Την Τρίτη θα δούμε αν αυτή η πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ Βetsson ήταν η εξαίρεση ή ο κανόνας από εδώ και πέρα

Την Τρίτη θα δούμε αν αυτή η πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ Βetsson ήταν η εξαίρεση ή ο κανόνας από εδώ και πέρα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την καλή εμφάνιση της ΑΕΚ Betsson αλλά και την απόδοση των Κουζμίνσκας, Καμπενγκέλε και Μάκλεμορ.

Η ΑΕΚ Betsson δεν τα κατάφερε και έχασε στο τελευταίο λεπτό από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη σε σχέση με αυτό που είδαμε απέναντι στο Λαύριο, αλλά και σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας. Προφανώς και ο Ολυμπιακός, προσπάθησε να κάνει συντήρηση και ήταν πολύ κουρασμένος, αλλά αυτό δεν πρέπει να ενδιαφέρει την ΑΕΚ, ούτε να αναφέρεται ως δικαιολογία.

Για πρώτη φορά είδαμε το μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Ζοάν Πλάθα, αυτό της έντασης και της ταχύτητας και αν οι παίκτες του ήταν λίγο πιο εύστοχοι από την περιφέρεια, θα μπορούσε ακόμα και να το κερδίσει. Οι «κιτρινόμαυροι» σε αυτόν τον αγώνα ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι και έπαιξαν κανονική άμυνα. Έβαλαν τα κορμιά τους, έκαναν κλεψίματα, έκαναν τάπες και γενικώς έδωσαν την αίσθηση ότι είναι κανονική ομάδα.

Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνιση με το Λαύριο είχε προβληματίσει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους, όχι τόσο για την ήττα αλλά για την εικόνα που είχε η ομάδα. Χθες παρουσιάστηκε κάτι άλλο στο γήπεδο και σκόρπισε χαμόγελα στον κόσμο, γιατί είδε επιτέλους ότι ένα ποιοτικό ρόστερ μπορεί να παίξει σαφώς καλύτερα. Η Ένωση δεν άφησε ποτέ το παιχνίδι να της ξεφύγει και τις 2 φορές που έγινε αυτό, έδειξε χαρακτήρα και με όχημα την άμυνα επέστρεψε και πέρασε μπροστά.

Στο τέλος θα μπορούσε να έχει κάποιες καλύτερες επιλογές, αλλά σε αυτές τις καταστάσεις ο Ολυμπιακός είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ η ΑΕΚ τώρα φτιάχνει τον χαρακτήρα της, οπότε είναι λογικά όσα έγιναν. Ο Ζοάν Πλάθα, πολύ σωστά πήγε να τρέξει τον Ολυμπιακό και να εκμεταλλευτεί την κούραση του και του βγήκε, καθώς η ομάδα του βρήκε 14 πόντους στο transition.

Μαγικός Κούζμι, θηρίο ο Καμπενγκέλε

Για να σταθούμε και λίγο στους παίκτες και να δούμε ποιες θα είναι οι βάσεις της φετινής ΑΕΚ. Προφανώς και ο Κουζμίνσκας είναι μια πολυτέλεια για την ομάδα. Εκπληκτικός παίκτης, μεγάλη προσωπικότητα, ποιοτικές κινήσεις και ψυχρός εκτελεστής από την περιφέρεια. Αλλά αυτά τα ξέραμε δεν νομίζω ότι ούτε ένας οπαδός που βλέπει μπάσκετ να είχε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Κούζμι θα είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας.

Ο δεύτερος, είναι και η συμπάθεια μου, ο ΜακΡέι. Όταν είχε αποκτηθεί, είχα γράψει ότι αν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για κάποιον είναι αυτός. Το έδειξε και χθες απέναντι σε μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη, ότι δεν «μασάει». Έχει εύκολα την ατομική ενέργεια και το midrange σουτ του, «σκοτώνει». Όταν η ομάδα θα βρει καλύτερα τους ρόλους της, θα είναι και αυτός ακόμα καλύτερος, μέσω της ομαδικής λειτουργίας. Πάντως είναι επιπεδάτος παίκτης και αυτό φαίνεται.

Ο τρίτος που έκανε πολύ καλή εντύπωση, μιας και δεν τον είχαμε δει στο πρώτο παιχνίδι είναι ο Καμπενγκέλε. Στο πρώτο δεκάλεπτο, η ΑΕΚ αιμορραγούσε μέσα στην ρακέτα, απέναντι σε Μιλουτίνοφ και Φαλ, καθώς ο Τίλμαν πέρα από το ότι δεν έχει την δύναμη, δεν είναι και φανατικός στην άμυνα. Με το που μπήκε ο Καμπενγκέλε, αυτομάτως τελείωσε το πάρτι. Οι δύο σέντερ του Ολυμπιακού πέτυχαν μαζί 13 πόντους, τους 9 στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον Τίλμαν και μόλις 2 σε όλο το άλλο ματς απέναντι στον Καναδό.

Δεν είναι μόνο ότι είναι «θηρίο» σωματικά και δεν σπρώχνεται, είναι κανονικός rim protector, ενώ και επιθετικά έχει πολύ γλυκό σουτάκι για να σκοράρει με πρόσωπο. Όταν η ομάδα θα έχει περισσότερους αυτοματισμούς είναι βέβαιο ότι μέσα από πικ εν ρολ καταστάσεις, θα μπορέσει να έχει εύκολα τελειώματα. Αρκεί για όλα αυτά θα αποκτήσει σταθερότητα και να τα βγάζει στο παρκέ κάθε βράδυ, ώστε να γίνει η τρίτη σταθερά της ομάδας.

Από εκεί και πέρα ο Τίλμαν, τα γνωστά. Τρομερή άνεση στο σκοράρισμα, μπορεί σε λίγα λεπτά να βάζει πολλούς πόντους, αλλά στην άμυνα υπάρχει μεγάλο θέμα και θα πρέπει να πλαισιώνεται με παίκτες που θα μπορούν να τον καλύπτουν όσο γίνεται.

Το μυστήριο με Μάκλεμορ

Πάμε τώρα και στα σημαντικά, και όταν λέμε σημαντικά εννοούμε τον Μπεν Μάκλεμορ, την μεγαλύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι. Σε ακόμα έναν αγώνα είναι πολύ άστοχος, έχει κάνει άσχημα σουτ, αλλά.. Επειδή τον έχω δει και στα φιλικά, ήταν εμφανώς βελτιωμένος και μέσα στο κλίμα. Είναι εμφανές ότι του λείπει αγωνιστικός ρυθμός και κυρίως ψυχολογία στα σουτ. Ό,τι και να είναι ο Μάκλεμορ, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι ξέχασε να σουτάρει. Χρειάζεται να μπουν 1-2 σουτ να πάρει λίγο επάνω του. Μην ξεχνάμε ότι έρχεται από απουσία 1.5 χρόνου από σοβαρό μπάσκετ.

Την Τρίτη θα δούμε αν αυτή η πολύ καλή εμφάνιση της ΑΕΚ Βetsson ήταν η εξαίρεση ή ο κανόνας από εδώ και πέρα

Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είναι αδιάφορος, το αντίθετο. Και τις άμυνες του έπαιξε και στα ριμπάουντ βοήθησε και τα χέρια του έβαζε στην μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να της «βγει» ο Μάκλεμορ, γιατί από αυτόν περιμένει σκορ και μακρινό σουτ. Βγαίνει ωραία από τα σκριν, πατάει καλά, αλλά το σουτ δεν μπαίνει. Ας ελπίσουμε να πάρει μπρος σιγά σιγά. Θα αλλάξει εντελώς η ομάδα αν μπορέσει να γίνει ο Αμερικανός ο παίκτης που ξέραμε, έστω και στο 50%.

Ο Ζοάν Πλάθα, είπε και πάλι εχθές ότι θέλει χρόνο η ομάδα και με αυτήν την εμφάνιση τον «αγόρασε». Θα είναι σημαντικό από εδώ και πέρα να χτίσει πάνω σε αυτό και να βελτιώνεται έχοντας σε κάθε παιχνίδι ως βάση αυτήν την εικόνα και να πηγαίνει καλύτερα. Δηλαδή θα πρέπει να μας αποδείξει η ομάδα, ότι η εξαίρεση δεν ήταν το χθεσινό παιχνίδι, αλλά αυτό με το Λαύριο και ότι ο κανόνας από εδώ και πέρα θα είναι αυτός. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τρίτης που είναι πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα κρίσιμο για την συνέχεια στην Ευρώπη. Αν η Ένωση παίξει στο ίδιο επίπεδο δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά επειδή είναι νέα ομάδα, ακόμα δεν ξέρουμε ποια είναι τα στάνταρ της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X