Μαρία Σάκκαρη: Δεν κατάφερε να προκριθεί στον προημιτελικό της Κίνας

Στα προημιτελικά του China Open η Σάκκαρη

Η Τσινγούεν Ζενγκ δεν άφησε περιθώρια στη Μαρία Σάκκαρη η οποία δεν μπόρεσε να προκριθεί στον προημιτελικό.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Κινέζας τενίστριας Τσινγούεν Ζενγκ και ηττήθηκε με 7-6(2), 6-3 ολοκληρώνοντας έτσι την πορεία της στην Κίνα.

Για την ακρίβεια, ενδέχεται να ολοκλήρωσε γενικώς τη φετινή πορεία της, αλλά μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποια απόσυρση της τελευταίας στιγμής στο WTA Finals (29/10-5/11) ή αν η Μαρία θα ταξιδέψει έτσι κι αλλιώς ως πρώτη επιλαχούσα στο Κανκούν.

Δεν ήταν το φινάλε που θα ήθελε στην ασιατική «εκστρατεία» της, όμως στο τελευταίο μέρος της σεζόν κατάφερε να πάρει τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα (WTA 1000), να παίξει ημιτελικά στο Τόκιο και προημιτελικά σε Σαν Ντιέγκο και Πεκίνο.

Ένα δυνατό φίνις μετά από εκείνη την οδυνηρή ήττα στον πρώτο γύρο του US Open, που την έκανε να σκέφτεται ακόμα και το πρόωρο τέλος της σεζόν. Είναι, όμως, μεγάλη μαχήτρια και με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της θα ολοκληρώσει τη χρονιά στο Top 10 για τρίτη σερί φορά!

Δεν έπαιξε άσχημα, πάντως, σήμερα. Έχασε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ και παρότι φαινόταν να έχει τον έλεγχο στο δεύτερο, έπεσε σε μια πολύ καλή αντίπαλο, που στις δύσκολες στιγμές είχε το σερβίς ως πολύ μεγάλο όπλο.

Αφού, λοιπόν, κατάφερε να «σπάσει» τη Μαρία σε κρίσιμο σημείο στο δεύτερο σετ, μπόρεσε να κλείσει τελικά τον αγώνα και να «απογειώσει» τους ενθουσιώδεις συμπατριώτες της, που δεν ήταν και τόσο… φρόνιμοι κατά τη διάρκεια του αγώνα. Και δημιούργησαν προβλήματα και στις δύο παίκτριες.

Η Ζενγκ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες, έχασε προβάδισμα με 4-2 στο πρώτο σετ, όμως κατάφερε να «γράψει» το 1-0 στο τάι μπρέικ, μπαίνοντας πολύ αποφασιστικά και στριμώχνοντας κατευθείαν τη Μαρία.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη προσπάθησε να πιέσει την Κινέζα και είχε και μπρέικ πόιντ, ωστόσο η Ζενγκ έβρισκε πάντα λύσεις στο σερβίς της και παρέμενε το φαβορί για τη νίκη. Όταν, μάλιστα, εκμεταλλεύτηκε το κακό service game της Μαρίας στο πέμπτο γκέιμ και πέρασε μπροστά με 4-2, η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς την πλευρά της.

Μπορεί να έχασε το πρώτο της ματς πόιντ στο σερβίς της Μαρίας στο 5-2, όμως σέρβιρε εκπληκτικά όταν πήρε τις μπάλες αμέσως μετά, σφραγίζοντας την πρόκριση με τον 13ο άσο της. Ήταν η πρώτη νίκη της σε βάρος της Μαρίας και θα παίξει στα προημιτελικά με την Ανγκελίνα Καλίνινα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X