UEFA: Σκέψη για αντικατάσταση του Τσάμπιονς Λιγκ

UEFA: Σκέψη για αντικατάσταση του Τσάμπιονς Λιγκ
Photo Credits: INTIME

Πλάνα για ένα ευρωπαικό ποδόσφαιρο κάνει η ΟΥΕΦΑ, με τρείς κατηγορίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η European Super League που οραματίζονταν οι γίγαντες της Ευρώπης για να ρίξουν την UEFA από το θρόνο μπορεί να έμεινε μόνο στη θεωρία, όμως τελικά φαίνεται να φύτεψε ένα «σπόρο» στο μυαλό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα άλλωστε με δημοσίευμα της «El Pais», στη Νιόν σε συνεργασία με την ECA σκέφτονται να προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, παρουσιάζοντας τη δική τους… Super League!

Αρχής γενομένης από το 2027, η UEFA επεξεργάζεται το σενάριο εγκαθίδρυσης τριών νέων κατηγοριών: Τη Super League, το Europa League και την Aspirante League οι οποίες θα αντικαταστήσουν το Champions League, αλλά και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Κάθε διοργάνωση θα φιλοξενεί 18 ομάδες και θα λειτουργεί με σύστημα… λίγκας, κατά το οποίο θα υπάρχουν τέσσερις προβιβασμοί – υποβιβασμοί μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας, αλλά μόνο δυο μεταξύ πρώτης και δεύτερης.

Στη Νιόν βέβαια υπάρχουν φόβοι πως τα εθνικά πρωταθλήματα θα προβάλλουν μεγάλη αντίσταση απέναντι στη συγκεκριμένη ιδέα, καθώς τα σχέδια τους περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τη διεξαγωγή μερικών αγώνων τα Σαββατοκύριακα.

Στο τέλος του Οκτωβρίου σημειώνεται πως η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συνεδριάζει πάνω σε διάφορα θέματα και ήδη γίνεται λόγος πως το νέο τοπίο που σχεδιάζεται από τους ιθύνοντες της UEFA θα τεθεί ξανά επί τάπητος.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X