Η ΑΕΚ που ξεφεύγει λόγω νοοτροπίας και η απόδειξη διαφοράς!

Η ΑΕΚ που ξεφεύγει λόγω νοοτροπίας και η απόδειξη διαφοράς!
Photo Credits: INTIME

Ο Γ.Τσακίρης εξηγεί γιατί η ΑΕΚ χάρη στον Αλμέιδα και όλη τη λειτουργία του club ανοίγει την ψαλίδα από τους ανταγωνιστές της (και βαθμολογικά αν συνεχιστεί)...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν πολύ σημαντικό να επιτευχθεί και να κατακτηθεί το διπλό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας από την ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού ελέω και βαθμολογίας αλλά και απογείωσης της αυτοποίθησης που ήταν ήδη στα… ουράνια μετά το διπλό στην Αγγλία επί της Μπράιτον.

Ταυτόχρονα, γιατί πάντα τα κέρδη νίκης σε τέτοια ματς είναι περισσότερα από τρεις βαθμούς, πρόκειται για μια επικράτηση (απόλυτη επί του αντιπάλου, όχι ισοπέδωση) η οποία ακολουθεί μιας επίσης σημαντικής επιτυχίας που είχαν οι πράσινοι στην Ευρώπη επί της Βιγιαρεάλ. Επίσης σε μια έδρα όπου ο Παναθηναϊκός ήταν αήττητος επί 8 μήνες αν διάβασα καλά. Δεν είναι μικρό πράγμα να πηγαίνεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι, με τα παραπάνω δεδομένα και να επικρατείς, ενώ είσαι με την πλάτη στο τοίχο.

Οι νταμπλούχοι πήραν το ντέρμπι που για αυτούς ήταν must win με ανατροπή και μάλιστα με ειδικές και πάλι (για τρίτο σερί παιχνίδι) συνθήκες ενδεκάδας, λόγω απουσιών των βασικών κεντρικών αμυντικών, αλλά και του Χατζισαφί ο οποίος ήταν το πρόσωπο με τις δυο ασίστ στο ιστορικό διπλό μέσα στην Αγγλία! Κι όμως η ΑΕΚ πήγε στην Λεωφόρο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν αγχώθηκε, δούλεψε και πήρε επιβλητικά το διπλό από τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που είχε πολλά να χάσει και να βάλει τον εαυτό της σε διαδικασία να τρέχει κατά πολύ πίσω, με πίεση, από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Δεν θα κρινόταν το πρωτάθλημα, σε καμία περίπτωση, αλλά σίγουρα θα έπρεπε να τρέξει και πάλι, θα είχε υποχρέωση νίκης παντού από τέλη Σεπτέμβρη έως όλη τη σεζόν, προκειμένου να προλάβει! Μεγάλη υποχρέωση, αρκετά νωρίς στη σεζόν, μα η πρωταθλήτρια ανταποκρίθηκε.

Σε αυτό το ντέρμπι έγινε επίδειξη δύναμης της ΑΕΚ και προέκυψε απόδειξη διαφοράς ποιότητας και δυναμικής της μιας από την άλλη (τον Παναθηναϊκό) ομάδα. Στο μέλλον μπορεί αυτό να το ξεπεράσει ο αντίπαλος, να γίνει και καλύτερος της Ένωσης, δεν το βλέπω εύκολο να γίνει, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορεί να συμβούν! Στο τώρα και το σήμερα ισχύει πως η Ένωση πήγε στην Λεωφόρο και μέσα στο γήπεδο φανέρωσε με σημαντικό τρόπο πόσο καλύτερη ήταν και γεμάτη, πνευματικά και αγωνιστικά, από τον βασικό διεκδικητή του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ολυμπιακό). Ήταν σα να φώναξε στους πράσινους: έχετε δρόμο, μπόλικο κιόλας, για να πλησιάσετε στο να αμφισβητηθεί η πρωταθλήτρια από εσάς…

Επιβεβαιώθηκε δε για πολλοστή φορά, από πέρυσι συμβαίνει στα παιχνίδια μεταξύ των δυο ομάδων, ότι η ΑΕΚ έχει πολύ σημαντικότερο, ουσιαστικό και ποιοτικό βάθος στο ρόστερ της. Γι’ αυτό ο Αλμέιδα έβαλε έξι νέα πρόσωπα συγκριτικά με τα ακριβώς μισά του Γιοβάνοβιτς. Όλα βέβαια τα κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Αλλά και η εικόνα παίζει ρόλο. Στον Παναθηναϊκό κορυφαίος σε πάσες παίκτης και ενέργειες ήταν ο Μπρινιόλι έως ότου γίνει το 1-2 (μετά έγινε ο Σένκεφελντ), στην Ένωση ήταν ο Τσούμπερ ο οποίος έκρινε και το αποτέλεσμα με γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς. Ο Δικέφαλος ακύρωσε τον Πέρεθ, ο Γιοβάνοβιτς τέτοιον δεύτερο δεν έχει, ο Αλμέιδα πήρε εύκολα το ντέρμπι και παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος βρήκε ένα γκολ απ’ αυτά που δεν μπαίνουν!Η ΑΕΚ που ξεφεύγει λόγω νοοτροπίας και η απόδειξη διαφοράς!

Επίδειξη δύναμης, απόδειξη διαφοράς και… νοοτροπία!

Διότι το ξεχνάνε και αυτό κάποιοι: οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το τέλειο σουτ από δύσκολη πλευρά σε δύσκολη γωνία με σωστή άμυνα από τον Κάλενς, αλλά υπεργκόλ του Τζούρισιτς τον οποίο βρήκε εκεί ο Ιωαννίδης με τη σκέψη ότι θα γυρίσει παράλληλα κοντά στο ύψος της μικρής περιοχής, ή του πέναλτι, όπου κινήθηκε ο Έλληνας (ικανότατος) φορ… Έπειτα, η επόμενη σοβαρή στιγμή απειλής του Παναθηναϊκού, είναι στο 80φεύγα η κεφαλιά του Ιωαννίδη που έδιωξε υπέροχα ο πολύ καλός για άλλο ένα ματς (και μάλιστα δύσκολο μετά τον Ολυμπιακό και την Μπράιτον) Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Άλλη φάση έστω απειλής, πλην ενός κακού σουτ του Βιλένα, δεν είχαν οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Αντίθετα η ΑΕΚ αν και με την πλάτη στο τοίχο για το αποτέλεσμα, αν και εκτός έδρας ντέρμπι, αν και με πολλές αλλαγές, αν και με πίσω στο σκορ από ένα υπέροχο τέρμα που δεν μπαίνει συχνά πάντως, κατάφερε να βρει δυο γκολ, να κάνει ανατροπή και στο ματς μέσα να χάσει άλλες σπουδαίες τρεις ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία, ένα ακόμη τετ α τετ με τον Ελίασον, μια στιγμή απειλής εντός κουτιού στο γύρισμα του Πισάρο και στην επιπόλαια έπειτα προσπάθεια του Μάνταλου! Όλα τα παραπάνω συνιστούν απόδειξη διαφοράς μεταξύ των δυο ομάδων για την ΑΕΚ και οι όροι, οι συνθήκες οι δύσκολες, που ξεπεράστηκαν για πλάκα και πήρε το διπλό η ομάδα, αποτελούν επίδειξη δύναμης απέναντι στους πράσινους και όχι μόνο!

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το τρίτο ημίχρονο στο οποίο οφείλει κανείς να σταθεί και να το αναδείξει για να γίνει κατανοητό πως υπάρχουν και άλλα πράγματα, έξω από τα του αγωνιστικού χώρου, που παίζουν σημαντικό ρόλο. Όπως το να μην είσαι μόνιμα στην αναζήτηση δικαιολογίας της αποτυχίας! Είναι τόσο λάθος αυτή η νοοτροπία, μα τόσο λάθος, που δίνει άλλοθι σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες, μετατρέπουν πιο εύκολη τη στραβή και διαλύουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης και πίστης στο πρότζεκτ. Αυτο το «όσο έχω 11 ποδοσφαιριστές» και η μη αναζήτηση δικαιολογίας κι ας προκύπτουν τόσες και μεγάλες, τεράστιες, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι που άλλαξε στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα με τη βοήθεια του ίδιου του club.

Διότι αν η διοίκηση δώσει άλλο… σύνθημα, αλλιώς θα το πάρει και το εσωτερικό της ομάδας, όλοι και όλα επηρεάζονται. Μη το ξεχνάει κανείς αυτό! Και σε αυτό το κομμάτι η Ένωση είναι πανίσχυρη, άλλαξε τη νοοτροπία της, δεν ψάχνεται σε μια φάση (που δεν καθορίζει καν το αποτέλεσμα σε καμία των περιπτώσεων) να μείνει για να δικαιολογηθεί, υπάρχει μάλιστα παράδειγμα τόσο σύντομο: στο ματς με τον Ολυμπιακό η άποψη των ανθρώπων της ΑΕΚ και όσων γράφουν για αυτή ήταν πως έπρεπε να αποβληθεί ο Φορτούνης (δεν εστιάζω καν στη φάση ανατροπής του Ελίασον), όμως κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ, δεν στάθηκε σε αυτό και δεν εστίασε την επομένη, ειδικότερα μέσα από την ομάδα. Όλοι ασχολήθηκαν (και σωστά) με το γεγονός ότι μετά το 25′ η Ένωση δεν ήταν αυτή που έπρεπε (όχι ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερός της, μετά την ισοφάριση χάθηκε)…

Συνεχίζουμε στο σωστό δρόμο και μακάρι οι αντίπαλοι και δη στον Παναθηναϊκό να εξακολουθήσουν να χάνουν το δάσος…

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X