Αλήθεια τώρα, θέλουν να μιλήσουμε για διαιτησία;

Αλήθεια τώρα, θέλουν να μιλήσουμε για διαιτησία;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι απορίες για τις φωνές που ακούγονται ένθεν και ένθεν σε Πειραιά και Λεωφόρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μας προέκυψε καινούργιος αρχιδιαιτητής. Τώρα. Κάτι που σημαίνει πως έγινε αυτό που ζητούσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ούρλιαζε πως δεν πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα μετά την διακοπή, χωρίς να έχει οριστεί αρχιδαιτητής. Βεβαίως και πάλι ο Ολυμπιακός ουρλιάζει. Το έκανε πριν τον Μπένετ, το έκανε μετά τον Μπένετ, το έκανε πριν οριστεί νέος αρχιδιαιτητής, το κάνει τώρα που ορίστηκε νέος αρχιδιαιτητής.

Αυτό που έχει τεράστια ενδιαφέρον, δεν είναι το γιατί ουρλιάζει. Αυτό όλοι μας που είμαστε μεγάλα παιδιά, μπορούμε να το υποθέσουμε. Εκείνο που έχει το ζουμί, είναι καθαρά πρακτικά, που εδράζουν αυτές οι φωνές. Τι έχει συμβεί δηλαδή σ’ αυτές τις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, εκ των οποίων τις πέντε ο Ολυμπιακός τις έχει παίξει εντός έδρας, που δικαιολογούν τέτοια φωνή και τέτοια οργή. Υπάρχει έστω μισή φάση, μισό σφύριγμα, που να είναι κόντρα; Ούτε μισό, είναι η απάντηση.

Αντιθέτως ο Ολυμπιακός, στο μοναδικό ντέρμπι που έχει παίξει μέχρι τώρα, είχε ένα VAR να του κάνει όλα τα χατίρια. Πήρε πίσω ένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, που απ’ όλες τις κάμερες και όλα τα πλάνα που φυσικά είναι διαθέσιμα και για τον VAR, φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει ανατροπή όχι πάνω στον Ρότα, αλλά πάνω στον Ελίασον. Πεντακάθαρη. Επίσης το VAR ακύρωσε ένα γκολ της ΑΕΚ, παρόλο που βάσει κανονισμών για το χέρι, σηκώνει πολύ μεγάλη κουβέντα για το εάν συνιστά παράβαση αυτή η κόντρα πάνω στον Πινέδα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς να χάσει από τη Νέα Φιλαδέλφεια και πάνω σ’ αυτό το αποτέλεσμα έχει στηρίξει μεγάλο κομμάτι της ηρεμίας που έχει μέχρι τώρα. Δεν έχασε στην έδρα της νταμπλούχου, που είναι πολύ πιο έτοιμη ομάδα και ως εκ τούτου κάτι καλό κτίζει ο Μαρτίνεθ και χρειάζεται εμπιστοσύνη. Αυτό ήταν το κλίμα μετά την ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Φανταστείτε λοιπόν πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν είχε χάσει από εκείνο το πέναλτι του Ελίασον, ή το γκολ του Αραούχο, που και τα δυο πάρθηκαν πίσω από το VAR.

Η ΑΕΚ βεβαίως δεν έβαλε ουρλιαχτά για την διαιτησία. Ούτε καν κουβέντα άνοιξε. Αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει, αυτή θα είναι. Ο Ολυμπιακός σ’ επτά πρώτες αγωνιστικές είναι ζάχαρη και η ΑΕΚ στερήθηκε δυο βαθμούς στο μεταξύ τους ντέρμπι. Που επί της ουσίας θα ήταν τρεις, διότι δεν θα έπαιρνε κανέναν ο Ολυμπιακός. Αυτή είναι η πραγματική κουβέντα. Τα ίδια ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό, που επίσης φωνάζει. Διότι όταν φωνάζει ο Ολυμπιακός, έχει λόγο να φωνάζει και ο Παναθηναϊκός και τούμπαλιν.

Στις επτά πρώτες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει παίξει δυο ντέρμπι, με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δεν κέρδισε κανένα από τα δυο και δεν υπάρχει και καμία φάση για την οποία μπορεί να φωνάζει για την διαιτησία. Συγγνώμη, γράψτε λάθος. Υπάρχει αυτή η περιβόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο, που όμως αν ανοίξει γι αυτήν κανονική ποδοσφαιρική κουβέντα, θα πρέπει να μπει ότι στην πρώτη κάρτα, δεν ήταν ούτε φάουλ. Ίσως το πραγματικό παράπονο του Παναθηναϊκού από εκείνο το ματς, ήταν πως δεν μπήκε τρία μέτρα πιο πίσω η γραμμή του οφσαίντ, μπας και ακυρωνόταν το γκολ του Πινέδα.

Δεν πρόκειται καν να βάλω στη συζήτηση τα δυο συνεχόμενα πέναλτι εκτός περιοχής, για τα οποία από τις συνεχόμενες φωνές του Ολυμπιακού για την διαιτησία, απουσίαζαν εντελώς. Και τα βάζω, γιατί ο Παναθηναϊκός ήταν και στα δυο ματς πολύ καλύτερος και θα κέρδιζε και χωρίς αυτά. Εκείνο που θα βάλω στην κουβέντα, είναι το πόσο αχρείαστη τοξικότητα βάζουν στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα. Το έχασε στο τέλος, όχι φυσικά από την διαιτησία. Και αυτό δεν το λέει ο Αλμέιδα. Ο Γιοβάνοβιτς το είπε δημοσίως πριν από δυο εβδομάδες. «Σ’ όσα έχουν γίνει τα τελευταία δυο χρόνια στο πρωτάθλημα, δεν έχει καμία συμμετοχή η διαιτησία» είπε.

Κανονικά εκεί πρέπει να τελειώνει κάθε συζήτηση. Όπως και πρέπει να τελειώνει η συζήτης σ’ ένα πρωτάθλημα όπως το περυσινό που πήγε μέχρι τέλους να το διεκδικούν όλοι και τελικά το πήρε η καλύτερη ομάδα. Κάτι αντίστοιχο πιθανότατα θα γίνει και φέτος. Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι αφορμή για φωνές. Ούτε καν για κουβέντα. Αλλά αν πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξουμε την κουβέντα και να μιλήσουμε κανονικά, αυτό που ακούσουν δεν θα τους αρέσει και δεν θα τους συμφέρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και κάτι τελευταίο. Μέσα σ’ αυτή την διαδικασία του φωνάζω, γκρινιάζω και διαμαρτύρομαι για όλους και για όλα, μπήκε και η προοπτική να μπει ως τιμ μάνατζερ στις εθνικές ομάδες (θαρρώ στις μικρές μόνο) ο Βασίλης Δημητριάδης. Πριν λοιπόν χάσουμε και την τελευταία ικμάδα του ορθολογισμού, μπορεί να μας πει κάποιος απ’ όσους ούρλιαζαν, αν υπάρχει στην Ελλάδα πιο έμπειρος στην θέση του τιμ μάνατζερ από τον Δημητριάδη; Κάποιος άλλος που να ξέρει τόσο καλά και να τον έχει υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο τόσα χρόνια όσο ο Δημητριάδης. Κάποιος που να είναι πιο έμπειρος ποδοσφαιράνθρωπος από τον Δημητριάδη. Εκτός αν το πρόβλημα είναι μόνο, πως είναι ΑΕΚ. Σ’ αυτή την περίπτωση, για οποιονδήποτε που θα προσλαμβάνεται σε οποιοδήποτε πόστο, να καθιερωθεί πιστοποιητικό συλλογικών φρονημάτων.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X