Μόνο έτσι αποδεικνύεις ότι είσαι πραγματικά διαφορετικός

Μόνο έτσι αποδεικνύεις ότι είσαι πραγματικά διαφορετικός
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την «εκλογική» Κυριακή, αλλά και το απαράδεκτο πανό 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει Κυριακή. Εκλογική Κυριακή, αλλά εμείς θα «ψηφίσουμε» ΑΕΚ στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Οι μέρες πέρασαν γρήγορα. Κι από την ευρωπαϊκή βραδιά της ευρωπαϊκής ΑΕΚ του Ματίας κόντρα στον Άγιαξ, φτάσαμε σε μια ακόμα Κυριακή πρωταθλήματος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο σπίτι μας, στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, στα τείχη μας. Κι αυτό από μόνο του, είναι πραγματικά υπέροχο.

Βέβαια, υπάρχει και το ματς. Υπέροχο κι αυτό, εκ προοιμίου, από τη στιγμή που θα δούμε αυτή την ΑΕΚ, που εδώ και ένα χρόνο, μας τρελαίνει, μας απογειώνει, μας κάνει να θέλουμε να την βλέπουμε συνέχεια. Ο στόχος πάντα και παντού είναι ο ίδιος για αυτή την ομάδα. Η νίκη. Απλά μερικές φορές, αναλόγως και της περίστασης, δεν συζητιέται καν.

Και το ότι πρέπει να νικήσει η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό, όντως δεν πρέπει να συζητιέται. Δεν το λέω επειδή είναι εύκολος ο αντίπαλος ή εύκολο το ματς, μην παρεξηγηθώ. Καμία μάχη δεν είναι εύκολη για την ΑΕΚ και κανένας αντίπαλος δεν της χαρίζεται. Ποτέ. Αλλά για ξεκάθαρους βαθμολογικούς λόγους, την ΑΕΚ δεν την… παίρνει να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ως εκ τούτου, δεν έχουν νόημα και ουσία και οι όποιες αναλύσεις από εμάς ή το ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι. Απολαμβάνουμε την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που θα έχει και εκλογικό χρώμα, βλέπουμε την ΑΕΚ στην «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Opap Arena» να παίρνει το «τρίποντο» και προχωράμε.

Το ζήτημα είναι η αντίδραση

Δύο λόγια μόνο και για το πανό εθνικιστικού περιεχομένου, που σηκώθηκε δυστυχώς, έστω και για λίγα λεπτά, στο πέταλο των οργανωμένων, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Σε οποιοδήποτε γήπεδο, σε οποιαδήποτε κερκίδα, που φιλοξενεί χιλιάδες κόσμου, μπορεί να βρεθούν κάποιοι ελάχιστοι που δεν εκφράζουν το σύλλογο και όλους τους υπόλοιπους, και να κάνουν κάτι τέτοιο.

Το ζήτημα είναι μόνο η αντίδραση από τον σύλλογο και από τον κόσμο. Εκεί αποδεικνύονται τα… καρύδια, εκεί αποδεικνύεται αν είσαι πραγματικά διαφορετικός, εκεί αποδεικνύεται και το τι πρεσβεύεις. Στην περίπτωση της ΑΕΚ – και ΜΟΝΟ – είδαμε και αυτή τη φορά (όπως το είχαμε δει κάποτε και με την περίπτωση Κατίδη), την άμεση και απερίφραστη καταδίκη, τόσο από την ομάδα, όσο και από την Original 21. Και όχι μόνο την καταδίκη, που μπορεί κάποιος να πει ότι είναι λόγια, αλλά και τις πρωτοβουλίες δηλαδή τις πράξεις, για να εξαφανιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Έτσι το καταδικάζεις, έτσι το τελειώνεις, έτσι αποδεικνύεις ότι είσαι πραγματικά διαφορετικός. Μακάρι να το βλέπαμε σε όλους, αλλά εκεί έχουν φτάσει στο σημείο, όχι απλά να μην καταδικάζουν τρισχειρότερα εμετικά πανό, αλλά ούτε καν να καταδικάζουν δολοφονία ανθρώπου. Ούτε καν δηλαδή το αυτονόητο για κάθε άνθρωπο.

Στην πράξη, θα φανεί ότι αυτό που έκαναν, τόσο η ΠΑΕ, όσο και οι οργανωμένοι της ΑΕΚ, τελείωσαν ήδη ακόμα και τη σκέψη όποιων μπορεί να πίστεψαν ότι θα περάσουν μέσα από τον συγκεκριμένο σύλλογο, την οποιαδήποτε εθνικιστική άποψη.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X