Η Μπαρτσελόνα την σεζόν 2022/23 έχασε 56.6 εκατομμύρια ευρώ

Επιμένουν στην Ιταλία: «Ο Μίροτιτς πλησιάζει στην Μιλάνο»
Photo Credits: INTIME

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα η Μπαρτσελόνα την σεζόν 2022/23 είχε μια τεράστια οικονομική απώλεια που έφτασε το ποσό των 56.6 εκατομμύρια ευρώ.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει ξεφύγει στα οικονομικά θέματα και για αυτό τελείωσε τα συμβόλαια των Νίκολα Μίροτιτς και Κόρι Χίγκινς και μείωσε τα μπάτζετ. Όμως το νέο πρόβλημα που βρέθηκε είναι μεγαλύτερο από ότι ξέραμε.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας «playbook.com» οι Καταλανοί είχαν απώλειες ύψους 56.6 εκατ. ευρώ την σεζόν 2022/23. Οι αποζημιώσεις που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν οι «μπλαουγκράνα» για την απομάκρυνση των Μίροτιτς και Χίγκινς εκτόξευσαν αυτό το νούμερο, αφού στο ξεκίνημα της σεζόν είχε υπολογιστεί ότι η Μπαρτσελόνα θα είχε απώλειες ύψους 28 εκατ. ευρώ (στο ύψος των οικονομικών απωλειών υπολογίζεται και η εφορία).

Για την ιστορία, το αγωνιστικό μπάτζετ των «μπλαουγκράνα» την σεζόν 2022/23 (μαζί με την εφορία) ήταν 38.8 εκατ. ευρώ (δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της ομάδας), ενώ ο σύλλογος είχε συνολικά έσοδα ύψους 16.9 εκατ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε ένα άνοιγμα ύψους 21.9 εκατ. ευρώ που χρειάστηκε να καλύψει η ομάδα.

Γιατί λοιπόν η απώλεια είναι μεγαλύτερη; Γιατί στο μπάτζετ της σεζόν 2022/23 συμπεριλήφθηκαν και τα λεφτά που θα έπαιρναν οι Μίροτιτς και Χίγκινς τα επόμενα χρόνια των συμβολαίων τους, για τα οποία αποζημιώθηκαν.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ισπανικό δημοσίευμα, την σεζόν 2023/24 η Μπαρτσελόνα έριξε το αγωνιστικό της μπάτζετ στα 26.2 εκατ. ευρώ και ελπίζει ότι – μαζί με τα αυξημένα έσοδα που έχουν υπολογιστεί – το άνοιγμα αυτό θα μειωθεί στα 13.7 εκατ. ευρώ.

Για την ιστορία, αυτή η απώλεια εσόδων της Μπαρτσελόνα δεν σημαίνει ότι οι Καταλανοί χρωστάνε χρήματα, αλλά ότι ο οργανισμός των Καταλανών είχε τεράστια διαφορά εσόδων – εξόδων και χρειάστηκε να καλύψει το μπάτζετ της με χρήματα της ομάδας, κάτι που αυτόματα κάνει ζημιογόνο το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X