Στον δρόμο της ΑΕΚ το «πληγωμένο» θηρίο του Άγιαξ (ΦΩΤΟ)

Στον δρόμο της ΑΕΚ το «πληγωμένο» θηρίο του Άγιαξ (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

H AEK θα βρει απόψε στον δρόμο της ένα πληγωμένο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Άγιαξ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο Μπράιτον η ΑΕΚ κόντρα στα προγνωστικά έφερε τα «πάνω-κάτω» στον όμιλο και ξέρει πως απόψε αν νικήσει τον Άγιαξ, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Europa League.

Το έργο των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο, μόνο εύκολο δεν είναι… Ο Άγιαξ μπορεί να είναι «πληγωμένος», αλλά είναι θηρίο για όχι μόνο για το ευρωπαϊκό, αλλά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μπορεί τα αποτελέσματα να έφεραν ανακατατάξεις και αποχωρήσεις, επεισόδια στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ, ωστόσο ο «Αίαντας» είναι τεράστιο μέγεθος.

Τι να συζητάμε τώρα; Για τα τρόπαια και τις διακρίσεις της ομάδας αυτής ή για τους παίκτες που έχει βγάλει; Θέλετε να σας πούμε αριθμούς. Πάμε, λοιπόν, αλλά πάρτε δραμαμίνη. Μετρά 36 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 20 κύπελλα και 9 σούπερ καπ Ολλανδίας. Και πάμε στα ευρωπαϊκά τρόπαια. Τέσσερα Κύπελλα Πρωταθλητριών και Τσάμπιονς Λιγκ, ένα κύπελλο Κυπελλούχων και ένα UEFA, αλλά και δύο σούπερ καπ Ευρώπης. Επομένως τι να μας πουν;

Ajax Chaos GFX

Φέτος, βέβαια, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά. Με νέο προπονητή τον Στέιν που υπέγραψε το καλοκαίρι τριετές συμβόλαιο ήθελε να κάνει νέο ξεκίνημα. Ο 49χρονος επί της ουσίας ήρθε με τις δάφνες της 6ης θέσης που κατέκτησε πέρσι η Σπάρτα Ρότερνταμ που ήταν καλύτερη τα τελευταία 27 χρόνια. Ο Άγιαξ προερχόταν από μία απογοητευτική χρονιά, όπου περιορίστηκε στην τρίτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος, χάνοντας την πρόκριση στο Champions League. Ο Αλφρεντ Σρόιντερ, που ξεκίνησε τη σεζόν στον πάγκο, απολύθηκε στα τέλη Ιανουαρίου και αντικαταστάθηκε από τον παλιό άσο της ομάδας, Τζον Χέιτινγκα, ο οποίος με τη σειρά του απομακρύνθηκε μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

You are currently viewing Άγιαξ: Τέλος ο γενικός διευθυντής – Στον “αέρα” ο τεχνικός Στέιν

Και όλα αυτά ενώ μοίραζε τα λεφτά σε μεταγραφές σαν μαρουλόφυλλα. Μόνο για τον Σούταλο έδωσε π.χ. 20 εκατ. ευρώ στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Πήρε τον άλλοτε φορ του ΠΑΟΚ, Άκπομ από τη Μίντλεσμπρο, για τον οποίο δαπάνησε 12,3 εκατ. ευρώ. Ακόμα απέκτησε τον Άβιλα από την Αντβέρπ και τον Σούταλο από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς και τους Μικατάντζε από τη Μετς και τον Ταχίροβιτς από τη Ρόμα. Από τις… περήφανες πωλήσεις του αυτό το καλοκαίρι, ξεχώρισε αυτή του Τίμπερ στην Άρσεναλ έναντι 40 εκατ. ευρώ και των Κούντους, Άλβαρεζ στη Γουέστ Χαμ έναντι 43 και 38 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Γενικώς έσπρωξε χρήματα και πήρε…

Η χρονιά, όμως, ξεκίνησε άσχημα… Ναι μεν ξεπέρασε το εμπόδιο της Λουντογκόρετς στα πλέι οφ του UEL επικρατώντας εκτός με 4-1 και χάνοντας εντός με 1-0. Ωστόσο στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτική. Μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές… Ένα βαρύ 3-1 από την Τβέντε και ένα ακόμη χειρότερο 4-0 εντός από τη Φέγενορντ με αποτέλεσμα να γίνουν επεισόδια και να έχουν φύγει ήδη ο διευθυντής ποδοσφαίρου, Σβεν Μίσλιντατ που έκανε όλες τις μεταγραφές. Ενώ παραιτήθηκε και ο ο Πιερ Ερίνγκα από πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ολλανδικού συλλόγου.

Διαβάστε περισσότερα

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X