Λάκης Νικολάου: «Μου θυμίζει Φάντρονκ ο Αλμέιδα»

Λάκης Νικολάου: «Μου θυμίζει Φάντρονκ ο Αλμέιδα»
Photo Credits: INTIME

Στο πώς βίωσαν οι παίκτες της ΑΕΚ την απόλυση του Φάντρονκ αλλά και στα κοινά στοιχεία του Ολλανδού με τον Ματίας Αλμέιδα, αναφέρθηκε ο Λάκης Νικολάου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κοινά στην αγωνιστική φιλοσοφία των Ματίας Αλμέιδα και Φράντισεκ Φάντρονκ, διαπίστωσε και ανέφερε σε συνέντευξή του στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Λάκης Νικολάου.

Σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου, το 1977 ο Ολλανδός τεχνικός -που δημιούργησε μια από τις ποιοτικότερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου- απολύθηκε από την ΑΕΚ και τον Λουκά Μπάρλο. Στη θέση του προσλήφθηκε ο Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι. Γι’ αυτήν την αλλαγή και όχι μόνο μίλησε ο παλαίμαχος άσος, πρώην πρόεδρος και νυν επικεφαλής του ιατρικού τιμ της «Ένωσης».

«Ήταν λίγο αναπάντεχο, με την έννοια του ότι δεν υπήρξε κάτι να οδηγήσει σε αυτήν την αλλαγή. Ίσως η σκέψη του Λουκά Μπάρλου να αποχωρήσει και ο ίδιος από την ομάδα, επειδή είχε αρχίσει να ασχολείται έντονα ο Ζαφειρόπουλος. Δεν το περιμέναμε.

Το σύστημα που έφερε (σ.σ. ο Φάντρονκ) και ο τρόπος που έβαλε την ομάδα να παίζει, ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα. Ο Τσαικόφσκι βρήκε στρωμένη ομάδα. Ήταν πολύ έξυπνος προπονητής, την άφησε να παίζει μόνη της. Το φρούτο είχε πέσει από το δέντρο και έβαλαν κάποιον άλλον να το πιάσει. Στο 90% των παικτών δεν άρεσε η αλλαγή. Το είχαμε πει και στον Μπάρλο. Είχε γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο, όπου δεν ήθελε να πάει ο αρχηγός μας, Μίμης Παπαιωάννου και πήγα εγώ ως δεύτερος στη τάξη. Ο Φάντρονκ ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Εγώ ξεκίνησα την καριέρα μου ως σέντερ μπακ. Αναγκαστικά έπαιξα σέντερ φορ στον Ατρόμητο, επειδή δεν είχαν παίκτες και ως επιθετικός πήγα στην ΑΕΚ. Είχε διορατικότητα να βλέπει τις θέσεις των παικτών, όπως εμένα ή του Αρδίζογλου. Τα κακό είναι ότι δεν είχε πολλή και μεγάλη βοήθεια από το περιβάλλον.

Ο Τσαϊκόφσκι έκανε και κάτι που ίσως δεν ήταν έτοιμος ο Φάντρονκ. Μας απελευθέρωσε από την πίεση. Πήγαινε από το πρωί στο γήπεδο, κάναμε διπλές προπονήσεις. Ήταν πιο χαρούμενη η προπόνηση. Έφυγε πικραμένος ο Φάντρονκ. Αγαπούσε πολύ την ομάδα. Νιώθω λίγο υπεύθυνος, επειδή συμμετείχα σε εκείνο το Συμβούλιο. Σκέφτομαι ότι εάν είχε πάει ο Παπαιωάννου, ίσως μπορούσε να αντιταχθεί περισσότερο», ανέφερε αρχικά.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στη σημερινή ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, τον οποίο και συνέκρινε με τον Φάντρονκ: «Δεν θέλει τίποτα διόρθωση, προχωράει καλά. Ίσως στην αρχή τώρα υπήρξε μια κόπωση, αλλά ήταν λογική. Έχουμε έναν νορμάλ προπονητή, με καλό επιτελείο. Μου θυμίζει την τακτική του Φάντροκ. Μια ομάδα γρήγορη, μια ομάδα πίεσης. Ίσως στα δικά μου μάτια μερικές φορές το ροτέισον δεν του βγαίνει. Νομίζω κάναμε έναν άσχημο κύκλο τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε ένα υπέροχο γήπεδο. Η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και θα το δούμε στην πορεία στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Λάκης Νικολάου.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X