Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης

Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο: Νεκρός ο δράστης
Photo Credits: INTIME

Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο δράστης του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο των Βρυξελλών. Κρατούσε το ίδιο όπλο με αυτό της επίθεσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νεκρός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, Λασουέντ Αμπντεσλάμ, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου. Ο 45χρονος Τυνήσιο υπέκυψε στα τραύματά του, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση που έγινε το πρωί της Τρίτης (17/10) κοντά στην οικία του.

Η βελγική αστυνομία εξουδετέρωσε τον δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στο κέντρο των Βρυξελλών το βράδυ της Δευτέρας, λίγο πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της των εθνικών ομάδων του Βελγίου και της Σουηδίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Υπουργού Εσωτερικών ο δράστης, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από την αστυνομία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε στην εντατική, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δράστης, κατά τη διακομιδή στο νοσοκομείο, υπέστη δύο ανακοπές καρδιάς, αποτέλεσμα του πυροβολισμού που δέχθηκε στον θώρακα.

Σε βίντεο που είχε ηχογραφήσει ο ίδιος και ανήρτησε στα social media, ομολόγησε τις δολοφονίες των δύο Σουηδών φιλάθλων στο Βέλγιο πριν τον αγώνα των δύο χωρών για τα προκριματικά του Euro 2024.

«Με λένε Αμντεσαλέμ Αλ Γκιλανί και είμαι μαχητής του Αλλάχ. Ανήκω στο Ισλαμικό Κράτος. Αγαπάμε αυτούς που μας αγαπούν και μισούμε αυτούς που μας μισούν. Ζούμε για τη θρησκεία μας και πεθαίνουμε για τη θρησκεία μας.

Ο αδερφός σας πήρε εκδίκηση στο όνομα των Μουσουλμάνων. Σκότωσα μέχρι στιγμής τρεις Σουηδούς. Ναι, τρεις Σουηδούς. Σε αυτούς που έκανα κάτι κακό, παρακαλώ συγχωρείστε με. Και τους συγχωρώ όλους».

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X