Πάνε «κουβά» με το πρωτάθλημα, πάνε «κουβά» με την Ευρώπη, πάνε «κουβά» και με την Εθνική!

Πάνε «κουβά» με το πρωτάθλημα, πάνε «κουβά» με την Ευρώπη, πάνε «κουβά» και με την Εθνική!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, για τους προπαγανδιστές που δεν πετυχαίνουν, ούτε «βαλσαμωμένο πουλί»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το… φυσάει και δεν κρυώνει η προπαγάνδα! Δεν τους έφτανε που έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα από την ίδια τη ζωή, με το αφήγημα περί αναξιόπιστου πρωταθλήματος και τα περί διαιτησίας. Με ένα πρωτάθλημα που το διεκδικούν όλοι, που παίζεται στα ίσα, που όλοι κάποια στιγμή αδικούνται ή ευνοούνται.

Πρωτάθλημα που πέρυσι ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα και που κρίθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Και που και φέτος, κανείς δεν μπορεί να ποντάρει στο ποιος θα το πάρει. Πρωτάθλημα με γεμάτα γήπεδα, με καλή μπάλα και με τρομερό αγωνιστικό ενδιαφέρον κάθε αγωνιστική.

Συνέπεια ενός τέτοιου πρωταθλήματος, η αναγκαστική ενδυνάμωση όλων των ομάδων προκειμένου να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Αντίκτυπο αυτής της βελτίωσης, το να έχουμε σήμερα σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων, και τις τέσσερις μεγάλες ομάδες, με βλέψεις και προοπτική για προκρίσεις και ευρωπαϊκή συνέχεια. Πήγε… περίπατο κι αυτό το «αφήγημα» της προπαγάνδας.

Ε, τι τους είχε απομείνει για να… ελπίζουν και να κράζουν τη σημερινή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν υπό τον έλεγχό τους, όπως είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες, την ΕΠΟ; Τους είχε απομείνει να ελπίζουν και να εύχονται σε αποτυχία της Εθνικής. Κι αντί να παθαίνει κάνα πατατράκ η Εθνική, το παθαίνουν οι ίδιοι και ξεφτιλίζονται κι εκεί. Με μια κανονική ομάδα, με πολύ καλό προπονητή και εξαιρετικό κλίμα, που διεκδικεί απευθείας πρόκριση στο Euro, παίζοντας σε όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία.

Τους λούζει… κρύος ιδρώτας και μόνο στην ιδέα!

Τα «κείμενα» που ετοιμάζονταν για κράξιμο στην Εθνική και στον Πογέτ, σκίστηκαν μετά το «διπλό» στην Ιρλανδία και στην ιδέα και μόνο, να νικήσει την Δευτέρα η Εθνική μας, την Ολλανδία και μάλιστα που (;) στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια, τους λούζει κρύος ιδρώτας! Ε, όχι και να πάμε σε Euro μέσα από τέτοιο όμιλο! Έλεος πια!

Δηλαδή οι… άνθρωποι έχουν ποντάρει όλο τους το αφήγημα για να καταδείξουν στο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ανυπόληπτο και πάνε από «κουβά» σε «κουβά». Συν ότι έχει πάρει η Ελλάδα και η «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena» και τον τελικό του Conference League! Ε, πόσα να αντέξουν πια;

Αλλά ας αφήσουμε τα ανθρωπάκια στη μιζέρια και στον ξεπεσμό τους και να πούμε και κάτι ακόμα, αγωνιστικό, με αφορμή, όχι απλά τη νίκη, αλλά την εμφάνιση και την απόδοση της Εθνικής μας ομάδας στο Δουβλίνο. Θα γράψω κάτι, κι ας ακουστεί υπερβολικό, αλαζονικό, ας το πάρει ο καθένας όπως γουστάρει.

Η επίδραση του Αλμέιδα και στην Εθνική μας

Είτε μιλάμε για επίπεδο έντασης και ενέργειας, είτε για επίπεδο επιβολής τρόπου παιχνιδιού, η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει επιφέρει μεγάλη επίδραση συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Κομιστής» αυτής της επίδρασης στην Εθνική, είναι ο Μάνταλος που ελέγχει σαν κομπιούτερ και τη ροή του παιχνιδιού της και το transition. Και είναι και ο καταλληλότερος (και) για τον Πογέτ, γιατί εκτός από το προφανές ότι ξέρει μπάλα, παίζει και με μυαλό.

Δεν είναι λοιπόν, ούτε υπερβολή, ούτε αλαζονεία. Κι όποιος δεν είδε στην Ιρλανδία, μια Εθνική που θύμισε κάπου την ΑΕΚ του Ματίας, όσον αφορά στην επιθετική της νοοτροπία, ας άλλαζε κανάλι να έβλεπε καλύτερα… fame story. Ελπίζω και εύχομαι να δούμε ανάλογη νοοτροπία και την Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως αυτή που είχε η ΑΕΚ απέναντι στον Άγιαξ.

Ναι, η νίκη δεν είχε έρθει. Δεν ήταν και απλό. Και τώρα θα είναι ακόμα πιο σύνθετο και πιο δύσκολο. Αλλά το πρώτο βήμα θα γίνει, μόνο αν τους κοιτάξεις στα μάτια από το ζέσταμα και καταλάβουν ότι δεν θα έχουν να κάνουν με την Εθνική που έπαιξαν στο Αϊντχόφεν, αρχές Σεπτέμβρη…

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X