«Μέλι» Γκατούζο για Αλμέιδα: «Ηταν πολεμιστής ως παίκτης, έτσι είναι και η ΑΕΚ!»

«Μέλι» Γκατούζο για Αλμέιδα: «Ηταν πολεμιστής ως παίκτης, έτσι είναι και η ΑΕΚ!»
Photo Credits: INTIME

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Τζενάρο Γκατούζο έπλεξε το εγκώμιο του Αλμέιδα και της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Το εγκώμιο του Ματίας Αλμέιδα και της ΑΕΚ έπλεξε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της Μαρσέιγ Τζενάρο Γκατούζο.

«Ο Ματίας Αλμέιδα ως παίκτης έμοιαζε με μένα, ήμασταν δύο πολεμιστές. Η ομάδα του μοιάζει μ΄αυτόν, πρέπει να είσαι σκληρός για να την αντιμετωπίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γκατούζο. «Θα πρέπει να κάνουμε έναν υπέροχο αγώνα για να κερδίσουμε», ανέφερε ακόμη προπονητής της Μαρσέιγ.

«Το να παίζεις στην Ευρώπη είναι προνόμιο για όλους. Η μουσική του Champions League είναι πιο ελκυστική, αλλά τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για το Europa League. Ειδικά όταν ονομαζόμαστε Μαρσέιγ, δεν έχουμε την πολυτέλεια να βρεθούμε αποκλεισμένοι από το Europa League», ανέφερε ο Γκατούζο.

«Ο όμιλος, αν κλείσουμε τα μάτια, μπορούμε να πούμε ότι είναι από το Champions League. Η ΑΕΚ έχει πιο «γαλλικό» παιχνίδι. Πρέπει να κερδίσουμε, μας δίνει κίνητρο να δούμε το γήπεδο γεμάτο», είπε ακόμη ο Γκατούζο.

«Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς σε σύγκριση με τη Νις ή τη Μπράιτον. Είναι μια πολύ περίπλοκη, επικίνδυνη, φυσική ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πραγματικά στο ματς, όχι μόνο τεχνικά, διαφορετικά θα είναι πολύ περίπλοκο για εμάς», ανέφερε ακόμη ο Γκατούζο σπεύδοντας να μιλήσει και για τα αγωνιστικά θέματα της Μαρσέιγ.

«Ο Πάου Λόπεθ έχει έναν μυϊκό τραυματισμό, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρός. Σε δύο εβδομάδες θα είναι μαζί μας. Ο Ζιγκό προπονείται για τρεις εβδομάδες, αλλά είναι ακόμα λίγο εύθραυστος. Η κατάσταση του Κορέα μας ανησυχεί λίγο περισσότερο. Φρανσουά-Ρεζίς Μουγκ έχει κάποια ενόχληση, θα δούμε αν μπορεί να παίξει ή όχι», συμπλήρωσε ο Γκατούζο.

Όσο για τον Ρούμπεν Μπλάνκο που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Πάου Λόπεθ, ο Γκατούζο επισήμανε: «Δεν έχω καμία ανησυχία, είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δίνει αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. Ξέρει να κάνει αποκρούσεις, να παίζει με τα πόδια. Μεταδίδει αυτοπεποίθηση, είναι ηγέτης για εμάς».

Ο Γκατούζο συνέχισε τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας: «Θα επικεντρωθούμε στον αυριανό αγώνα και μετά θα σκεφτούμε τι θα ακολουθήσει. Πρέπει να κάνουμε έναν υπέροχο αγώνα. Νομίζω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πριν να μπούμε, να μιλήσουμε και να βοηθήσουμε ο ένας στον άλλον στο γήπεδο. Πρέπει πραγματικά να δουλέψουμε σε αυτό, ώστε οι παίκτες να είναι πάντα στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι, θα μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Είναι μια ομάδα ζωντανή, που δεν το κάνει Θέλουμε να χάσουμε. Αλλά πρέπει να βελτιώσουμε αυτές τις λεπτομέρειες, διαφορετικά κινδυνεύουμε να είμαστε μέτριοι, δεν είναι αυτός ο στόχος. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις στημένες φάσεις και στην ικανότητά τους να επιτίθενται στο βάθος».

«Τα δύο ματς με την ΑΕΚ δεν θα είναι απαραίτητα καθοριστικά. Αλλά ο αυριανός αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Δεν μου αρέσει όταν λένε ότι η Μαρσέιγ απλά παίζει καλά, θέλω να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε τους αγώνες. Είναι ένα κίνητρο για να μπορέσουμε να κάνουμε το ταξίδι. Μια σειρά από νίκες και συνέχεια, αυτό είναι σημαντικό», επισήμανε.

Για το πέρασμα του από τον ΟΦΗ το 2014, ο Γκατούζο δήλωσε: «Έχουν περάσει δέκα χρόνια, τότε ήμουν λίγο σαν τον παίκτη Γκατούζο. Εκεί μελετήσαμε καλά την ΑΕΚ, είναι δύσκολη ομάδα. Θα πρέπει να πάμε εκεί με το μαχαίρι ανάμεσα στα δόντια. Για να είναι λιγότερο δύσκολο το ματς».

Από πλευράς των παικτών της Μαρσέιγ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ισμαΐλα Σαρ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε μια ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή. Μετά το δύσκολο ματς στη Νίκαια προπονηθήκαμε, δουλεύουμε καθημερινά. Είμαστε έτοιμοι για όλους τους αγώνες. Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε αύριο, για εμάς, για τους οπαδούς. Κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε. Δεν λείπουν πολλά για να νικήσουμε, μας λείπει η αποτελεσματικότητα. Θα το βελτιώσουμε αυτό. Πρέπει να νικήσουμε αύριο για να νιώσουμε άνετα. Είναι ένας “σφιχτός” όμιλος με καλές ομάδες. Για να κερδίσεις αγώνες, πρέπει να έχεις καλή νοοτροπία. Δουλεύουμε γι’ αυτό και ελπίζω να πάει καλά».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X