Να λένε και ευχαριστώ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης κάνει μια πρώτη αποτίμηση της κλήρωσης για όλη την διαδρομή της ΑΕΚ στο κύπελλο Ελλάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει ένα ενδιαφέρον το γεγονός πως μετά από την κλήρωση που έγινε και μάλιστα για ολόκληρη την διαδρομή του κυπέλλου μέχρι και τον τελικό, δεν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κωμικές θεωρίες συνομωσίες όπως μας είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Επειδή αδυνατώ να πιστέψω πως μπήκαν σε θάλαμο απότοξικοποίησης και τους ήρθε και ξάφνου ως επιφοίτηση η επαφή με την λογική, τείνω προς το σενάριο πως έμειναν ευχαριστημένοι που μέχρι τον τελικό, δεν θα βρουν στον δρόμο τους την ΑΕΚ. Η περυσινή σεζόν έδειξε, πως δεν είναι και μικρή υπόθεση. Ίσως θα έπρεπε να λένε και ευχαριστώ στην κληρωτίδα.

Να το πάμε τώρα και στα σοβαρά. Καμία κλήρωση, την στιγμή που γίνεται, δεν είναι καλή ή κακή. Το έχουμε το παράδειγμα μπροστά μας και πολύ πρόσφατο. Πρώτη η αφεντιά μου, αλλά και πολλοί εξ υμών, βλέπαμε σ’ αυτό που μας έφερε η κλήρωση του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, μια συνθήκη που ήταν επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, κανείς δεν περίμενε πως την δεύτερη αγωνιστική θα ήταν η ΑΕΚ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τώρα όπως τα έχει φέρει η κλήρωση του κυπέλλου, η ΑΕΚ θα ξεκινήσει να υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε πέρυσι με διπλά ματς με τον Άρη και θα συνεχίσει μέχρι και τον τελικό χωρίς να βρει παιχνίδι απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Μια πρώτη γρήγορη είναι, πως η ΑΕΚ συνήθως κατακτά κύπελλο, όταν αποκλείει τον Ολυμπιακό. Αλλά θα ζήσει και χωρίς αυτό. Και μπορεί και να τον βρει στον τελικό. Μια επίσης πρώτη γρήγορη σκέψη, είναι πως τον Άρη η ΑΕΚ τον είχε αποκλείσει προ τριετίας, με πολύ χειρότερα αγωνιστικά δεδομένα σε σχέση με τώρα.

Η προϊστορία του ΑΕΚ – Άρης

Επίσης η ΑΕΚ του Αλμέιδα, τον Άρη τον κέρδισε συνολικά τέσσερις φορές. Δυο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και δυο στα Play Offs. Η νίκη στο Χαριλάου για την κανονική περίοδο ήταν περίπου τέτοια εποχή πέρυσι και ήταν μια ξεκάθαρη δήλωση του τι μπορούσε να κάνει μέσα στο γήπεδο η αγέλη του Ματίας. Θαρρώ η πρώτη τόσο ξεκάθαρη. Όσο για τη νίκη στο Χαριλάου στα Play Offs, ήταν αυτή που έβαλε την ΑΕΚ αγκαλιά με την κατάκτηση του τίτλου.

Φυσικά και το πέρυσι είναι πέρυσι και το φέτος είναι φέτος και αν ρωτήσεις τον Αλμέιδα θα σου πει πως το περυσινό βιβλίο έχει ήδη κλείσει. Παρόλα αυτά έχει την σημασία του το πως στέκεσαι απέναντι σε μια ομάδα και κυρίως πως σε βλέπει η ομάδα που αντιμετωπίζεις. Θέλω να πω ότι, όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε να παίρνει συνεχόμενες νίκες επί της ΑΕΚ, έκτισε μια ψυχολογία που τον βοηθούσε από παιχνίδι σε παιχνίδι και από σεζόν σε σεζόν. Και ευτυχώς αυτό τελείωσε πέρυσι από τον Αλμέιδα.

Αντίστροφα ο Άρης σίγουρα αισθάνεται όταν έρχεται να παίξει με την ΑΕΚ, πως μπροστά του βρίσκεται μια ομάδα που τον κερδίζει συνέχεια. Δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση αυτή. Βεβαίως, υπάρχει μια παράμετρος που δεν πρέπει καθόλου να παραγνωρίσουμε. Έτσι όπως πάει το πράγμα για τον Άρη, το κύπελλο είναι το μοναδικό του αποκούμπι, για να σώσει ότι σώζεται από τη σεζόν. Δεν λέω πως ξαφνικά αυτό θα τον κάνει υπερομάδα. Λέω όμως, πως μια ομάδα με κόσμο που παίζει τα ρέστα της σε δυο ματς, είναι επικίνδυνη. Ευτυχώς στην εποχή Αλμέιδα, η ΑΕΚ υπολογίζει τα πάντα και δεν υποτιμά απολύτως τίποτα.

Έχει σημασία που το πρώτο ματς είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμίζω πως πέρυσι η ΑΕΚ ήδη από το πρώτο παιχνίδι είχε καθαρίσει την πρόκριση επί του Ολυμπιακού σ’ εκείνο το 3-0. Κάποιος μπορεί να πει πως αυτό το σκορ δεν έρχεται τόσο εύκολα και κάθε φορά. Σωστό, αλλά και ο Άρης επουδενί δεν είναι Ολυμπιακός. Ούτε καν ο περυσινός Ολυμπιακός. Έχει την δυνατότητα η ΑΕΚ να πάει σ’ ένα σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα της κάνει πολύ πιο εύκολη την δουλειά για την ρεβάνς. Κάτι που θα ήταν δύσκολο ή για την ακρίβεια πιο δύσκολο, να συμβεί αν ήταν αντίστροφα τα πράγματα.

Τώρα, ως προς τη συνέχεια εάν η ΑΕΚ αποκλείσει τον Άρη, εξυπακούεται και είναι πολύ πιο βατή με δεδομένο πως δεν θα έχει κάποιο ντέρμπι αλλά και διπλά ματς. Αν δηλαδή κάτι πάει στραβά στο πρώτο, να μπορεί να διορθωθεί στη Φιλαδέλφεια. Δεν θα υποτιμήσει ο Αλμέιδα κανέναν από τους πιθανούς αντιπάλους και ας μην είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ. Δεν το έχει κάνει ποτέ, δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα. Αλλά καταλαβαίνει και ο ίδιος πως είναι ένα πλεονέκτημα αυτό το χωρίς ντέρμπι και για την πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο, αλλά και για τις μάχες που Μάρτη και Απρίλη θα δίνει παράλληλα για πρωτάθλημα, ίσως και για Ευρώπη.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X