Aργεντινή, Ουρουγάη και Παραγουάη περνάνε απευθείας στο Μουντιάλ του 2030

Aργεντινή, Ουρουγάη και Παραγουάη περνάνε απευθείας στο Μουντιάλ του 2030
Photo Credits: INTIME

Στις έξι αυξήθηκαν οι χώρες που δεν θα δώσουν προκριματικά για το Μουντιάλ του 2030

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως ανακοινώθηκε από την FIFA, το Μουντιάλ του 2030 θα διεξαχθεί σε τρεις χώρες. Στην Πορτογαλία την Ισπανία και το Μαρόκο. Κάτι που φυσικά σημαίνει πως αυτές οι τρεις χώρες δεν θα λάβουν μέρος στα προκριματικά.

Όμως το συγκεκριμένο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι ένα από τα συνηθισμένα, καθώς το 2030 συμπληρώνονται 100 χρόνια ακριβώς από την διεξαγωγή του πρώτου Μουντιάλ στην Ουρουγουάη.

Έτσι, η FIFA πήρε την απόφαση να δώσει στην Ουρουγουάη την Αργεντινή και την Παραγουάη απευθείας εισιτήριο στο διοργάνωση ενώ θα τους δώσει την δυνατότητα να φιλοξενήσουν ένα παιχνίδι η καθεμία στην χώρα τους.

Οι τρεις αυτές χώρες, μαζί με την Χιλή ήταν υποψήφιες ώστε να αναλάβουν ολόκληρη την διοργάνωση, κάτι που τελικά δεν συνέβη, όμως πήραν ως αντάλλαγμα την φιλοξενία των πρώτων τριών παιχνιδιών.

Μετά λοιπόν και την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 από το Μουντιάλ του 2026, οι διαθέσιμες θέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 είναι αυτή την στιγμή στις 42.

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X