Ποιοί αθλητές αγόρασαν μερίδιο της Alpine F1

Ποιοί αθλητές αγόρασαν μερίδιο της Alpine F1

Μετά τον Ράιαν Ρέινολντς, ακολούθησε και μια σειρά από διάσημους αθλητές.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της Αγγλίας που πλέον είναι ιδιοκτήτες μεριδίου της Alpine F1 συγκαταλέγεται ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ της Λίβερπουλ και της Εθνικής Αγγλίας, λάτρης της Formula 1, και ο Χουάν Μάτα – πρώην παίκτης της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μαζί τους, στη γαλλική αγωνιστική ομάδα επένδυσε και ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων-βαρών μποξέρ Άντονι Τζόσουα και ο τετράκις πρωταθλητής του γκολφ Ρόρι ΜακΙλροϊ. «Έχοντας δει από κοντά αγώνες της F1 ως φίλαθλος, λατρεύω την έντονη ατμόσφαιρα του πάντοκ και έχω δει από κοντά πόσο εντυπωσιακή είναι η ομάδα της Alpine», είπε ο Αλεξάντερ-Άρνολντ.

«Ο κοινός μας στόχος στην ομάδα επενδυτών είναι να βοηθήσουμε στη συνεχιζόμενη επιτυχία της ομάδας, σε μια εποή που η F1 γνωρίζει εκπληκτική άνθιση ως σπορ. Ως ποδοσφαιστής κατανοώ τη σημασία της ομαδικότητας, της καινοτομίας και την αποφασιστικότητας στην επίτευξη των στόχων», συμπλήρωσε.

Τον περασμένο Ιούνιο ο όμιλος Renault, μητρική εταιρεία της Alpine, ανακοίνωσε ότι διέθεσε το 24% των μετοχών της ομάδας της στη Formula 1 σε μια ομάδα επενδυτών, έναντι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εκτιμήσεις της γαλλικής εταιρείας για την αξία της ομάδας άγγιξαν τα 900 εκατ. ευρώ.

Η κοινοπραξία επενδυτών περιλάμβανε τις εταιρείες Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Efforts Investments. Στην τελευταία συμμετέχει ο ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς, καθώς και ο Ρομπ ΜακΈλενι, ιδιοκτήτης της Wrexham AFC. Οι παραπάνω αθλητές συμμετέχουν στην Otro Capital. Η RedBird Capital Partners έχει μεγάλο μερίδιο της Fenway Sports Group, ιδιοκτήτριας της ομάδας της Λίβερπουλ.

Τους Ευρωπαίους αθλητές που συμμετέχουν στην επένδυση στην Alpine F1 συμπληρώνουν μια σειρά από Αμερικανοί, όπως οι Πάτρκ Μαχόμες και Τράβις Κέλτσε των Kansas City Chiefs του ράγκμπι, καθώς και μεγαλοεπενδυτές του αθλητισμού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Otro Capital, οι νέοι αυτοί, διάσημοι επενδυτές θα βοηθήσουν στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της Alpine F1 και θα συμβάλλουν σε τομείς όπως στα media, στις χορηγίες, στη φιλοξενία, στη διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων και στην πώληση αναμνηστικών και ρουχισμού της ομάδας.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X