Στο +4 η ΑΕΚ και μάλιστα στα ντέρμπι

Στο +4 η ΑΕΚ και μάλιστα στα ντέρμπι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης δεν ασχολείται με κωμωδίες για να μην νομίζουν πως τις παίρνουμε σοβαρά και γράφει για κάτι πολύ ουσιαστικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τους απέναντι τους ξέρουμε. Δεν θα τους μάθουμε δα τώρα. Έχουν κάνει σημαία το «δεν θα αφήσουμε την αλήθεια να μας χαλάσει μια ωραία/χυδαία ιστορία» και έτσι πορεύονται απέναντι στην ΑΕΚ.

Φταίει ο Έκι και ο Σέρχιο και ο Τζιμπρίλ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά, που δεν έκαναν το ματσάκι 3-0 από το πρώτο ημίχρονο και να περνάγαμε το δεύτερο 45άλεπτο με το ένα μάτι στο γήπεδο και το άλλο στο τέταρτο επεισόδιο της Μάγισσας.

Πάντως για να μην αρχίσεις μ’ όλα αυτά που ακούς να νομίζεις πως έχεις γίνει ξαφνικά μόνιμος κάτοικος στην ζώνη του λυκόφωτος, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να μην τους πάρεις στα σοβαρά. Πώς άλλωστε να πάρεις στα σοβαρά κάποιους που ακούν τον Ντέμη να λέει «δεν είδα αν κτύπησε η μπάλα στο χέρι του Ζίνι» και το μεταφέρουν ως «κτύπησε η μπάλα στο χέρι». Πως να πάρεις σοβαρά αυτούς που τώρα ξιφουλκούν πως η ΑΕΚ κέρδισε ένα ματς με δυο πέναλτι, όταν πέρυσι τέτοια εποχή, ήταν οι ίδιοι που κέρδιζαν την ΑΕΚ με δυο πέναλτι. Και μάλιστα με δυο που δεν ήταν, διότι αυτά που κέρδισε η ΑΕΚ ήταν και μαρς.

Επιτρέψτε μου, αλλά δεν θα τους κάνω το χατίρι να ασχοληθώ περαιτέρω. Εξάλλου αν συνεχίσουμε να ασχολούμαστε, μπορεί στο τέλος να νομίσουν πως το περνούμε και στα σοβαρά. Και είναι λάθος μήνυμα. Αλλά μιας και θυμήθηκα αυτό που έγινε πέρυσι τέτοια εποχή, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Η ΑΕΚ στην περυσινή σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Και κατόπιν και το κύπελλο. Με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής, η φετινή ΑΕΚ είναι στο συν τέσσερα σε συγκομιδή βαθμών σε σχέση με πέρυσι, στα παιχνίδια ντέρμπι. Θυμίζω πως η ΑΕΚ πέρυσι έχασε, όπως έχασε, στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Φέτος κέρδισε. Ενώ πέρυσι στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, από τον Ολυμπιακό έχασε στην Φιλαδέλφεια. Φέτος το ματς έληξε ισόπαλο.

Όλο αυτό στην οικονομία του πρωταθλήματος, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι ρόλο θα παίξει. Μπορεί και απολύτως κανέναν, μπορεί και πολύ σημαντικό. Εξάλλου και πέρυσι το πρωτάθλημα η ΑΕΚ το πήρε χωρίς αυτούς τους τέσσερις βαθμούς και φέτος μπορεί να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μην το πάρει παρά το συν σ’ αυτούς τους βαθμούς. Αλλά όλο αυτό έχει την σημασία του, για το πως είναι η ομάδα φέτος. Προφανώς κυρίως ως προς το ντέρμπι της Λεωφόρου. Θυμίζω πως πέρυσι ακόμα και στο ματς που ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο γήπεδο στα πλέι οφ, πάλι δεν είχε καταφέρει να κερδίσει. Φέτος το έκανε πολύ εμφατικά και όπως έπρεπε.

Ακόμα όμως και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κάτι έδειξε. Θύμισε σε μεγάλο βαθμό, αυτό που είχε γίνει την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου πέρυσι. Και τότε η ΑΕΚ όχι μόνο για 25 λεπτά όπως τώρα, αλλά για ένα ολόκληρο ημίχρονο, ήταν πολύ καλύτερη και έκανε πολλές ευκαιρίες. Αλλά τελικά το ματς στράβωσε και το έχασε. Τώρα όταν πήγε να στραβώσει, το ίσιωσε και στο φινάλε κυνήγησε κιόλας για να το πάρει. Είναι πολλά τα σημάδια και απ’ αυτό το ντέρμπι αλλά και από της περασμένης Δευτέρας στην Λεωφόρο, που δείχνουν πως η ΑΕΚ δεν είναι απλώς ίδια με πέρυσι, αλλά είναι και καλύτερη. Ακόμα και ως προς τις λύσεις.

Για παράδειγμα το κλειδί της νίκης στην Λεωφόρο, ήταν η επίδραση που είχε στο παιχνίδι της ΑΕΚ η είσοδος του Πισάρο. Ενός παίκτη που δεν είχε παίξει ούτε δευτερόλεπτο με την Μπράιτον και τον Ολυμπιακό. Φετινή προσθήκη. Στην Λεωφόρο και με Ατρόμητο έκαναν την δουλειά το δίδυμο Μήτογλου και Κάλενς. Ο ένας με αγωνιστική εικόνα ακόμα πολύ καλύτερη και από την περυσινή και ο άλλος φετινή προσθήκη. Με τον Ολυμπιακό και με την Μπράιτον, τα γκολ τα έβαλε ο Πόνσε. Που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στην Λεωφόρο, καθώς δεν χρειάστηκε. Και αυτός φετινή προσθήκη.

Η ΑΕΚ έπαιξε και κέρδισε ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, ξεκουράζοντας Γκαρσία και Πινέδα και χωρίς να έχει τον Βίντα, έχοντας και τον Πόνσε και τον Πισάρο και τον Κάλενς στην βασική ενδεκάδα. Τρεις προσθήκες που ήδη έχουν δώσει σημαντικά πράγματα στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ. Παρόλο που κανείς τους δεν ήταν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και ο ένας εξ αυτών βρίσκεται στα Σπάτα μόλις 12 μέρες.

Βεβαίως και οι τρεις μπήκαν σε μια έτοιμη, εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα. Και είναι επιλογές που έκανε ο Αλμέιδα με πολύ συγκεκριμένη λογική, μελετημένες και με βάση τις αγωνιστικές ανάγκες της ομάδας και την προοπτική να γίνει καλύτερη από πέρυσι. Και η πραγματικότητα και του γηπέδου και των αριθμών, είναι πως όσο προχωράμε μέσα στη σεζόν, τόσο καλύτερη γίνεται η εξαιρετικά καλή περυσινή ομάδα.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X