Ο Αλμέιδα πήρε νταμπλ με διαχείριση πέντε σοβαρών χειρουργείων

Ο Αλμέιδα πήρε νταμπλ με διαχείριση πέντε σοβαρών χειρουργείων
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται από το θέμα Γκατσίνοβιτς και γράφει γενικώς και ειδικώς για τους τραυματισμούς στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θυμάστε τι είχε πει ο Αλμέιδα μετά το ματς με τον Παναιτωλικό. «Μακάρι να παίξουν οι διεθνείς μας, όσο το δυνατόν πιο λίγο». Φυσικά και δεν το εννοούσε, διότι αυτοί οι 12 διεθνείς (συν τον Χρυσόπουλο), που δεδομένα θα ήταν 14 αν δεν ήταν τραυματίες ο Γκαρσία και Τσούμπερ και που σύντομα μπορεί να γίνουν 16 ή και 17 με Στάνκοβιτς, Γιόνσον και Ελίασον, είναι επί της ουσίας αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει ο Ματίας. Φυσικά και ένας ποδοσφαιράνθρωπος όπως ο Αλμέιδα ξέρει πόσο σημαντικό είναι να έχει διεθνείς και δουλεύει για να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι πονοκέφαλος για τον κόουτς η διαχείριση. Πολύ περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό του τραυματισμού του Γκατσίνοβιτς. Για να είμαστε καθαροί, μέχρι ο παίκτης να γυρίσει στην Αθήνα και να κάνει κανονικά τις εξετάσεις του, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ακριβής εκτίμηση της κατάστασης. Ούτε για την ζημιά, ούτε για το πως προέκυψε. Αφενός διότι δεν γίνονται διαγνώσεις τηλεφωνικά. Αφετέρου διότι απ’ αυτά που έγραψαν οι Σέρβοι περί ενοχλήσεων στην προθέρμανση αλλά επιλογή να παίξει μέχρι το 45’ κανείς μπορεί να είναι σίγουρος τι είναι πραγματικό και τι τραβηγμένο.

Να έρθει ο Γκάτσι στην Αθήνα, να δουν οι γιατροί, να δει και ο κόουτς και κατόπιν να συζητήσουμε. Έτσι κι αλλιώς δεν φαίνεται να μιλάμε για κάτι σοβαρό. Ούτε για κάτι που είναι παράξενο, όταν έχει βγει ένα πρόγραμμα με τόσο πολλά συνεχόμενα ματς και μάλιστα υψηλής έντασης. Πιο παράξενο ήταν αυτό που είχε προκύψει στον Μουκουντί με την λοίμωξη από το βακτήριο στην τροφή, που τον έστειλε μάλιστα ακόμα και στο νοσοκομείο. Ένας τραυματισμός μυϊκός μετά από τόσο μεγάλη καταπόνηση, δεν είναι ούτε σπάνιο, ούτε περίεργο. Ούτε πολύ περισσότερο έχει απολύτως καμία σχέση, με την επέμβαση που έκανε πέρυσι στους κοιλιακούς. Ούτε ο προηγούμενος τραυματισμός του είχε απολύτως καμία σχέση μ’ αυτό, επειδή ήταν κοντά στους κοιλιακούς.

Βεβαίως για να πω την αλήθεια δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποτελούν τέτοιου είδους ζητήματα αφορμή για δημόσιο διάλογο από άσχετους από το αντικείμενο. Ούτε γιατρός είμαι, ούτε την παραμικρή ιδέα δικαιούμαι να έχω επί ιατρικών θεμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς. Ακόμα και γι αυτούς που είναι γιατροί, καθότι κάθε περίπτωση ασθενή και ιατρικού προβλήματος είναι εντελώς διαφορετική και την φύση του την γνωρίζει μόνο αυτός που τον εξετάζει.

Η ουσία του πράγματος είναι πως ο Αλμέιδα πιθανότατα θα στερηθεί τον Γκατσίνοβιτς. Ξαναλέω και υπογραμμίζω, πως θα πρέπει να έρθει πρώτα στην Αθήνα, να κάνει τις εξετάσεις του και κατόπιν να υπάρξει εικόνα. Αν βασιστούμε σ’ αυτά που έγραψαν οι Σέρβοι, θα λείψει για δυο εβδομάδες, επομένως χάνει τον Αστέρα και την Μαρσέιγ και είναι οριακά για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι καθόλου μικρό πρόβλημα, υπό την έννοια πως στα μάτια τα δικά μου ο Γκατσίνοβιτς είναι ένας πολύ κομβικός ποδοσφαιριστής για την λειτουργία αυτού του μοντέλου που εφαρμόζει ο Αλμέιδα.

Από την άλλη μεριά δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό με τους τραυματισμούς. Σίγουρα δεν γίνεται να στερήσεις από τους ποδοσφαιριστές τις εθνικές τους ομάδες. Αν υπάρχει κάτι, είναι όλοι οι εργαζόμενοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δηλαδή προπονητές και ποδοσφαιριστές πρωτίστως, να διεκδικήσουν ένα διαφορετικό και λιγότερο εξοντωτικό καλεντάρι. Διότι περί αυτού συζητάμε.

Οι παίκτες της ΑΕΚ από τις 15 Αυγούστου μέχρι και τώρα έχουν δώσει 13 ματς, κάποια εξ αυτών με συχνότητα ανά τρείς ημέρες και κάποιοι ενδιάμεσα και παιχνίδια εθνικών ομάδων. Εξόντωση κανονική και ίσως από ένα σημείο και μετά, το περίεργο δεν θα είναι αυτοί που θα παθαίνουν συνεχόμενα μυϊκά, αλλά αυτοί που θα την γλιτώνουν. Έτσι κι αλλιώς αν ρίξει κανείς μια προσεκτική ματιά, σ’ αυτό το διάστημα όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί, αντιμετώπισαν προβλήματα με ενοχλήσεις. Είτε μικρότερα, είτε μεγαλύτερα.

Προφανώς όλο αυτό καταλήγει στον Αλμέιδα, που καλείται να λύσει γρίφους και να βγάλει δύσκολες αγωνιστικές εξισώσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να πάει σε Τρίπολη και Μασσαλία, χωρίς την καλύτερη λύση που έχει για το αριστερό άκρο της επίθεσης. Αν δηλαδή επιβεβαιωθούν αυτά που γράφονται στην Σερβία για τον Γκατσίνοβιτς. Από την άλλη μεριά, ο Αλμέιδα έχει μάθει πάντα να βρίσκει λύσεις στα πιο ζόρικα προβλήματα. Σκεφτείτε πως την ώρα που κάποιοι γκρίνιαζαν για την απώλεια του Αϊτόρ με χιαστούς, ο Ματίας κατάφερε να πάρει νταμπλ έχοντας να διαχειριστεί συνολικά πέντε σοβαρά χειρουργεία μέσα στη σεζόν. Και μάλιστα βασικότατων ποδοσφαιριστών του. Ακόμα και του αρχηγού της ομάδας. Επομένως είναι δεδομένο πως και πάλι τις λύσεις, θα τις βρει.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X