Μάντσεστερ Σίτι: Η συγκλονιστική ποσότητα ιδρώτα των παικτών της σε μία μόνο προπόνηση!

Μάντσεστερ Σίτι: Η συγκλονιστική ποσότητα ιδρώτα των παικτών της σε μία μόνο προπόνηση!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο λεξικό, ο ιδρώτας ορίζεται ως «υγρασία που αποβάλλεται από τους πόρους του δέρματος, συνήθως σε άφθονες ποσότητες ως αντίδραση στη ζέστη, τη σωματική άσκηση, τον πυρετό ή το φόβο». Και παρόλο που η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα δείχνει ότι δεν ιδρώνει λόγω του πόσο… εύκολα κάνει τη δουλειά της, αποδεικνύεται τελικώς ότι το κάνει και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Η Gatorade, ο μακροχρόνιος συνεργάτης των «Πολιτών», στο πλαίσιο της καμπάνιας «Fuels you Forward», ολόκληρη η 25μελής ομάδα έλαβε μέρος σε ένα «τεστ ιδρώτα», στο οποίο παρακολουθήθηκαν και καταγράφηκαν τα επίπεδά τους μέσω του Gx Patch. Το έμπλαστρο εφαρμόζεται στο χέρι, δύο έως τρεις ίντσες από την πτυχή του αγκώνα και πιέζεται για 10 δευτερόλεπτα. Συνήθως, μετά από μια περίοδο σωματικής δραστηριότητας, υπάρχουν δύο κανάλια στο γήπεδο τα οποία γεμίζουν.

Το πορτοκαλί κανάλι μετρά τον ρυθμό με τον οποίο ιδρώνει ο αθλητής, ενώ το μοβ κανάλι παρακολουθεί τη συγκέντρωση νατρίου στον ιδρώτα του. Τα δεδομένα σαρώνονται και αποκαλύπτονται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερώνοντας τους αθλητές για το πόσα υγρά και ηλεκτρολύτες απαιτούνται.

Η GSSI αποκάλυψε ότι οι παίκτες της Σίτι έχασαν 36 λίτρα ιδρώτα σε μία μόνο προπόνηση, βάρος που ισοδυναμεί με σχεδόν πέντε τρόπαια του Champions League.

Ο Δρ Ίαν Ρόλο, κύριος επιστήμονας του GSSI και επικεφαλής του GSSI International, δήλωσε: «Η GSSI έχει μια πολύ καλή σχέση με τον αθλητισμό, όταν πρόκειται για τον ιδρώτα, κάθε άτομο είναι μοναδικό. Κάθε αθλητής ιδρώνει διαφορετικά, γεγονός που οδηγεί σε διαφορετικά προφίλ ιδρώτα. Οι ποδοσφαιριστές που καλύπτουν τις μεγαλύτερες αποστάσεις στον αγωνιστικό χώρο τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο, ενώ οι τερματοφύλακες, παρόλο που δεν τρέχουν τόσο πολύ όσο οι συμπαίκτες τους, χάνουν επίσης πολύ ιδρώτα λόγω των στρωμάτων του εξοπλισμού τους. Όλοι οι παίκτες χάνουν επίσης νάτριο με τον ιδρώτα τους, αλλά διαφέρουν ως προς την ποσότητα»

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X