκης είναι από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Επιπλέον θα υπάρξει και το άνοιγμα του περάσματος της ράφα έτσι ώστε να μπορέσει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια που τόσο έχουν ανάγκη και τα δύο μέτωπα αλλά και να γίνει η απελευθέρωση πολλών αιχμάλωτων ανθρώπων.

Μέσα στις ώρες της εκεχειρίας αναμένεται να εγκαταλείψουν την χώρα δεκάδες χιλιάδες  άμαχοι πολίτες τόσο Ισραηλινοί όσο και Παλαιστίνιοι.

Έλλειψη βασικών πόρων

Από την αρχή του σφοδρού αυτού πολέμου άρχισαν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις καθώς πολλά μαγαζιά δεν λειτουργούσαν. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων εγκατέλειψαν την χώρα του Ισραήλ και ταξιδεύουν πλέον στην Ευρώπη σαν πρόσφυγες για να αποφύγουν τις συγκρούσεις.

Η έλλειψη πόσιμου νερού, τροφίμων, φαρμάκων αλλά και άλλων σημαντικών ιατρικών αντικειμένων και καυσίμων είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους αρκετοί πολίτες και από τα δύο μέτωπα αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα.

Πολλές περιοχές της γάζας και του Ισραήλ έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στο εμπόριο και στην ύδρευση τους γεγονός που καταστεί αδύνατο την επιβίωση σε αυτές τις περιοχές. 

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X