Επιβλητική η Βαλένθια, διέλυσε την Ζάλγκιρις μέσα στο σπίτι της

Επιβλητική η Βαλένθια, διέλυσε την Ζάλγκιρις μέσα στο σπίτι της
Photo Credits: INTIME

Η Βαλένθια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Ζάλγκιρις και έφυγε με το διπλό από την Zalgirio Arena, επικρατώντας με 87-72

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Βαλένθια ήταν επιβλητική και επικράτησε με σχετική άνεση στην έδρα της Ζάλγκιρις με 87-72. Το σύνολο του Άλεξ Μουμπρού συνέχισε τις υψηλές πτήσεις την φετινή αγωνιστική περίοδο και έφτασε στην 4η νίκη της στην διοργάνωση (4-1).

Από την αντίπερα όχθη η λιθουανική ομάδα προβλημάτισε με την εμφάνισή της και είδε το ρεκόρ της να πέφτει στο 3-2. Οι «νυχτερίδες» ήταν ανώτερες καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, το προβάδισμά τους άγγιξε και τους 30 πόντους (32-61 στο 23′) με την Ζάλγκιρις να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό.

Ο Κρις Τζόουνς ήταν και πάλι πρωταγωνιστής για την ομάδα του και αν μη τι άλλο αποτελεί βαρόμετρο για την φετινή της πορεία στην διοργάνωση. Ο Αμερικανός γκαρντ μέτρησε 16 πόντους, ενώ μοίρασε και 4 τελικές πάσες. Ο Χάρπερ έδωσε πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα σημειώνοντας 13π. με 2/3τρ.

Για την Ζάλγκιρις ξεχώρισε ο Κίναν Έβανς με 18 πόντους και 6/7 σουτ, ενώ οι Σμιτς και Χέις πρόσθεσαν από 11π. και 10π. αντίστοιχα.

Κυρίαρχο ρόλο οι άμυνες και +8 για την Βαλένθια

Mε δυο συνεχόμενα λάθη από την Ζάλγκιρις ξεκίνησε ο αγώνας με την Βαλένθια να το εκμεταλλεύεται και να κάνει το 0-4 στο 2’. Ο Κρις Τζόουνς είχε μπει ζεστός στο ματς με 5 πόντους 2 ασίστ με την ισπανική ομάδα να διατηρεί σταθερά το προβάδισμα (5-9 στο 4’) έχοντας εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα. To σκορ για το χρονικό σημείο του αγώνα ήταν πολύ χαμηλό (12-13 στο 8’) με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν εντελώς συντηρητικά. Ο Οτζελέγε με την είσοδο του έδωσε πνοή στις «νυχτερίδες» και με τρίποντο του έδωσε προβάδισμα 4 πόντων (12-16 στο 9’) στην ομάδα του, η οποία έκλεισε στο +8 την πρώτη περίοδο (12-20) με το σύνολο του Καζίς Μακσβίτις να εμφανίζει επιθετικό πρόβλημα.

Επιβλητικές οι «νυχτερίδες», ανύπαρκτή η Ζάλγκιρις

Η Βαλένθια ανέβασε το προβάδισμα τις στους 10 (12-22 στο 11’) και ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα την ώρα που η Ζάλγκιρις έψαχνε να βρει τα πατήματα της στην «Zalgirio Arena». Ο Τουρέ κυριαρχούσε κάτω από τις δυο ρακέτες και με το γκολ-φάουλ ανέβασε την διαφορά στην υψίστη τιμή της (15-29 στο 16’) με τον Χάρπερ και τον Ρίβερς να την αυξάνουν στο +20 (17-37 στο 17’). Ο Μακσβίτις δοκίμαζε συνεχώς σχήματα προκειμένου να μειώσει την διαφορά, ωστόσο η Βαλένθια κυριαρχούσε και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Τζόουνς (11π. στο 18’) ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου με τους Λιθουανούς να παρουσιάζονται πολύ soft στην άμυνα και την διαφορά να παραμένει σε ασφαλή επίπεδα για τους Ισπανούς (28-47 στο 19’). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Βαλένθια στο +22 (30-52) με ένα τρίποντο του Γιόβιτς σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

 Ανήμπορη να αντιδράσει η Ζάλγκιρις, ήλεγχε το παιχνίδι η Βαλένθια

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Βαλένθια, η οποία είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Το προβάδισμα των «νυχτερίδων» άγγιξε τους 30 πόντους (32-61 στο 23’) και ήταν δεδομένο ότι μόνο με θαύμα θα γύρναγε αυτό το παιχνίδι. Η λιθουανική ομάδα έκανε την προσπάθεια της, αντέδρασε και με ένα σερί 6-0 έριξαν την διαφορά κάτω από τους 20 (44-63 στο 26’) βάζοντας στην εξίσωση και τους οπαδούς της. Η ισπανική ομάδα παρέμενε σοβαρή και συγκεντρωμένη κρατώντας την διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (50-67 στο 29′).

Διαδικαστικού χαρακτήρα η 4η περίοδος, σπουδαίο διπλό για την Βαλένθια

Περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η τέταρτη περίοδος, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να ανατραπεί μια τέτοια διαφορά. Από την μια πλευρά η Ζάλγκιρις δεν παρατούσε το παιχνίδι, από την άλλη η Βαλένθια διατηρούσε το προβάδισμά της (60-81 στο 36′). Η μεγάλη διαφορά έδωσε την δυνατότητα στους δυο προπονητές να ανοίξουν το rotation της ομάδας του, θέλοντας να ξεκουράσουν τους βασικούς τους παίκτες λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών. To τελικό αποτέλεσμα βρήκε απόλυτα ικανοποιημένο τον Άλεξ Μουμπρου και τους παίκτες του, οι οποίο σκόραραν όλοι.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 30-52, 53-72, 72-87.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X