Ρεπόρτερ Μαρσέιγ: «Θεωρούσαν την ΑΕΚ χειρότερη όλων και τώρα, θέλουν τέσσερις βαθμούς απέναντί της!»

Ρεπόρτερ Μαρσέιγ: «Θεωρούσαν την ΑΕΚ χειρότερη όλων και τώρα, θέλουν τέσσερις βαθμούς απέναντί της!»
Photo Credits: INTIME

Ο ρεπόρτερ της Μαρσέιγ, Φαμπρίς Λαμπερτί στη «La Provence» μιλά για το σπουδαίο ματς με την ΑΕΚ, τι λέει για τον Γκατούζο και τον όμιλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη ώρα για το ματς της ΑΕΚ με τη Μαρσέιγ (26/10, 19:45) στο Βελοντρόμ, πλησιάζει.

Στην τρίτη «στροφή» των ομίλων του Europa League, η «Ένωση» αντιμετωπίζει τους Μασσαλούς, με στόχο την διατήρησή της στην πρώτη θέση ενός γκρουπ… φωτιά! Από την άλλη πλευρά, η Μαρσέιγ των χιλιών προβλημάτων και των εσωτερικών αναταραχών, με νέο προπονητή στον πάγκο της, «καίγεται» για τους τρεις βαθμούς. Πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα, όμως, από την αποχώρηση του Μαρσελίνο κι έπειτα;

Ο Φαμπρίς Λαμπερτί, ρεπόρτερ της Μαρσέιγ στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Μασσαλίας, «La Provence», μίλησε στο BN Sports, για την κατάσταση στο γαλλικό «στρατόπεδο», αλλά και την άποψη για την ΑΕΚ, την οποία θεωρούσαν ως τον αδύναμο του γκρουπ, μετά την κλήρωση.

«Η κατάσταση με τον Γκατούζο είναι λίγο καλύτερη από πριν. Η Μαρσέιγ παίζει καλύτερα, ενώ με τον Μαρσελίνο ήταν όλα πολύ μπλεγμένα. Ακόμα και στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, αμύνεται καλύτερα, ενώ πριν είχε μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Το πρόβλημα είναι πως ο Γκατούζο έως τώρα έχει μόνο μία νίκη, σε πέντε ματς, κι αυτή απέναντι στη Χάβρη. Είναι καλύτερα απ’ ό,τι με τον Μαρσελίνο, αλλά οι αλλαγές, δεν είναι και τεράστιες» ανέφερε αρχικά. Όσον αφορά στα αίτια που έφεραν την αποχώρηση του Μαρσελίνο από τον πάγκο της Μαρσέιγ, τόνισε:

«Δεν είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να δουλέψει. Ο Μαρσελίνο θέλει τους παίκτες του να παίζουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιεί το 4-4-2, αλλά στην πορεία του ματς, γίνεται 4-2-4. Κάπως έτσι, τα δύο κεντρικά χαφ του έμεναν συνεχώς εκτεθειμένα. Ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει.

Ξεκίνησε αμέσως η σύγκριση με τον Τούντορ, που επέλεγε ένα 3-4-2-1, με πάρα πολύ πίεση, ακριβώς όπως θέλει ο Αλμέιδα να παίζει η ΑΕΚ. Με τον Μαρσελίνο δεν υπήρχε συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και το 0-0 με την Τουλούζ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Όπως φαίνεται, στη Γαλλία υπήρχε «εικόνα» του αγωνιστικού στυλ της ΑΕΚ, αμέσως μετά την κλήρωση. Παρέμεινε ίδια, όμως, μετά τα δύο ματς στους ομίλους του Europa League, απέναντι σε Μπράιτον και Άγιαξ;

«Τα πράγματα άλλαξαν, μετά τα ματς της ΑΕΚ με την Μπράιτον και τον Άγιαξ. Οι δύο τελευταίες, μαζί με τη Μαρσέιγ, λογίζονταν ως τα μεγάλα φαβορί για πρόκριση από τον όμιλο. Μιλώντας με τον Πάμπλο Λονγκόρια, τον πρόεδρο της Μαρσέιγ, μου είχε πει πως ο Άγιαξ είναι το Νο.1 φαβορί, λόγω και της ευρωπαϊκής του ιστορίας. Τα δεδομένα τώρα, όμως, έχουν αλλάξει για τους Ολλανδούς. Το ίδιο συμβαίνει και με την ΑΕΚ.

Πολλοί πίστευαν πως είναι η χειρότερη ομάδα του 2ου ομίλου. Στην πρώτη αγωνιστική, όμως, κέρδισε μέσα στην Μπράιτον! Την Μπράιτον που μετά την κλήρωση, όλοι έλεγαν: «Προσοχή, προσοχή, είναι τόσο καλή ομάδα! Η καλύτερη ομάδα του ομίλου! Κανείς δεν θέλει να είναι αντίπαλός τους!»

Αυτήν τη στιγμή, όμως, η ΑΕΚ είναι πρώτη στον όμιλο και η πίεση βρίσκεται στην πλευρά της Μαρσέιγ. Αν δεν πάρει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, στα δύο επόμενα ματς με την ΑΕΚ, η πρόκριση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη!»

Πράγματι, τα ματς που ακολουθούν, απέναντι σε Μαρσέιγ και ΑΕΚ, είναι κομβικά για τη συνέχεια τους στην Ευρώπη. Και για τους Μασσαλούς, η πρόκριση δεν είναι επιτυχία, αλλά προαπαιτούμενο!

«Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις σημαίνουν πολλά για τον κόσμο της Μαρσέιγ. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν σύλλογο που κατέκτησε το Champions League το 1993. Υπάρχουν, όμως, δύο πολύ σπουδαία παιχνίδια μέσα στην ίδια εβδομάδα. Απέναντι στην ΑΕΚ και απέναντι στη Λυών. Και η Μαρσέιγ χρειάζεται βαθμούς και στις δύο διοργανώσεις.

Είναι μία δύσκολη κατάσταση για τον Τζενάρο Γκατούζο, να έχει αυτά τα ματς, μέσα σε τρεις ημέρες. Ίσως πρέπει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις, όσον αφορά τις επιλογές του στην ενδεκάδα. Το γεμάτο Βελοντρόμ, σίγουρα θα δώσει άλλη ώθηση. Το γεγονός, πάντως, πως θα είναι γεμάτο από φίλους της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ, που είναι φίλοι, δίνει την ευκαιρία να περιμένουμε μία γιορτή».

Τέλος, μέσα σε αυτές τις «δύσκολες αποφάσεις», βρίσκεται κι ένα από τα κορυφαία ονόματα του νυν ρόστερ της Μαρσέιγ: ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Αν και ως καλύτερος παίκτης του συλλόγου, λογίζεται άλλος.

«Ο καλύτερος παίκτης της Μαρσέιγ αυτήν τη στιγμή, είναι ο Χαρίτ. Στο ματς με τον Άγιαξ ήταν εκπληκτικός, παρότι ήταν ένα από τα πρώτα του στη σεζόν, αφού ήταν τραυματίας.

Εξαιρετικός είναι και ο Κλος, το δεξί μπακ, αλλά και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ακόμα κι αν δεν είναι στην ιδανική κατάστασή του. Στην Ευρώπη, όμως, σκοράρει. Αν παίξει, βεβαίως. Δεν είναι σίγουρο, γιατί υπάρχει και ο Βιτίνια.

Όσον αφορά στον γκολκίπερ, ο Πάου Λόπεθ, ο βασικός γκολκίπερ θα μείνει εκτός, μιας και τραυματίστηκε στο ματς του Σαββατοκύριακου. Ο δεύτερος τερματοφύλακας, Ρουμπέν Μπλάνκο, δεν ήταν κακός όσο αγωνίστηκε πέρυσι. Αλλά υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο είναι έτοιμος να καθίσει κάτω από τα δοκάρια, σε ευρωπαϊκό ματς».

Πηγή: www.bnsports.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X