Στην Τρίπολη πρέπει να αρχίσει η αντεπίθεση της ΑΕΚ

Στην Τρίπολη πρέπει να αρχίσει η αντεπίθεση της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευκαιρία της ΑΕΚ να έρθει πιο κοντά στα «συνεταιράκια» ή και να προσπεράσει το ένα από δαύτα, εκκινώντας αντεπίθεσή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαθημένη στα προβλήματα είναι η ΑΕΚ, θα έχει κάμποσα να αντιμετωπίσει και ενόψει της επόμενης τριάδας αγώνων, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής στην Τρίπολη. Με 13 διεθνείς απόντες και 3 τραυματίες (Τσούμπερ, Γκαρσία, Πισάρο) να απέχουν από τις προπονήσεις, σοβαρή δουλειά ο Αλμέιδα δεν θα μπορούσε να κάνει μέχρι και σήμερα. Χωρίς συνολικά 16 παίκτες και με τρεις τερματοφύλακες ανάμεσα στους εναπομείναντες, τι θα μπορούσε αλήθεια να πράξει σε καθημερινή βάση με 7-8 ποδοσφαιριστές; Η δουλειά λοιπόν ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες με ένα καλό νέο, την επιστροφή του Ελβετού στις προπονήσεις. Δικαιολογίες όμως για τον Αλμέιδα δεν υπάρχουν, άλλωστε δεν τις επικαλέστηκε ποτέ.

Το σημαντικό σε αυτή τη φάση για τον προπονητή είναι να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια αλλά και ομοιογενή ομάδα στη μάχη της Τρίπολης. Να μετρήσει δηλαδή σωστά τις αντοχές των παικτών που απουσίασαν και να ευστοχήσει στις κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά σε εκείνους που έμειναν πίσω και πρέπει να ξεκινήσουν το ματς. Η ΑΕΚ δεν έχει περιθώριο για δεύτερη Κρήτη, απαγορεύεται να παρουσιαστεί τόσο νωθρή, χαλαρή και απροετοίμαστη όσο σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ. Ασφαλώς και ήταν μία κακή παρένθεση αλλά ως τέτοια πρέπει να μείνει κιόλας, να μην υπάρξει ανάλογο συμβάν. Το να νικήσει ή να χάσει είναι στο πρόγραμμα, αλλά το να εμφανιστεί εντελώς ασύνδετη δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Κι εδώ έγκειται η μεγαλύτερη δυσκολία για τον προπονητή, να παρατάξει ένα σχήμα που θα έχει όσο το δυνατόν λιγότερα ψεγάδια γίνεται, μέσα από τις δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Η ΑΕΚ έμεινε σχετικά πίσω από την κορυφή, πλήρωσε εκείνο το παιχνίδι στην Κρήτη αλλά ακόμα περισσότερο τους δύο χαμένους βαθμούς στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία της να ανακάμψει, να πάρει τη νίκη κόντρα στον Αστέρα ώστε λίγες ώρες μετά να γνωρίζει και πόσο ωφελημένη θα είναι. Σαφώς περισσότερο αν τα συνεταιράκια φέρουν μία ισοπαλία στο Καραϊσκάκης, προφανώς λιγότερο αν κάποιος εκ των δύο (διαχρονικών και όχι όψιμων εναντίον της) συμμάχων κατάφερε να βγει νικητής. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν εκείνη έχει πάρει το παιχνίδι στην Τρίπολη, τότε κέρδος δεδομένα θα έχει.

Ο κόσμος, το ξύλο, η παράδοση

Δεν περιμένω βέβαια ένα εύκολο απόγευμα, αν και με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι οι κερκίδες θα πλημμυρίσουν από κιτρινόμαυρα κασκόλ. Ο κόσμος θα είναι εκεί για να ενισχύσει την ομάδα στις στιγμές που θα το χρειάζεται περισσότερο, πάντοτε η παρουσία του λειτουργεί αφυπνιστικά και συσπειρωτικά για τους ποδοσφαιριστές. Από την άλλη βέβαια, είναι ένας αντίπαλος ξεκούραστος, σκληρός σε μόνιμη βάση απέναντι στην ΑΕΚ -πώς να ξεχάσουμε αλήθεια το σπάσιμο του ποδιού του Ελίασον από τον Ζουκάνοβιτς, το οποίο δεν τιμωρήθηκε καν με κίτρινη κάρτα ενώ ήταν για απευθείας κόκκινη- και με καλή παράδοση απέναντί της τα τελευταία χρόνια καθώς στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, την υποχρέωσε σε ισάριθμες ισοπαλίες.

Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να πάρει αυτό το ματς σε μία έδρα που δεν κέρδισε πέρυσι, τη σεζόν δηλαδή που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στις επιλογές του Αλμέιδα, είναι λυπηρό ασφαλώς το γεγονός ότι θα στερηθεί και πάλι -όπως όλα συνηγορούν- τους Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία. Θα κάνουμε αμάν φέτος για να τους έχουμε και τους δύο σε μία συνεχή ροή παιχνιδιών και μάλιστα ταυτόχρονα. Ας μην λησμονούμε ότι πρόκειται για τους δύο (εκ των τριών) καλύτερων σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα, 9 έβαλε ο Σέρβος (όσα και ο Πινέδα) και ακόμα 14 ο Λιβάι.

Το να σου λείπουν διαρκώς και ταυτόχρονα δύο παίκτες που ξέρουν να ξεκλειδώνουν με τα γκολ τους αλλά και τις προσωπικές αρετές τους παιχνίδια τα οποία μοιάζουν να είναι κλειστά, συνιστά μία κατάρα που είναι λογικό να δυσκολεύει πολύ το παιχνίδι της Ένωσης. Ο Πινέδα αριστερά, ο Γιόνσον αντί του Μεξικανού στα χαφ και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Δεν το λες και άσχημα, η δουλειά μπορεί να γίνει…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X