Η επένδυση της ΑΕΚ Betsson στον Νετζήπογλου και οι προσδοκίες για το μέλλον

Η επένδυση της ΑΕΚ Betsson στον Νετζήπογλου και οι προσδοκίες για το μέλλον
Photo Credits: INTIME

Ο Όμηρος Νετζήπογλου έχει ξεκινήσει καλά την καριέρα του στην ΑΕΚ, όμως μπορεί και καλύτερα

Η ΑΕΚ Betsson άρχισε να ρολάρει στα τελευταία παιχνίδια, δείχνοντας ένα βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με τους πρώτους αγώνες και ένας παίκτης που εμπιστεύεται ο Ζοάν Πλάθα σε αυτό το ξεκίνημα, είναι ο Όμηρος Νετζήπογλου.

Το καλοκαίρι η Ένωση έδωσε μάχη για τον πάρει από τον Άρη, αφού οι Θεσσαλονικείς ήθελαν οπωσδήποτε να τον κρατήσουν στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, όμως ο τρόπος που οι άνθρωποι της ΑΕΚ, προσέγγισαν τον ίδιο και τον ατζέντη του, καθώς και η προοπτική που του έδωσαν, τον έπεισε για να αλλάξει ομάδα.

Ταλέντο στην επίθεση

Ο Νετζήπογλου πέρσι είχε κάνει τα καλύτερα του παιχνίδια απέναντι στην Ένωση, λες και ήθελε να στείλει μήνυμα στην ομάδα, να τον κοιτάξει. Ο Έλληνας γκαρντ, δεν είναι μια κοινή περίπτωση Έλληνα παίκτη, καθώς είναι μόλις 21 ετών και έχει ήδη 70 επίσημα παιχνίδια στην πλάτη του. Το βλέπει κανείς άλλωστε και στον τρόπο παιχνιδιού του, ότι είναι «παιγμένος» σε σχέση με την ηλικία του.

Οι προσδοκίες για τον παίκτη είναι μεγάλες και από την ΑΕΚ περιμένουν να εξελιχθεί και να γίνει αυτό που περιμένουν στο μέλλον. Έχοντας έναν προπονητή σαν τον Ζοάν Πλάθα, που έχει αναδείξει πάρα πολλούς νέους παίκτες στο παρελθόν, θα έχει τις ευκαιρίες αλλά και το σωστό περιβάλλον για να δείξει τις δυνατότητες του. Ο Ισπανός προπονητής δείχνει σε αυτό το ξεκίνημα να τον εμπιστεύεται, δίνοντας του 16:58 στο παρκέ στα πρώτα τέσσερα ματς.

Ο Νετζήπογλου μόνο «ψαρωμένος» δεν δείχνει από την αλλαγή επιπέδου και είναι ο πρώτος σκόρερ από του Έλληνες της ομάδας, με 7.3 πόντους και 40% στο τρίποντο, μαζί με 1.3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ. Οι επιθετικές του ικανότητες είναι γνωστές από τις μικρές εθνικές ομάδες και για αυτό δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στο σύστημα της ΑΕΚ. Πρόκειται για παίκτη που μέχρι τώρα σκοράρει τους περισσότερους πόντους του στο transition, αφού τρέχει εξαιρετικά το γήπεδο, όπως θέλει ο Ζοάν Πλάθα.

 

Δευτερευόντως, είναι εξαιρετικός στο να επιτίθεται στην close out άμυνα, αφού έχει την άνεση να βάζει την μπάλα στο παρκέ και να ξεπερνάει τον αντίπαλο του. Η χρησιμοποίηση του και στις δύο θέσεις της περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια τον έχει κάνει ικανό να παίζει και ως σούτινγκ γκαρντ αλλά και ως φόργουορντ, όπως παίζει στην ΑΕΚ, με άνεση στην ντρίπλα.

Το σουτ του είναι αξιόπιστο, ειδικά όταν βρίσκεται σε σταθερή θέση ώστε να εκτελέσει για αυτό και έχει ξεκινήσει καλά φέτος από την περιφέρεια. Η σταθερότητα του σε αυτό το κομμάτι θα είναι σημαντική για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός στις προσπάθειες και στα λεπτά που θα παίρνει στο παρκέ. Ειδικά φέτος, η ΑΕΚ θα είναι καλή στην δημιουργία σουτ υπό καλές προϋποθέσεις, οπότε ο Νετζήπογλου θα έχει καλά σουτ για να σκοράρει.

 Δουλειά στην άμυνα

Εκεί που θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια και δουλειά είναι στον αμυντικό τομέα. Ο Νετζήπογλου έχει τα προσόντα για να γίνει πολύ καλός αμυντικός, έχει δυνατά πόδια, χρησιμοποιεί καλά τα χέρια του, όμως είναι φανερό ότι του λείπει ακόμα η εμπειρία. Πρέπει να διαβάζει καλύτερα τις φάσεις και τον προσωπικό του αντίπαλο, ειδικά σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που στην περιφέρεια δεν έχει αμυντικογενείς παίκτες. Επειδή έχει ταλέντο στην επίθεση, είναι στο χέρι του να γίνει ένας ισορροπημένος 2-way παίκτης, που η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς. Μπορεί να μην χαρακτηρίζεται defensive specialist που λέει και ο Πλάθα, όμως επειδή είναι κορμί με μέγεθος, μπορεί να κάνει πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

Το σημαντικό είναι ότι η ΑΕΚ έκανε μια επένδυση μετά από πολλά χρόνια σε Έλληνα παίκτη, έδωσε μάχη για να τον αποκτήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και δείχνει να δικαιώνεται. Φυσικά η διάρκεια είναι αυτή που ξεχωρίζει τους καλούς από τους μέτριους, για αυτό ο Νετζήπογλου έχει πολλή δουλειά μπροστά του, ώστε να κερδίσει την θέση του και να προσφέρει σταθερά στην ομάδα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος θέλει να δημιουργήσει ξανά κορμό Ελλήνων παικτών και ο Νετζήπογλου είναι αυτός με το υψηλότερο ταβάνι.

 

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: Tο ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με Καζαντζόγλου και Τσίλη (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X