Όσο πιο πολύ μιλάνε, τόσο περισσότερο ξεφτιλίζονται...

Όσο πιο πολύ μιλάνε, τόσο περισσότερο ξεφτιλίζονται...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την κομβική μάχη με τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τους «αιώνιους» που εκτίθενται ανεπανόρθωτα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πάντα επίκαιρη (από το 1858 που την εκστόμισε) σοφιστεία του Αβραάμ Λίνκολν, σύμφωνα με την οποία «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για όλον τον καιρό», βρίσκει πολύ συχνά τέλεια εφαρμογή (και) στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ειδικά σε εκείνους που συνηθίζουν περισσότερο να μιλάνε, παρά να παίζουν. Να μιλάνε και να λένε μπούρδες, που αργά ή γρήγορα, έρχεται η ίδια η ποδοσφαιρική ζωή και τους ξεφτιλίζει ανεπανόρθωτα.

Κάπως έτσι, έγινε ξαφνικά «αυτονόητο» για τον Παναθηναϊκό και το όλο περιβάλλον του, ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες στο ποδόσφαιρο και να τιμωρούνται όσοι τους παραβαίνουν. Και πήγε… περίπατο με αξιοζήλευτη «κωλοτούμπα» ότι ο ΠΑΟ δεν παίρνει ματς στα χαρτιά!

Και την ίδια ακριβώς στιγμή, έγινε ξαφνικά «αυτονόητο» για τον Ολυμπιακό και το όλο περιβάλλον του, ότι πρέπει τα παιχνίδια να παίζονται και να κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους! Ναι, ναι, για τον ίδιο Ολυμπιακό μιλάμε, που έχει πανηγυρίσει, όχι απλά νίκες στα χαρτιά, αλλά και πρωτάθλημα που διεκδίκησε και πήρε με ένσταση για ματς που είχε χάσει (χωρίς καμία διακοπή) επειδή ο Βάλνερ της Καλαμαριάς είχε αγωνιστεί πολλούς μήνες νωρίτερα σε επίσημο φιλικό με την Σεντ Μίρεν!

Και η ΑΕΚ σκάει στα γέλια!

Η ΑΕΚ ως κλαμπ, το περιβάλλον της και ο φίλαθλος κόσμος της, από τη δική τους πλευρά, κάθονται σε μια άκρη και… σκάνε στα γέλια, με τους «κόκκινους» και «πράσινους» εκφραστές του «τα καλά και συμφέροντα» ή αλλιώς του «τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, πάλι δικά μας». Και δεν γελάνε μόνο τώρα, επειδή η κροτίδα υποχρέωσε τους δήθεν αιώνιους εχθρούς να διακόψουν προσωρινά την καλή τους σχέση και συνεργασία κόντρα στην ΑΕΚ που τους πονάει.

Γελάνε μαζί τους διαχρονικά, γιατί το πως προσεγγίζει η ΑΕΚ και ο κόσμος της, το ποδόσφαιρο και το πως το προσεγγίζουν οι δύο σύλλογοι που εκφράζουν διαχρονικά το Κατεστημένο, το έχει καταγράψει και συνεχίζει να το καταγράφει η Ιστορία. Είτε μιλάμε για φωτοβολίδα που έκαψε την πλάτη του Σάχα, είτε για μπουκάλι που χτύπησε τον Ρότα, είτε για κροτίδα που έπεσε δίπλα στον Άμραμπατ, είτε παλαιότερα για πέτρες που έπεφταν στον Κετσπάγια, είτε για κάθε λογής αντικειμένων έπεφταν στον Σορεντίνο με αποτέλεσμα να μην κάνει ζέσταμα στο Φάληρο, είτε για δικαίωμα ένστασης που θα κέρδιζε δεδομένα η ΑΕΚ και θα πήγαινε εκείνη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αντί του ΠΑΟΚ, είτε, είτε, είτε, η Ιστορία έχει καταγράψει, τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ.

Κι εκείνοι που απαιτούσαν πέρυσι να ξεκινήσει ματς σε γήπεδο με κοντύτερα δοκάρια και σκαμμένη από τσάπες, εστία, είχαν την ατυχία να δουν την ΑΕΚ λίγο καιρό μετά που παίχτηκε ο αγώνας με κανονικές συνθήκες, να νικάει, κι έμειναν «μπουκωμένοι» και με τις… μεζούρες στο χέρι. Κι εκεί που μόλις λίγους μήνες πριν, μιλούσαν για «νόμιμο μεν, αλλά μη ηθικό», τώρα λένε «ότι πει ο νόμος». Τουλάχιστον, αν δεν μιλούσαν τόσο πολύ και δεν προσπαθούσαν να κάνουν συνεχώς, αυτό που είχε πει ο Λίνκολν, δεν θα ξεφτιλίζονταν και τόσο πολύ.

Όρθια σε όλα τα μέτωπα

Πάμε και στα δικά μας, τώρα. Ο μήνας Οκτώβρης θα κλείσει με την αγωνιστική μάχη κόντρα στον ΠΑΟΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η νίκη για την «Ένωση» θα σηματοδοτήσει κάποια δεδομένα ενόψει της συνέχειας. Το βασικότερο από αυτά θα είναι πως σε ένα από τα πιο δύσκολα τρίμηνα της ιστορίας της, που ξεκίνησε το μοιραίο βράδυ της 7ης Αυγούστου, έξω από το σπίτι της, η ΑΕΚ θα έχει παραμείνει όρθια σε όλα τα μέτωπα, με αντιξοότητες και προβλήματα που θα λύγιζαν κάθε άλλη ομάδα.

Έγινε και πέρυσι, κόντρα σε χειρουργεία, σε ιώσεις, σε ένα κάρο απουσίες, αλλά μέσα σε αυτό το τρίμηνο, δεν υπάρχει μόνο η ατυχία, αλλά κι ένα πρωτόγνωρο ψυχολογικό σοκ, και μάλιστα με την ομάδα να παίζει και στην Ευρώπη, σε παιχνίδια πολύ υψηλής έντασης και σε όμιλο επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θυμίζω ότι από την κλήρωση, θεωρούσαν την ΑΕΚ «τελειωμένη».

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το πρωτάθλημα είναι ο βασικός στόχος, είναι πολύ μα πολύ κομβικό, το να επικρατήσει η αγέλη του Ματίας, σε ένα πραγματικά δύσκολο ματς από όλες τις απόψεις. Κόντρα στον ΠΑΟΚ θέλει περισσότερη φωνή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! Και φυσικά τεράστια προσοχή. Καμία σημασία δεν έχει ποιος είναι ο αντίπαλος, καμία σημασία δεν έχει τι σόου θα σκαρφιστεί να στήσει ο Λουτσέσκου. Σημασία έχει μόνο η στήριξη της ΑΕΚ. Και η νίκη!

 

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X