Οι Bad Blue Boys παίρνουν στα χέρια τους τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Οι Bad Blue Boys παίρνουν στα χέρια τους τη διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!
Photo Credits: INTIME

Το «ξέπλυμα» με την ευγενική χορηγία του Παναθηναϊκού και η διοίκηση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τους Bad Blue Boys, τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, το πανό στήριξης από τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, που ζητούσε απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών τους, ήταν κάτι σημαντικό, ήταν σαν… εγχώριο ξέπλυμα, η είδηση έπαιξε ψηλά σε όλα τα κροατικά Μέσα, που υποδέχθηκαν μάλλον με έκπληξη την συγκεκριμένη είδηση.

Ωστόσο, δεν ήταν το πιο σημαντικό νέο της ημέρας για εκείνους. Μερικές ώρες νωρίτερα είχαν καταφέρει αυτό που προσπαθούσαν εδώ και 15 χρόνια. Να βάλουν τέλος στην ηγεμονία του Ζντράβκο Μάμιτς στην ομάδα τους. Το ακόμα καλύτερο; Έγιναν θεσμικό μέλος της νέας διοίκησης του συλλόγου!

Για να νομιμοποιηθεί και να έχει την δυνατότητα να λάβει αποφάσεις ως καταστατική, η Γενική συνέλευση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ απαιτούνταν η παρουσία τουλάχιστον 41 από τα 80 συνολικά μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου. Τα 27 μέλη που ήταν ταγμένα στην προηγούμενη διοίκηση επέλεξαν την αποχή. Ένας άφησε την τελευταία του πνοή πριν από λίγες εβδομάδες, σε έναν ακόμα αφαιρέθηκε η ιδιότητα λόγω διαφθοράς, ενώ άλλοι 8 παραιτήθηκαν πρόσφατα.

Ο Μίρκο Μπάρισιτς, το μεγάλο φαβορί για την προεδρία του συλλόγου, έπρεπε πια να πέσει στα πόδια των Bad Blue Boys. Δίχως την παρουσία των 7 μελών τους, που έχουν δικαίωμα ψήφου σε κάθε γενική συνέλευση, αυτή δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί καταστατική, δεν θα μπορούσε να πάρει οποιαδήποτε απόφαση!

Η διαπραγμάτευση ήταν πολύ σκληρή. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήθελαν ανταλλάγματα. Ήθελαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στην επόμενη ημέρα του συλλόγου.

Ζήτησαν να εκλέξουν 4 δικά τους μέλη στην Εκτελεστική επιτροπή που αριθμεί 13 συνολικά μέλη και άλλα δύο στο Ελεγκτικό σώμα που έχει τρία μέλη!

Με άλλα λόγια, ήθελαν να αποκτήσουν απόλυτο λόγο σε κάθε απόφαση, σε κάθε δράση, σε κάθε χάραξη πολιτικής για την επόμενη ημέρα.

Ήταν πολύ. Πάρα πολύ. Τους προτάθηκε κάτι ενδιάμεσο. Να βάλουν για πρώτη φορά θεσμικούς εκπροσώπους, αλλά δύο στην εκτελεστική επιτροπή και έναν στο ελεγκτικό σώμα.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπέρ του 2+1 ψήφισαν 35 μέλη της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ενώ άλλα 7 τάχθηκαν κατά (είχαμε και ένα λευκό).

Όπως, πολύ σωστά υποπτευθήκατε, οι 7 αρνητικές ψήφοι ήταν από τα ισάριθμα μέλη των Bad Blue Boys που ήθελαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στον σύλλογο, ήθελαν αυτό το 4+2 που είχαν προτείνει.

Η επόμενη διοίκηση θα διαπραγματευτεί το νέο γήπεδο που θέλει να χτίσει μέχρι το 2026 ο σύλλογος, ένα τεράστιο άγαλμα που θα χτιστεί έξω από αυτό, αλλά και να διαχειριστεί ετήσια έσοδα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν ο τζίρος για το 2022.

Λίγο μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, ένας εκπρόσωπος των ΒΒΒ πλησίασε τον νέο ισχυρό άνδρα του κλαμπ και του ζήτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο: «Είναι δύσκολο για μένα να ζητήσω κάτι από εσάς, αλλά πιστεύω ότι μέσω κάποιων νομικών καναλιών, μπορείτε να χτυπήσετε ψηλές πόρτες για να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία των παιδιών μας στην Ελλάδα.

Κάποιος πέθανε εκεί, είναι τραγικό, αλλά από αυτούς τους 100 που κρατούνται πιστεύω ότι ούτε ένας δεν ήρθε σε επαφή αυτό το παιδί που σκοτώθηκε. Δεν ξέρω αν αξίζουν να βρίσκονται στην φυλακή για 6 μήνες για κάτι τέτοιο, όπως είπε και παλιότερα ο Πρόεδρος Μιλάνοβιτς, επειδή ήθελαν να… διασκεδάσουν λίγο. Δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά από το κράτος, δεν έχουμε κάνει τίποτα για να προστατέψουμε τα παιδιά μας και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να μας συμπεριφέρεται με τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκε η επίσημη ΑΕΚ, είναι απαράδεκτο».

Οι αντιδράσεις στην κροατική κοινή γνώμη για την είσοδο των ΒΒΒ στην διοίκηση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ήταν ανάμεικτες, κυρίως λόγω του πρότερου ανέντιμου βίου του απελθόντος προέδρου. Κάποιοι ισχυρίζονται πως επιτέλους οι οπαδοί που αποδεδειγμένα αγαπούν τον σύλλογο, θα ελέγχουν κάθε οικονομική κίνηση. Κάποιοι μιλούν για λύκους που μπήκαν για να φυλάξουν τα πρόβατα.

Μερικές ημέρες νωρίτερα, σε ρόλο άτυπου ελεγκτικού σώματος της διοίκησης της Μαρσέιγ ήταν οι οργανωμένοι της ομάδας από την Μασσαλία, που εξώθησαν τον πρόεδρο του συλλόγου σε παραίτηση, η οποία αναιρέθηκε μερικές ημέρες αργότερα.

Σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες με χαλαρούς διοικητικούς δεσμούς και ανίσχυρες ηγεσίες, η νέα τάση θέλει τους οργανωμένους να ζητούν πια ενεργό ρόλο στην διοίκηση. Να ζητούν θεσμική εξουσία / κατοχύρωση και μέσω αυτής, επιπλέον δύναμη, προσβάσεις, διασυνδέσεις, λεφτά, ασυλία.

Οι μικρές παραβατικές μειοψηφίες, αυτοί οι «λίγοι» που λένε όλοι, μπορούν να γίνουν πια πολύ εύκολα σιωπηλές θεσμικές πλειοψηφίες, αν η κερκόπορτα βρεθεί ανοιχτή. Προς το παρόν, επιδίδονται σε επίδειξη δύναμης…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X