Η ΑΕΚ δεν τους βλέπει και ισοπέδωσε ξανά τον Παναθηναϊκό!

Η ΑΕΚ δεν τους βλέπει και ισοπέδωσε ξανά τον Παναθηναϊκό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λεωφόρο και πόσα δείχνει για τη δυναμική αυτής της ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναλογιστείτε ποιες ήταν οι συνθήκες πριν την έναρξη του ματς. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πήγαιναν σε ντέρμπι, όντας θεωρητικά στα καλύτερα τους. Έστω και εάν δεν υπήρχε σύγκριση μεταξύ των αντιπάλων, αμφότεροι προέρχονταν από νίκες στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών ομίλων και είχαν εξαιρετική ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καν ταξίδι, έπαιζε στην έδρα και μπροστά στο κοινό του, ήθελε να πείσει πως έχει αλλάξει και είναι πια μια ομάδα που μπορεί να παράγει και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είχε περάσει τα δικά της ζόρια. Της έλειπε όλη η άμυνα, γύρισε από την Αγγλία τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, βρισκόταν υπό πίεση καθώς εάν έχανε θα άνοιγε πολύ η διαφορά.

Σωστά είναι όλα αυτά σε μια θεωρητική ανάλυση. Αυτό που δεδομένα φαίνεται πως ακόμα δεν έχουν κατανοήσει κάποιοι, είναι πως η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι μια ομάδα που πλέον δεν τους βλέπει. Δεν ψάχνει δικαιολογίες, δεν ψάχνει κάπου για να πιαστεί, αλλά δυναμώνει μέσα από κάθε δυσκολία. Είναι μια ομάδα που έχει ξεφύγει από τις άλλες και το αποδεικνύει σε κάθε πράξη. Όπως είπε πριν από μέρες και ο Αλμέιδα, όσοι δεν έχουν πιστέψει ακόμα, έχουν καιρό να το πράξουν.

Όπως συνέβη και στο Μπράιτον, η νίκη της ΑΕΚ δεν ήταν συγκυριακή. Δεν προέκυψε από μια στραβοκλωτσιά, από μια εκπληκτική έμπνευση ή ένα παιχνίδισμα της τύχης. Όπως δηλαδή πήρε προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, με ένα γκολ που μπαίνει σπάνια και στην πρώτη ουσιαστικά φορά που μπήκε στην εστία του Στάνκοβιτς. Αλλά συμβαίνουν αυτά. Και επίσης, συμβαίνουν και δείχνουν πως η ΑΕΚ είχε μπροστά της να καλύψει ένα βουνό.

Γλίτωσε από διασυρμό ο Παναθηναϊκός

Τι είδαμε από εκεί και πέρα; Πως η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά. Πως τον έπαιξε όπως η γάτα με το ποντίκι. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έπρεπε να είχε πετύχει την ανατροπή από το ημίχρονο και να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της στη συνέχεια. Αλλά πάλι, ίσως να το έκαναν έτσι ο Αλμέιδα και οι παίκτες του, ώστε όλο το πράγμα να γίνει πιο ηδονικό και η ΑΕΚ να φτάσει στο στόχο της με τον δικό της τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από αγωνιστικό διασυρμό χάρη στον Μπρινιόλι και την τύχη του. Η τριπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα, με τον Ιταλό να σταματά τον Λιβάι, την μπάλα να φεύγει από τα πόδια του Πινέδα και τον Λιβάι να ανακόπτεται από τον Βιλένα, ήταν ενδεικτική. Ακόμα πιο σπουδαία επέμβαση αμέσως μετά στην εξ επαφής κεφαλιά του Λιβάι, καλές αντιδράσεις σε κάθε επικίνδυνη επίσκεψη στην εστία του Παναθηναϊκού.

Η ΑΕΚ τελικώς ισοφάρισε με την γκολάρα του απολαυστικού Τσούμπερ. Εχασε τον Κάλενς που έκανε άκρως ενθαρρυντικό ντεμπούτο, έπαιξε με τον Σιμάνσκι στόπερ, τον Πινέδα αριστερό μπακ, τον Πισάρο επιθετικό και τον Τσούμπερ αριστερά. Ε και; Πιστεύει κανείς, πως μπορεί να υπάρξει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα γι’ αυτήν την ομάδα; Σας απαντώ. Οσο έχει 11 διαθέσιμους, αυτός ο τύπος από την Αργεντινή θα μπαίνει και θα παίζει την μπαλάρα του.

Η ΑΕΚ τον εξαφάνισε

Ετσι ήρθε και το δεύτερο γκολ. Με τον Πισάρο να ξεκλειδώνει όλη την άμυνα, τον Τσούμπερ να κάνει μπαλιά ποίημα, τον Πινέδα να βάζει στα δίχτυα τρεις παίκτες. Τόσο απλά, τόσο ΑΕΚ. Και μετά, χάθηκαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες όπως του Ελίασον, του Μάνταλου, του Πισάρο, για να έχει ακόμα πιο εκπληκτικές διαστάσεις η νίκη της ΑΕΚ. Όχι πως αλλάζει τίποτα, αλλά για να μην ακούσουμε/διαβάσουμε και τίποτα παλαβά πως κρίθηκε το ματς στις λεπτομέρειες.

Γιατί σε όσα σας προανέφερα, προφανώς δεν είδατε πουθενά αντίδραση του Παναθηναϊκού. Δεν είδατε, γιατί δεν υπήρξε. Πέραν μιας κεφαλιάς του (σούπερ) Ιωαννίδη, δεν υπήρξε ούτε μια φάση που να ανησύχησε πραγματικά η άμυνα της ΑΕΚ. Και όλο αυτό, ήταν πραγματικά που το έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακό. Δεν είναι δηλαδή μόνο πως η ΑΕΚ βρίσκει τις λύσεις δημιουργικά, αλλά και πως καταφέρνει να εξαφανίζει τον αντίπαλο.

Πήραν το μάθημα τους

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X