Πλάθα: «Στο τελευταίο τάιμ άουτ είπα στους παίκτες να πιστέψουν στους εαυτούς τους»

Πλάθα: «Στο τελευταίο τάιμ άουτ είπα στους παίκτες να πιστέψουν στους εαυτούς τους»
Photo Credits: INTIME

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες του στο τελευταίο τάιμ άουτ στο ματς με τη Λούντβιγκσμπουργκ

Η ΑΕΚ πέτυχε επική ανατροπή επί της Λούντβιγκσμπουργκ (84-79) και ο τεχνικός της, Ζοάν Πλάθα αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες της «Βασίλισσας» στο τελευταίο τάιμ άουτ.

«Αυτό που είπα στους παίκτες ήταν να πιστέψουν στους εαυτούς τους και θα κερδίσουν. Τους είπα “έχετε χάσει 22 επιθετικά ριμπάουντ, όμως είστε μέσα στο ματς έχοντας μόλις 2-3 κακά σουτ στο ματς, πιστέψτε στους εαυτούς σας”», ανέφερε ακόμη ο Πλάθα.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, ο Ζοάν Πλάθα τόνισε αρχικά τα εξής: «Είναι αλήθεια ότι χρειαζόμασταν τη νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Το συζητούσαμε όλη την εβδομάδα. Σίγουρα αν κάποιος έπρεπε να ποντάρει τα λεφτά του, σε εμάς, 2 λεπτά πριν το τέλος του ματς, δεν θα τα έβαζε κανείς στο να κερδίσουμε. Τα καταφέραμε, δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και τι μπορούμε να κάνουμε. Απλά χρειαζόμαστε χρόνο για βελτίωση. Δείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.

Δεν γίνεται μέσα στο σπίτι σου, να έρχεται κάποιος και να σου παίρνει 22 επιθετικά ριμπάουντ. Δεν μπορώ να το δεχθώ. Είναι σαν να έρχεται σπίτι σου, ο αντίπαλος, να κλέβει την περουσία σου, τη γυναίκα, τα παιδιά σου. Και να κερδίζεις έχοντας βάλει μόνο 2 τρίποντα. Χρειάζεται να κάνεις πολλά καλά πράγματα για να κερδίσεις. Δείχνει ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα αφού καταφέραμε να κερδίσουμε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Κόντρα στον Ολυμπιακό ήμασταν αρκετά καλοί στα τρίποντα. Μία φορά ο Τζόρνταν, μία φορά ο Μπεν, μπορεί να μην σκοράρουν πόντους καθόλου, αλλά δεν εξαρτώμαστε μόνο από αυτούς. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που δεν μπορεί να σε κλέψει. Οι παίκτες έχουν μάθει όσο είμαι εδώ, ότι πρέπει να πιστεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ότι μπορούμε να κερδίσουμε».

Εν συνεχεία, σε ερώτηση για την κακή εμφάνιση με το Λαύριο, αλλά για την άλλη ομάδα που… εμφανίστηκε με τον Ολυμπιακό, συν τη νίκη που ήρθε απόψε και τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ, ο Ισπανός κόουτς της Βασίλισσας υπογράμμισε: «Δεν θα πω ποτέ ψέματα. Χάσαμε με το Λαύριο. Όντως. Πρέπει να βελτιωνόμαστε σαν σύλλογος. Να δούμε πώς το έκανε το Λαύριο και να ξυπνάμε. Όλοι λένε ότι έχουμε καλό ρόστερ. Πρέπει να το δείχνεις στο γήπεδο. Δείξαμε στους παίκτες μας, την ιστορία της ομάδας αυτή την εβδομάδα, με την προβολή της ταινίας, 1968. Δεν μπορείς να παίζεις μόνος σου. Προσπαθούμε να τους μάθουμε την ιστορία της ομάδας. Χρειαζόμαστε χρόνο. Ο Μπαρτζώκας μου είπε ότι έχει 9 παίκτες από την περσινή σεζόν. Ένας κόουτς στο Σαν Αντόνιο είπε ότι χρειάζεσαι 2 χρόνια για να φτιάξεις την ομάδα όπως τη θες. Εδώ θέλουμε νίκες χθες. Γενικά στην Ευρώπη, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στην Ιταλία. Ήμασταν ανταγωνιστικοί με τον Ολυμπιακό και το ίδιο και απόψε. Ελπίζω να συνεχίσουμε δυνατά στη σεζόν».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X