Η νύχτα που η ΑΕΚ σόκαρε την Ευρώπη: Η πρεμιέρα και ο θρίαμβος της ΑΕΚ στο Μπράιτον (VIDEO)

Η νύχτα που η ΑΕΚ σόκαρε την Ευρώπη: Η πρεμιέρα και ο θρίαμβος της ΑΕΚ στο Μπράιτον (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

H AEK σόκαρε όλη την Ευρώπη επικρατώντας στην Αγγλία με 2-3 της Μπράιτον στην πρεμιέρα των «γλάρων» στην Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έδειξε απύθμενες ψυχικές δυνάμεις στο Μπράιτον κόντρα στην τοπική ομάδα και ξεκίνησε με νίκη 3-2 την πορεία της στους ομίλους του Europa League.

Οι Σιντιμπέ (11′), Γκατσίνοβιτς (40′) και Πόνσε (84′) πέτυχαν τα γκολ των νταμπλούχων Ελλάδας, ενώ για την αγγλική στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας της σκόραρε με ισάριθμα πέναλτι ο Ζοάο Πέδρο (30′, 67′).

Μάλιστα, για την ΑΕΚ των πολλών προβλημάτων στην αμυντική της γραμμή (έπαιξε χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ, Βίντα και Μουκουντί), «κάθισε» ιδανικά και το άλλο παιχνίδι του 2ου Ομίλου, μεταξύ Άγιαξ και Μαρσέιγ, στην Ολλανδία, που έληξε ισόπαλο 3-3.

Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από τις απουσίες και μπήκε δυνατά στο Μπράιτον

Με εξαιρετική τακτική προσέγγιση, η ΑΕΚ κατάφερε να ελέγξει το ματς στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και να μην επιτρέψει να φανούν οι σημαντικές απουσίες στο κέντρο της άμυνάς της.

Η Ένωση βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο 11′, όταν από κόρνερ του Χατζισαφί, ο Σιντιμπέ έπιασε κεφαλιά σχεδόν από το ύψος της μεγάλης περιοχής και σκόραρε με απίθανο τρόπο, για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ένωση. Για τον Γάλλο αυτό ήταν το πρώτο γκολ μετά από σχεδόν 6 χρόνια (!), αφού το τελευταίο το είχε πετύχει με τη φανέλα της Μονακό τον Δεκέμβριο του 2017.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί με δύο τέρματα, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Στιλ στο 12′.

Η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήλθε στο 30′, με πέναλτι που κέρδισε (από τον Χατζισαφί) και εκτέλεσε ο Ζοάο Πέδρο.

Στη συνέχεια φάνηκε ότι οι γηπεδούχοι θα επέβαλαν το ρυθμό τους, όμως η Ένωση βρήκε ακόμα ένα γκολ, από στατική φάση. Ο Γκατσίνοβιτς με απίστευτη προβολή σκόραρε στο 40′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, ο οποίος σίγουρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πρωταθλητών στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ένωση έφθασε στη νίκη παρά τον τραυματισμό του Χατζισαφί και την ισοφάριση της Μπράιτον

Ο Ιρανός αριστερός αμυντικός της ΑΕΚ αποχώρησε τραυματίας στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ακριβώς μετά τη δεκάλεπτη διακοπή εξαιτίας του τραυματισμού του μπακ της Ένωσης, η Μπράιτον πήρε νέο πέναλτι, μετά από λάθος του Σιμάνσκι. Το κέρδισε ξανά ο Ζοάο Πέδρο. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε στο 67′.

Ο νεαρός στράικερ της Μπράιτον έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Στάνκοβιτς απέκρουσε κλασικό τετ α τετ στο 78′.

Έξι λεπτά αργότερα, στο 84′, από απίστευτη μπαλιά του Γιόνσον και εξίσου «μαγική» συνεργασία Ελίασον, Πόνσε, ο τελευταίος ευνοήθηκε από την κόντρα στον τερματοφύλακα και έγραψε το τελικό 2-3.

Πάμε να θυμηθούμε ξανά τον θρίαμβο της ΑΕΚ στο Μπράιτον:

Τάσος Καπετανάκος: «Το χάος της Τούμπας έχει υπεύθυνους – Στη χώρα που ανέχεται τον Λουτσέσκου είναι ντροπή να μιλάμε έτσι για τον Αλμέιδα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X