Ο εξαναγκασμός του Παναθηναϊκού και οι «δημόσιες σχέσεις» της Μαρσέιγ

Ο εξαναγκασμός του Παναθηναϊκού και οι «δημόσιες σχέσεις» της Μαρσέιγ
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης «διαβάζει» την τιμωρία του Ολυμπιακού, δίνει τις προεκτάσεις για την ΑΕΚ και έχει πολλά για τη Μαρσέιγ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως έγινε και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, έτσι και τώρα, η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου των ομάδων που στην εποχή μας μπορεί πλέον να εκφράζεται πιο άμεσα, οριοθέτησε την στάση των πρωταγωνιστών.

Όπως στάθηκε αδύνατο για την διοίκηση του Ολυμπιακού να ξεπεράσει την κάθετη στάση των οργανωμένων της που εκφράστηκε με ανακοίνωση, έτσι και τώρα, μετά από το «μέτρημα» για δύο μέρες του κλίματος, η ιδιοκτησία του Παναθηναϊκού κατάλαβε πως δεν είχε περιθώριο να μην διεκδικήσει στο απόλυτο την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της ομάδας.

Η αλήθεια για την κοινή πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Για να μην λένε αηδίες με αφορμή την τελική στάση του Παναθηναϊκού, σε σχέση με όσα καιρό λέμε τώρα για το πως κοινά πορεύονται οι δύο διοικήσεις στα κεντρικά θέματα του ποδοσφαίρου, ένα πράγμα θυμίζουμε: Ουδέποτε στην ιστορία έχει γραφτεί σε οπαδικό Μέσο, ειδικά του Ολυμπιακού, πως μόνο οι πρόεδροι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού παλεύουν για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου. «Μαρινάκης και Αλαφούζος παλεύουν μόνοι τους», έγραψε προ ολίγων εβδομάδων ο Πρωταθλητής.

Αυτή είναι η αλήθεια και καμιά απάντηση δεν έχει δοθεί όπως ισχυρίζονται οι πράσινοι αρθρογράφοι. Απλά τα δεδομένα άλλαξαν. Τα άλλαξαν οι καταστάσεις. Γι΄αυτό και ξαφνικά πήρε σβάρνα την Ευρώπη ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κι άρχισε να λέει πως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα πλέον με την διαιτησία, πως όταν έλεγχε την κατάσταση ο Ολυμπιακός γινόντουσαν τα μεγάλα σκάνδαλα κλπ. Θυμίζουμε πως προ ολίγων εβδομάδων σε αγώνα της ομάδας του με τον Βόλο έβγαζε στο ημίχρονο ανακοίνωση με ονομαστική αναφορά στον Μελισσανίδη για μια κίτρινη κάρτα στον Σέκεφελντ. Κανείς δεν πρέπει να έχει μνήμη χρυσόψαρου.

Το δίκαιο και οι κανόνες

Ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση κι αφού αποφάσισαν να το διεκδικήσουν, κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία πως το δίκαιο ήταν με την πλευρά του Παναθηναϊκού. Και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι η μαγκιά στο να συνεχίζουμε να παίζουμε με συνθήκες που δεν επιτρέπεται να παίζουμε. Η μαγκιά είναι να τιμωρούνται οι χοντρές παραβιάσεις των κανονισμών και να πάψουν να γίνονται ανεκτές στο πρωτάθλημα μας.

Θα περιμένουμε βέβαια να τελεσιδικήσει. Δύσκολα θα αλλάξει πάντως. Όσα μέσα και να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός, ο αντίπαλος του είναι ανάλογα αν όχι περισσότερο δυνατός σε πολιτικό επίπεδο αυτή την στιγμή. Κι επίσης το λέμε πάλι, έχει και δίκιο στην συγκεκριμένη υπόθεση. Τα γνωστά εκβιαστικά θα αρχίσουν και πάλι, θα αμολήσουν τους βουλευτές του Πειραιά για να δημιουργήσουν θέμα στον Μητσοτάκη και θα είναι μια καλή ευκαιρία να μετράμε τσάτσους πάλι.

Τι σημαίνει η τιμωρία για την ΑΕΚ και η… σφαγή στη Μασσαλία

Κι εμείς όμως θα πρέπει να είμαστε ακραία προσεκτικοί πλέον. Αν τελεσίδικα ισχύσει αυτή η τιμωρία, δημιουργούνται πλέον νέα δεδομένα. Πράγματα που κακώς είχαμε συνηθίσει ως νορμάλ, θα γίνουν μη ανεκτά και η ανωριμότητα και η ανοησία δεν θα συγχωρούνται πλέον. Το νου μας και για προβοκάτσιες. Ήδη μπροστά μας έχουμε ένα ματς στο οποίο πρέπει να προστατεύσουμε την ΑΕΚ με κάθε τρόπο, πέρα από το να την στηρίξουμε.

Κάτι τελευταίο, σε σχέση με όσα έγιναν στην Γαλλία. Δεν εξετάζουμε τις σχέσεις των οπαδών και το όντως πολύ ωραίο σκηνικό που στήθηκε. Εξετάζουμε μόνο το γεγονός πως η ΑΕΚ όπως είχε συμβεί και το 1989, έτσι και τώρα, με αντίπαλο την συγκεκριμένη ομάδα γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες διαιτητικές σφαγές στην ιστορία της.

Από την μία υπήρχαν οι Πολωνοί διαιτητές, των οποίων η παρουσία εύλογα είχε θορυβήσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ μετά από όσα έγιναν πέρσι με τους μεθύστακες συμπατριώτες τους. Από την άλλη είναι δεδομένο πως η UEFA θεωρεί την ΑΕΚ την ομάδα με το μικρότερο εμπορικό ενδιαφέρον από τις τέσσερις στον όμιλο. Αν τα συνδυάσεις και τα δύο μαζί και προσθέσεις και το εξαιρετικό δίκτυο δημοσίων – κι όχι και τόσο δημοσίων…- σχέσεων που έχει προσωπικά ο πρόεδρος της Μαρσέιγ βγαίνει το «κοκτέιλ» που δημιούργησε όσα ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης. Τον νου μας για την ρεβάνς. Είναι υπέρ- κρίσιμη για την συνέχεια μας στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως διοργάνωσης…

Ο Ενωσίτης

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X